ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 04-01-2011 01:49:23

drz
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 16-05-2009
Komentari: 948

Grejaci sedista

Radi se o passatu b5.5. Potrebna mi je sema za grejace sedista ili neki info da li je to moguce naknadno povezati.

#2 04-01-2011 02:17:19

raven_sk
elproger
Iz: Sisak
Registrovan: 10-05-2008
Komentari: 739

Re: Grejaci sedista

je, moras prvo naci dali ti je otisao grijac u naslonu ili donjem djelu sica....otpor svekog grijaca ti je ako se dobro sjecam 2,5 ohma, spule su ti vezane u seriju, dakle mjeris otpor naslona, pa otpor sjedista, kad nadjes koja je pukla onda raskapas taj dio sica i trazis pukotinu......kod mene je na vozackom sjedistu puklo u donjem djelu....ali mi je malo hladno to sada raskapati.....ali za prvu ruku zamjeni tastere grijaca da vidis da nisu oni otisli...lijevi i desni u isti pa ti je tako najlakse detektirati da niej problem u njima, hoce i oni crknuti

p.s. sic van na pank pa onda radi, tako je najlakse, u autu neces nista napraviti
p.p.s. shemu imas u etki, samo pazi, razlika je izmedju koznih sjedala i obicnih

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.

Albert Einstein

#3 04-01-2011 02:30:46

predingli
Expert
Iz: Križevci, Hrvatska
Registrovan: 24-12-2008
Komentari: 2,786

raven_sk napisao:

p.p.s. shemu imas u etki, samo pazi, razlika je izmedju koznih sjedala i obicnih

etki ili  elsi  ? smile

Ne pitaj me ono što ne znam smile !

#4 04-01-2011 12:04:47

drz
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 16-05-2009
Komentari: 948

Radi se o tome da auto nema grejanje u sedistima, a napakovan je novi enterijer itd. sa sedistima koja imaju grejace. Covek hoce da to povezem, pa mi zato treba sema. Imam tastere i konektore za njih ali nemam konektore za sedista. Hvala na informacijama, mislim da ipak necu uzeti da radim ovo (mozda neki drugi put).

#5 05-01-2011 00:00:25

raven_sk
elproger
Iz: Sisak
Registrovan: 10-05-2008
Komentari: 739

predingli napisao:
raven_sk napisao:

etki ili  elsi  ? smile

pardon, bilo je kasnmo big_smile
elsi big_smile

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.

Albert Einstein

#6 05-01-2011 02:05:31

predingli
Expert
Iz: Križevci, Hrvatska
Registrovan: 24-12-2008
Komentari: 2,786

raven_sk napisao:
predingli napisao:
raven_sk napisao:

etki ili  elsi  ? smile

pardon, bilo je kasnmo big_smile
elsi big_smile

Sve ok, više je bila dobronamjerna ispravka,  sreća kaj se meni nije spavalo pa sam malko čitao po forumu, nekad i do 2 zaružim po netu, jaooo a ujutro u 7 se budim big_smile

Ne pitaj me ono što ne znam smile !

Board footer