Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
Pozdrv, imam pitanje.Kakav kabel i sa kojim programon je naj bolje kupit za æipiranje?
pa u dosta sluèajeva kabel doðe s programom,mada može i odvojeno.sve zavisi odakle uzimaš i za koji auto uzimaš jer nisu svi kabeli isti(mislim na konektor za spajanje) i ne podržavaju svi programi sve aute....pozz
Zadnja izmjena od denis01000 (08-05-2009 10:59:27)
galletto po mom izboru je dobar
Zavisi ¹ta èe¹ raditi?
pa uglavnom VAG grupu.
dosad znam za par kolega ovdje sa foruma da koriste GALLETO u paru sa ECM-om, znaci citas sadrzaj sa galetom prepravljas ga sa ECM-om tj. pojacas odradis sta vec treba, uradis cek sum i onda opet nazad sa Galletom u motornu i to je to ukratko.
A budes radio to moras pazit na par osnovni pravila ovo iz iskustva govorim .
1. nikad ne radi sa stabilnim komp. citanje motorne ele. jer primjer nestane struje u pola citanja i problem VELIKI znaci uvijek laptop i dobra baterija i nejmanje sanse da se napravi belaj
2. nikad ne radi nikakve izmjene o motornoj ele. dok predhodno nesnimis prvoiscitani sadrzaj jer u slucaju da nesto nestima uvijek mozes vratit stari sadrzaj
najbolje pogledas film ako nenadjes ima film kod mene ukratko kako se radi sa ecm-om
to je ako jos sta nije jasno tu smo pomocemo nema frke.
CIAO
Potpuno se sla¾em sa sabitvw, da je galletto i ecm prava varijanta, dobro je ako èe¹ vi¹e toga raditi, da ima¹ i kaki programator i bdm u sluèaju da ima¹ ecu lock.
Zanima me koliko to otprilike košta i di nabavit?
najbolje pogledas film ako nenadjes ima film kod mene ukratko kako se radi sa ecm-om
CIAO
jel imas kakav link za slicne filmice....ili mozda na rapidshare da puknes taj svoj film
tnx
..galetto orginal sam platio 2500 eura..klon od 50 pa na vise..
Zanima me koliko to otprilike košta i di nabavit?
Kako rade ti klonovi?
Ja najvi¹e koristim galletto "clon" i za mene sigurno vredi svojih para.Ako ne ide direktno u kolima preko OBD onda se izvadi ECU i odradi na mizi.Na puto je BDM100 za 100 eur, pa èemo videt, ako ga veè neki koristi ovdje gore na forumu neka komentira ovaj ured¾aj.
...BDM je ok,radi samo novije dizle,Bosch EDC16,Siemens SID,Magneti Marelli ..orginalni Galleto ima i BDM konektor..
znaæi trebam galletto, ecm i bdm. ok sad to moram samo negdje nabavit.Jel prodaje to netko?
Ma GAlleto je stvarno super!
Galleto je za 10! Al govorim Galleto, ne neki kopirani kinez! Treba paziti, jer nikada ne znate kako ce raditi taj kinez za 50 eura i nemate nikakvu podrsku
Galleto je za 10! Al govorim Galleto, ne neki kopirani kinez! Treba paziti, jer nikada ne znate kako ce raditi taj kinez za 50 eura i nemate nikakvu podrsku
mislim da je ovdje suvišno govoriti o originalima pošto 90% ljudi ovdje zna samo za kineske clone ureðaje
Moze li se desiti da kineski Galleto napravi gresku,odnosno stvori veæi problem u ECU koji je teško rješiv,zapravo želio bi znatu koliku odgovornost snosim prilikom korištenja kineskog Galleta?
Naravno da se može desiti da nešto poðe po zlu...to je takav posao,èak i originalni ureðaji ponekad (vrlo rijetko ali se zna desiti) naprave grešku ali kada se ima backup nije problem vratiti na staro,èak se u dosta sluèajeva ne mora vaditi ECU pošto svaki ozbiljniji ureðaj im recovery funkciju a što se tièe tvoje odgovornosti mislim da je to pitanje sasvim suvišno...ako zajebeš moraš popraviti,to je jasno 'ko dan! A poèeti se baviti ovakvim poslom sa kloniranim gallettom bez ikakvog drugog programatora i imalo uvida u princip rada ECU-a brzo æe rezultirati sa par auta što ne pale...
Naravno da se može desiti da nešto poðe po zlu...to je takav posao,èak i originalni ureðaji ponekad (vrlo rijetko ali se zna desiti) naprave grešku ali kada se ima backup nije problem vratiti na staro,èak se u dosta sluèajeva ne mora vaditi ECU pošto svaki ozbiljniji ureðaj im recovery funkciju
a što se tièe tvoje odgovornosti mislim da je to pitanje sasvim suvišno...ako zajebeš moraš popraviti,to je jasno 'ko dan! A poèeti se baviti ovakvim poslom sa kloniranim gallettom bez ikakvog drugog programatora i imalo uvida u princip rada ECU-a brzo æe rezultirati sa par auta što ne pale...
tocno........potpuno se slazem a to vrijedi i u drugim okvirima immo,table i sl.........
usput i ja imam uredaj kojem se soft zove tahomat..........nekad se sa njim dobro radilo.......
znas li sta je to?
Zadnja izmjena od 008 (25-08-2009 00:11:18)
da...imam programator i software negdje,prije 7-8 godina je to bilo kraj svijeta! i GENESI registar blagajna
ako nemaš para za pošten orginal alat od klonova najbolje da uzmeš sve ovo tako æeš pokrit najviše aute:
kwp2000+ (jako dobar i stabilan), galletto1250 isto ok, makar nemože pol auta koje piše da može, edc16 obd flesher (bdm 5xx) super za novije edc16+ aute odlièna stvar ver. 1251 i 1255
onda ti još da pokriješ starije aute treba dobar eprom programator, najeftinije i najbolje za pare je willem i obavezno adapteri za plcc32 i ptsop44 , uv. eraser ako neželiš bacat hrpu èipova
e a onda najveæi problem nakon isèitanja ti je da napraviš modificirani tuning file od orginala, to ako neznaš šta radiš najbolje da kupiš od nekog ko zna i samo ga usnimiš unutra
Za hobi tuning mozes kupiti neke kineze kao sto k-tuning kaze ali kad tad ce ti prisjesti kad se pokvari ECU i onda se nemoze ni sa profi alatima popraviti jer galeto i ostali kinezi kad pokvare nesto nemoze se nikakvim BDMom napraviti,imao sam mnogo takvih stvari u praksi gdje su mi "tuneri" donosi ECU koji su porvareni prilikom upisa sa galetom da popravim ali jako tesko to ide u tom slucaju.
Sa kvalitetnim alatom i kada se desi greska i kada se izgubi inentifikacija uvijek sa BDMom moze da se popravi stvar.
Za bilo sta ozbiljnije minimum je CMD pa onda ostali alati.
istina orginal tool je najbolji, al pošteni master cmd obd tool doðe 5700 eura, radi veæinu danas poznatih auta i šta je najbolje edc17 (nove bmweje) itd..
ja sad shvaæam da æu morat nabavit tako nešto ako mislim pratit biznis ili èekat da kinezi i to skopiraju
da zaboravio sam napisat, neæe tool sjebat stvar nego korisnik sa svojim nezanjem.. neke osnovne stvari: punjaè akumulatora što jaèi(skuplji) ono par sto eura i auto cijelo vrijeme spojen
jel za read je ok, al kod write neki ecu zahtjevaju više od 12v kolko auto daje ugašen, a drugo na laptopu baterija uvjek puna ili na punjaèu, potpuno iskljuèeni bilo kakvi screen sejver,
i power management, na autu ugasit svjetla radio, klimu i sve ostale potrošaèe
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka