Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam grešku koju sam isčitao na dijagnostici, 16518. lambda-sonda sa grijačem(HO2S)1,grupa1-nije detektovana nikakva aktivnost,mogući uzrok otvoreno kolo u elekt.instalacijama grijanje neradi HO2S. Osijetim da mi malo obrtaji motora variraju ali sasvim neprimijetno,čistio sam dozer-klapnu,a poslije toga sam motor zagrio na radnu temperaturu i odradio prilagođavanje klapne 01-04-098.ali mi se na auspuhu desi da (ne uvijek) izbacuje dim pa jeli moguće da mi je otišla lambda sonda na izduvnoj grani ako je moguće neko da mi odgovori ili pomogne sa savijetom.
najbolje je ispitati osciloskopom... a grijenje sonde ne utječe na rad motora,nego da sonda čim prije dostigne svoju radnu temperaturu
neznam dali da izbacim katalizator jer može biti da i on nije začepio,pa pravi probleme
ne izbacivati ako je ok-meriga
Koje kanale u motornoj treba da obratim pažnju da mu vidim kakav mu je mijerač protoka zraka i koliko treba da ima.
maf kanal 003 i mora da bude izmedju 800-900mg/h na 3000 obrtaja pozdrav
Dali treba da ga testiram u vožnji druga i treća brzina i pun gas kao i kod dizela i trebali da obratim pažnju još na neke kanale u motornoj elektronici.
ako nije turbo moze i u mestu