Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ovako na doticnom autu mi se desava da u voznji upali lampicu od ulja ,punjenja akumulatora rashladbne tekucine
i to na odredjenom broju obrtaja dok lampica od akumulatora pocinje da lagano sija prilikom dodavanja gasa
punjenje 13,6 bez opterecenja a pod svjetlimai drugim potrosacima 13,2
regler sam mjenjao ali bez rezultata ako je neko imao slican problem
rastavi altenator i sve dobro ispitaj ,mogu biti dide,kolektor ili su probili namotaji,naravno ako je remen dobro zategnut
Probaj da otkacis zicu sa d plus od alternatora,pa vidi kako ce onda da se ponasa,proveri da negde nije napukla instalacija,pa da zakacinje na masu,inace alternator ce ti puniti i bez kontrolke,nije mu potrebna za pobudu,a mozes i da zakacis prodnu lampu izmedju d plus i plus akumulatora,pa da vidis onda da li ce da se pali ,tako ces da ispitas gde je problem,da li u instalaciji ili alternatoru,moze lako da se desi i da su ti cetkice na regleru kratke,a kolektor ukopan,pa na vecim obrtajima nema dobar spoj
topuljenje 13,2 je malo
najverovatnije je stator ili kolektor na rotoru proveri to
kolektor na rotoru , nema sta drugo
ovako danas sam zamjenio komplet nosac dioda sa diodama i problem je sa punjenjem rjesen
ostaje samo problem sa lampicom pritiska ulja a pali se na odredjenim broju obrtaja
na negdje odprilike na 2500 obrtaja a pritisak ulja ok
mislim da je tabla probila
ovako danas sam zamjenio komplet nosac dioda sa diodama i problem je sa punjenjem rjesen
ostaje samo problem sa lampicom pritiska ulja a pali se na odredjenim broju obrtaja
na negdje odprilike na 2500 obrtaja a pritisak ulja ok
mislim da je tabla probila
Vidjeno kod B4 tdi isti simptomi izuzev alternatora, promjenili tablu i sve ok....