Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
posto se ne razumem bas u opele pa reko da priupitam prijatelj mi ima opel kadeta-suza 1.6 sa monopoint ubrizgavanjem ponekad nema veze vruc hladan nece da upali medjutim kad ga samo malo poslepas pali na cim ,nisam se puno zezao oko njega znam samo da nema varnicu tog momenta kada nece da pali pa ako ima neki uobicajeni problem kod njih oko toga da mi neko pomogne, hvala unapred
Dosta puta je bio komutator. probaj
ako ima razvodnik sa onom dugom crnom razvodnom kapom zamjeni razvodnik sa bosovim koji ima kracu razvodnu kapu i bit ce sve ok to je bio cest kvar na njima ( komutator) , ali se ne isplati( komutator) mjenjati jer se relativno brzo opet pokvari pa sam ja u per slucaja stavio bošov i vise nije bilo problema! mislim da je taj sa dugackom kapom od ac delka , ali nisam siguran!
ne radi ono šta voliš, več voli ono što radiš!
Komutator sigurno , zna nekad biti i do zavojnice ali po ovim simptomima mislim da je komutator. Ja obično zamjenim i jedno i drugo i onda je to 100% riješeno.
komutator mu je integrisan u razvodniku paljenja (ispod razvodne kape) ili je negde vani ?
Zadnja izmjena od dobri (06-01-2011 13:53:52)
U razvodniku
ne mora biti do komutatora,kaže da auto pali na šlepanje
moguće je da negdje kod verglanja dolazi do pada napona
Kolega pričam ovo iz iskustva a ne napamet kod tog auta su to prvi simptomi crkavanja komutatora , jedno vrijeme pali na guranje a poslije neće nikako
posumnjao i ja da pri verglanju padne napon ispod neke vrednosti gde elektronika ne otvara pa sam stavio akumulator od 100 Ah ni onda, imam osecaj da mu je potreban malo veci broj obrtaja da bi doslo do paljenja nesto slicno ko kada odmaknete senzor radilice ili abs-a od zuba pa tek pokazuje kada su obrtaji malo veci inace kada se to desi samo ga nas dvojica malo gurnemo metar i kresne ko mina , nista hvala na odgovorima pokusat cu da mu promenim komutator hvala jos jednom
Zadnja izmjena od dobri (06-01-2011 17:15:42)
Kolega pričam ovo iz iskustva a ne napamet kod tog auta su to prvi simptomi crkavanja komutatora , jedno vrijeme pali na guranje a poslije neće nikako
kolega ,nemoj se ljutiti znam i ja da imaju problem sa komutatorom,ali ja kažem što bi još moglo biti,jer prije mene je već nekoliko kolega dalo jednu te istu dijagnozu (komutator,komutator..............)
Problem moze biti broj obrtaja alnasera,koliko se secam u razvodniku ima spulna u kojoj se vrti magnet koji indukuje struju u namotaju spulne a ona je okidac za paljenje.Premali broj obrtaja magneta prilikom verglanja a kada se gurne,preko prenosa menjaca veci su i obrtaji samog magneta.
ma kad se namesti da pali bilo je jednom da jedva prebaci preko kompresije pa upali ali kada nece samo na cim , ali svakako ja njemu javio da nabavlja komutator
za to vrijeme kad neče neka skine kabal sa jedne svečice i pali pa vrati kabal kad motor upali ,ali u svakom slučaju komutator neka zamjeni
nisam ginekolog,ali mogu pogledati
komutator sigurno ja mislim da je kod tog 3+4 izlaza zna se desiti da stopice sto dolaze na tim izlazima prekidaju malo ocistis i rijesen problem
gospodo hvala izgleda da je reseno , ne pojavljuje se kvar vec jedno vreme