Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Znaci u peugeotu sto sam primjetio ovih dana grije mi se polica ona za stvari iznad radia i ja sam je izvadio i da opipam radio on vreo bude znaci nije da je topal nego vreo bas onaj dio bakarni sa strane sad neznam da li je to normalno da se toliko grije ili ne uglavnom tolika toplota bude da ona org izolir traka kao platnena ne gume se odljepljuje od kablova pored i sve je ljepljivo i slipavo znaci bakar kad se pipne bas ono oprzi radio radi bez problema svira i to samo sto se po meni pretjerano grije neznam tacno oznaku ali koliko sam vidio clarion rd3 kad sam ga ubacivao prije telekodiranja
Notebook Maniac
U principu ne bi trebalo da te brine, neka radia se mnogo greju. Da je previse verovatno bi crkao NF izlaz.
Nije na odmet da otkacis sve zvucnike (vezi samo jedan pomocni privremeno) pa vidi tada kako se ponasa.
Proveri da neka zica od zvucnika ne probija na masu, a izmeri i otpor zvucnika...
poz ...
Znam ja da se griju meni je to razumljivo ali mi se nije desilo da se bas oprzim od onaj bakarni hladnjak sto ide sa strane lijeve
Sutra cu ga izvaditi iz auta pa spojiti na sto na auto punjac i zakaciti onda samo jedan zvucnik da probam to, a de mi reci mogu instumentom na one zice u djeku otpor da ispitam po dvije znaci da idem po izlazu to bi trebalo biti 4 oma ako sam upravu
Notebook Maniac
Jeste 4 oma bi trebalo da bude.
Ali nemoj ga ukljucivati na auto punjac ... punjac daje veliki napon pri maloj potrosnji pa mozes pokvariti radio.
Nije on napravljen za takve stvari. Bolje prikljuci na akumulator ako nemas dobar izvor napajanja. Najbolje neka ostane u autu, otkaci 3 a ostavi samo jedan zvucnik ....
Ako se i dalje greje, otvori ga i proveri elektrolite oko izlaza NF ...
poz ...
Primljeno ka znanju
samo jos ovo znaci imali veze ovo da ga mozda sta negrije na board display-u neradi vodoravno jedna linija dal se to da srediti i popraviti znaci znaci po sredi je crkao jedan red neispisuje nista kao mrtvi pixeli kod laptopa na displayu
Notebook Maniac
Evo upravo sam izmjerio otpore znaci sa lijeva na desno od onog osiguraca da djek se nevadi idu ovim redom 4.0 oma 3,6 oma 3,8 oma 4,1 om
radio jos nisam testirao na jedan zvucnik trazim kakav da spojim da nesjecem kablove orginal u konzoli a i zima u autu sjediti :)
Notebook Maniac
to ti je u redu . najvjerojatnije 4.0 i 4.1 su zadnji , 3.6 i 3.8 su prednji koji imaju mozda i visokotonce paralelno ili je mozda obrnuto. otpor zvucnika ti je ok, ionako to sto si izmjerio je radni otpor,a reaktivni se mjenja ovisno o frekvenciji pa to sve skupa moze malo drugacije izgledat. moje misljenje je da se ne trebas zamarati sa tim grijanjem i da je to normalno . vjerojatno si se oprzio na temp 60-80C, do kriticne temp da nesto crkne imas jos 50-60C fore. izlazni stupanj automatski smanjuje snagu sto je veca temperatura .
Zadnja izmjena od klcu (30-12-2010 11:40:41)
Mene brine sto mi se kablovi griju sa strane previse to me strah da nece rastopiti sta jer oni su pola cm udaljeni od bakarnog hladnjaka jos sam ga ja spustio nize dole znaci radio ide ispod ventilacije pa onda ona polica a u mene je obrnuto da ga ventilacija jos nebi grijala
Notebook Maniac
jesi serviser ili korisnik??
UCOT - Universal Code Off Tool
Korisnik foruma nisam neki serviser za radio uredzaje laptope racunare to jesam zato sam temu otvorio da mogu na taj nacin pomoci forumasima
Notebook Maniac
obidji najblizi tv servis ili servis koji vrsi popravke auto radia nek izvade na stol i pregledaju zasto se izlaz pregrijava, grijati se smije al pregrijavati ne
Bio sam u servisima ovim sto imam u svom gradu i koliko su strucni nisu znali ga telekodirati htio mi skidati neki dio pa da ga programira i opet upitno da li ce da radi 80 km trazio mislim nidje veze su majstori sto se tice mog mjesta ja sam ga stavljao na sto i spajao znaci jedan zvucnik struju sa aku doveo i nemogu ga upaliti tj nema tona nikako na stolu a radio radi a u autu mi svira bez problema samo to grijanje me muci
Notebook Maniac
Sta ti znaci "telekodirati"?Valjda dekodirati,a jel ti bio zakljucan kad si ga nosio u servis?Na stolu ti radio ne radi jer mu nisi doveo potrebna napajanja,tu ne ide samo jedna + zica.To sto ti je covek nesto hteo izvaditi,to je eeprom a hteo ga je resetovati i izvuci ili iskljuciti kod.
Nije bio orginal od mog auta pa ga trebalo pps-om prijaviti znaci telekodirati ne dekodirati a znam da neide jedan plus skontao sam i to da ima dupli plus vidjet cu sta iskombinovati jos koji hladnjak ubaciti slim iz laptopa sa strane da se to improvizovati a ako nepomogne ide napolje i neki brand uzeti sa podrskom za opcije na volanu
Notebook Maniac
nismo daleko prijatelju navrati kod mene da pokusamo resiti problem javi na E-mail naravno ako zelis pozzzzzz
Nije bio orginal od mog auta pa ga trebalo pps-om prijaviti znaci telekodirati ne dekodirati
to nema veze nikakvim kodiranjima, imao si na zvucnicima svako malo "beep beep" i unio si naravno ne ti nego majstor sa lexiom VIN sto se radi direkt u samom dampu
pozz...
p.s.
"telekodiranje" je kodiranje na daljinu ili tacnije na velikoj distanci
Ima jos jedna bitna stvar, izmerio si zvucnicu impedasnsu, to nije isto sto i klasican otpor, to je otpor zavojnice. Proveri da nije vise od jednog zvucnika
prikljuceno na pojedinacni izlaz, i proveri debljinu kablova ukoliko je naknadno ugradjeno, jer ima kineskih kablova, sto stizu uz zvucnike, a licna je deblja od njih....
Ako je nesto skupo, to je znak da ti treba vise novca
:lol::lol: kakva tema , alo bre moder ,jel ovo krumpir iz pezoa dostigao tacku usijanja ,mozda ima temperaturu ,ono napolju je hladno ,boli ga grlo il tako nesto !
Nemojte ljudi da odgovarate na temu koja nije postavljena pravilno , u 90% ovakvih slucajeva kvar je banalan a covek ne zeli da postavi temu kako treba
Prvo model radija -nema!
Kako je povezan u autu ,fabricki ili drugacije -nema !
Pregreva se hladnjak Bakarni - bakar se uvek greje brze i vise od aluminijuma !
vecina fabrickih radija u Peugeot autima ne mogu da rade na stolu bez displeja iz te generacije ,i sa displejom rade , al se cuje Beep poruka u pozadini
iz tih razloga temu otvoriti ponovo a krumpur u kantu
Zadnja izmjena od zlix (02-01-2011 15:31:08)
A škola. Što je sa Ohmovim zakonom.Izmjeri i izračunaj.Ako te muči temperatura uzmi toplomjer i izmjeri koliko je stupnjeva.
Zadnja izmjena od Zoki (02-01-2011 19:00:42)
Pozdrav svima
radio ti je ispravan otpori su u redu na zvucnicima ...te stoga mirno spavaj, bakarni deo hladnjaka znaci da je radio Made By Philips i ti nemas sta da mozgas vise samo slusaj muziku i uzivaj:)))
srdaca pozdrav svima i Srecna Vam nova godina
Voja Elektronik
Hvala svima na odgovorima radio je sad za praznike dosta vremena i kontam da je sta htjelo crknuti crklo bi tako da se necu puno zamarati sa njim
p.s. nije niko odg da li se da sanirati vodoravna linija sto je crkla na board displayu?
Notebook Maniac
neispravan displej samo drugi displej posalji fotos da pokusamo naci drugi pozzzzzz
:lol::lol: kakva tema , alo bre moder ,jel ovo krumpir iz pezoa dostigao tacku usijanja ,mozda ima temperaturu ,ono napolju je hladno ,boli ga grlo il tako nesto !
Nemojte ljudi da odgovarate na temu koja nije postavljena pravilno , u 90% ovakvih slucajeva kvar je banalan a covek ne zeli da postavi temu kako treba
Prvo model radija -nema!
Kako je povezan u autu ,fabricki ili drugacije -nema !
Pregreva se hladnjak Bakarni - bakar se uvek greje brze i vise od aluminijuma !vecina fabrickih radija u Peugeot autima ne mogu da rade na stolu bez displeja iz te generacije ,i sa displejom rade , al se cuje Beep poruka u pozadini
iz tih razloga temu otvoriti ponovo a krumpur u kantu
Tako je kolega
prijatelju,to što si ti merio el.otpor ne znači da je i zvučnik o.k. Lepo ti kažu kolege da probaš sa jednim a ja ću ti reći još nešto.Pridji svim zvučnicima i lagano ih pritisni probajući tako da li neki od njih ne zakačinje jezgro magneta.ako se pod rukom oseti da neki od njih bilo koliko češe o magnet otkači samo taj pa probaj sve...pozzZZzz
Što gušća šuma to bolji Tarzan! ;-)