Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima, zanima me kakva su vam iskustva sa grejanjem u Puntu, ja imam 1.9d 2001 god i nisam bas zadovoljan kako greje, ne duva nikad toplo samo mlako, a instalacija nije zapusena proveravao sam, ako ima neko neko slicno iskustvo ili resenje problema neka kaze ili predlozi pozdrav svima i hvala
ili nemas dobar protok vode, ili imas zraka u sistemu, ili ti ne radi termostat.....pa ti sustavi su barem jednostavni, a na svim forumima svako malo slicno pitanje kad zazimi.....
najjednostavniji test, stavi karton ispred killera provozaj se 20km, prati da se auto ne pregrije i vidi hoce bolje grijati, ako grije bolje ne valja ti termostat
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Kolika je temperatura motora?
pa ne znam temp, to je onaj model koji nema kazaljku za temperaturu, zbog toga me je i strah da stavim karton, da ne pregrejem auto....
tebi izgleda klapne ne zatvaraju dobro pogledaj malo klapne ili stavi karton ispred imas ti lampicu umjesto kazaljke temperature i upalice se ona prije nego sto se pregrije
ok, hvala, a kako se resavaju te klapne, jel je komplikovano?
Provjeri ti termostat, dali motor uopšte dostigne radnu temparaturu
Najcesci problem je termostat,pokusaj u mjestu drzati gas oko 2500-3000 obrtaja malo duze a ventilator stavi na drugu brzinu pa vidi da li se poboljsava grijanje (trebalo bi biti razlike ako je termostat) a mozes i staviti karton ispred hladnjaka i provozaj 4-5km. otvorenim putem za toliko ti se sigurno nece pregrijati a mora poceti grijati jace ako je termostat u pitanju....
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Termostat vrlo lako provjeris. Na mijestu ga hladnoga upaliti i neka radi par minuta. Ako su obadva crijeva sto idu na hladnjak jadnako topla termostat je problem, ako je jedno crijevo toplo a drugo hladno onda je moguce da nema dovoljan protok kroz grijac kabine (mali hladnjak).
Sad vidim da vec ima jedan ovakav odgovor od kolege rakki-ana istu temu. Nisam ga kopirao.
Zadnja izmjena od A.B.S. (03-01-2011 23:56:21)