ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 21-12-2010 11:40:23

haso
Član
Registrovan: 13-10-2009
Komentari: 17

307 sw kako upaliti

pežo neće da upali......nema snage ni da pošteno zavergla, vjerovatno akumulator.........
nazvao pežoov servis kažu nemoj ti sebi mjenjati akumulator postoji neka procedura, a nemoj ni
na kablove, vidjeće da dođu i da to urade...........
jutros zovem, neisplati im se, pa da ja palim na kablove pa kod njih........
juče nemoj kablove, danas može....
imate li kakav savjet za mene

#2 21-12-2010 11:53:54

mirza_nrg
elproger
Iz: Maglaj
Registrovan: 27-05-2009
Komentari: 231

Re: 307 sw kako upaliti

Ako imas pri ruci punjac za aku ostavi par sat da ti se napuni taj tvoj postojeci pa probaj upaliti ili ako nemas mozes li od koga pozajmiti aku pa sam ubaciti nije to mudro slovo zamjeniti ja na svom SW-u vec 5 dana se mucim neradi mi alternator kako treba nepuni aku i ostavim ga malo ili na punjacu da dopunim aku ili od starog skinem sa njegovog auta aku i zamjenim sam samo pazi polove i to je to neka me isprave ako grijesim samo nemoj verglati sa praznim tj opterecavati ga tad to moze biti problem.

Notebook Maniac

#3 21-12-2010 15:30:52

Kele
Expert
Iz: RS,Sonta,Apatin
Registrovan: 09-04-2010
Komentari: 1,373

je napisao skrivenu poruku za korisnika:

Zadnja izmjena od Kele (21-12-2010 15:32:54)

2 korisnika je napisalo "Hvala" za ovaj komentar: haso, raven_sk

#4 22-12-2010 14:19:33

haso
Član
Registrovan: 13-10-2009
Komentari: 17

procedura zamjene akumulatora koju primjenjuju ovlašteni.........
sve na autu mora biti zatvoreno, isključeno, ključ u džepu
skinuti kleme sa staroga akumulatora i sačekati najmanje 5 minuta..........
staviti novi akumulator pazeći na polove.........
upaliti poziciona svjetla...............
sačekati 5 minuta i uspostaviti kontakt..........
još malo sačekati pa onda startovati motor

#5 22-12-2010 20:25:07

nedim
elproger
Iz: sarajevo
Registrovan: 10-02-2009
Komentari: 378
Website

otvori prozor od auta izvadi kljuc i zatvori sva vrata. sacekat da se bsi smiri (kad ti kazaljke brzinomjera i obrtomjera kao malo skoce pa se vrate). to se kaze sa bsi ode u stand by. skini kleme. zamjeni akumulator. probudi bsi (upali npr. unutrasnje svjetlo kabine i trebalo bi da ti ti upali brojcanik kilometraze). sve to kroz otvoren prozor. otkljucaj i zakljucaj auto daljinskim. otvori vrata kljuc u bravu i pali (ako treba prijavi ga).

#6 22-12-2010 21:34:56

Kele
Expert
Iz: RS,Sonta,Apatin
Registrovan: 09-04-2010
Komentari: 1,373

nedim napisao:

otvori prozor od auta izvadi kljuc i zatvori sva vrata. sacekat da se bsi smiri (kad ti kazaljke brzinomjera i obrtomjera kao malo skoce pa se vrate). to se kaze sa bsi ode u stand by. skini kleme. zamjeni akumulator. probudi bsi (upali npr. unutrasnje svjetlo kabine i trebalo bi da ti ti upali brojcanik kilometraze). sve to kroz otvoren prozor. otkljucaj i zakljucaj auto daljinskim. otvori vrata kljuc u bravu i pali (ako treba prijavi ga).

To je koliko ja znam postupak za reset BSI-ja.BSI se resetuje ako je u pitanju nepravilan rad nekog od njegovih sistema ali ako je sve radilo kako treba netreba ga dirati.Nekad resetovanjem BSI-ja mozes poremetiti pravilan rad auta.To se meni desilo na jednoj 206-ici.Nekako sam ga vratio u normalu ali od tada na citroenima i pezoima ne resetujem BSI ako je sve kako treba.Zbog toga sam coveku gore i naveo jednostavniji postupak zamene akumulatora.

#7 23-12-2010 00:37:35

Rocky
elproger
Iz: BIH
Registrovan: 09-03-2009
Komentari: 1,134

ljudi ja skidao bezbroj puta akumulator na tim pezoima i nisam imao problema ali kao sto je nedim naveo  prvo otvorim prozor i kad uvjek spojim akumulator upalim unutrasnje svjetlo i bez problema

#8 23-12-2010 02:14:54

autorelja
elproger
Iz: san-N Pazar
Registrovan: 02-05-2009
Komentari: 318

Ja sa na neznam ni sam koliko auta sa bsi i ostalim kompjuterima skidao kleme menjao akumulatore i nikad nisam imao problem hvala Bogu.Tako da po mom je potrebno sacekati posle gasenja auta nekih 3-5 minuta i skinuti kleme bez problema.Kada se montiraju kleme netraba smercovati vec brzo staviti i sve 5.pozz

#9 23-12-2010 11:08:34

Tarantula
elproger
Iz: Sarajevo
Registrovan: 30-10-2009
Komentari: 22

Da ne bi bilo puno varnicenja a to je i pravilo generalno pri skidanju prvo minus klema pa onda plusna a pri vracanju prvo plusna pa minusna .

Board footer