Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Zanima me kakva je memorija u satovima teretnih vozila..npr mercedesov kamion,kavkva je tu procedura?
hvala
postoji velika volja....
na šta misliš
ako mislis na km ima u tahografu i u satu
KO NE PITA TAJ NE SKITA!!!!
a kakva je memorija..koji eeprom bude unutra?
postoji velika volja....
Ako se radi o tahografu tipa 1324 tu ti je eeprom 24C04,24c02... ako je digitalni tahograf tu kilometre zaboravi za sada...u tablama sve zavisi od vozila moze ti biti 93c86,93lc76... i itd...
Pozdrav
Sta je sa digitalnim tahografima?
E ovako za digitalne tahografe tipa 1381 moras imati servisnu karticu i recimo jedan od namenskih uredjaja za programiranje tahografa, a jedan od njih je DTCO i svaka promena stanja kilometra ostaje u memoriji tahografa i moze se videti u svakom ovlascenom VDO servisu za tahografe...tako da bez servisne kartice i uredjaja slaba vajda...
Pozdrav
Zadnja izmjena od Sile (14-12-2010 16:41:49)
E hvala za info...
Oprezno sa digitaslnim tahografom, nemojte ni isključivati sa napajanja ako niste sigurni da mu je baterija ispravna. Inače baterija se mjenja svake dvije godine. Svaka intervencija i otvaranje digitalnog tahografa ima za posljedicu kompletno brisanje svih podataka i tahograf postaje neupotrebljiv. Pošto sam serviser tahografa ove stvari su mi dobro poznate. Ako imate karticu i tester svakako morate biti ovlašteni servis jer poslje svake intervencije mora proći kalibraciju i mjenja se naljepnica od baždarenja.
odprilike od kojih godista krecu digitalni tahografi?
postoji velika volja....
Za sve clanice EU obvezna primena bila je od 5. avgusta 2006 dok recimo u HR od 2009, a u SR tek od pocetka naredne godine pocinje primena dok ce analogni ( elektronski ) tahografi vaziti jos nekoliko godina i onda sve prelazi na digitalne...
Pozdrav
da li je moguce s taho universalom procitati eeprom u teretnih vozila..npr 93c46...
postoji velika volja....
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka