Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
hajmo malo o kts kako se nosite sa kljucevima kako sa kodiranim diznama sta mze a sta nemoze,hvala
ja ga imam i nisam imao priliku kodirati dizne osim renoa 1.5 dci radi ga odlicno mada znam da moxe i ostale kodirati bez problema vrlo sam zadovoljan sa njim POZ...
znam za renoa ali neke od renoa ne sve,neke od fiata isto moze,forda nemoze,e sad hoce li moci hoce li ga nadograditi neznam,a mozeli ista oko kljuceva koliko ja znam da nemoze,mozda ima neka caka,pozdrav
nesto moze da kodira nesto nemoze to je ipak univerzalna dijagnostika ja sam sa njom zadovolja sto se tice prijave kljuca mislim da to nemoze ili ja neznam
ja ga imam i zadovoljan sam sa njim,osim kod novijih BMW-a ne može resetirati zračni jastuk,mercedesa odradi dobro kao i sve europljane,a ponekad se i ugodno iznenadim i sa azijatima.Mislim da je jedan od najboljih univerzalnih dijagnostičkih uređaja.
isto na bmw konkretno e46 airbag nemoze neznam zasto,motor radi,nemoze ponistiti service,tacno za univerzalca daje dosta,ali cujem da brain bee,moze vise ili to ljudi samo pricaju,inace sam zadovoljan kts pogotovo zbog blootota,nesmetaju vise kablovi,pozz
Kolko se sjećam na e46 servis se poništava iz dashboarda, moraš unutra ući sa KTS-om i tamo poništavaš
Ne pitaj me ono što ne znam !
mada ali ni tamo nemoze uci bar ja nisam uspio,jel ima neka caka,jedino sam mogao napraviti dijagnostiku motora
kak odrađuje mercedesa i bmw-a? mislim u koje module sve ulazi?
kts i kjucevi izgleda slabo,niko se nefali da tu sta moze da se uradi,,,
mercedesa radi dobro jako dobro,radi i bmw ali imao sam nekih stvari koje nisam moga pise vec gore,e sad jeli to sto je moj program krekovan,ima li razlika u krekovanom ili placenom,zna li tko?
mercedesa radi dobro jako dobro,radi i bmw ali imao sam nekih stvari koje nisam moga pise vec gore,e sad jeli to sto je moj program krekovan,ima li razlika u krekovanom ili placenom,zna li tko?
ja mislim da nema nikakve razlike,samo što ima više verzija programa
mislim da je za mercedesa najbolji nakon stara za bmw-a motorni dio odlican sa ostalim sistemima tu i tamo ima praznina ali u sustini jako dobar uredjaj dobro pokriva evropska vozila a sto se tice bb st 6000 nexnam zasto ali imao sam priliku par puta vidjeti da laze parametre mada mi se kao uredjaj svidja to je barem moje iskustvo ali ja drzim one BOSCH JE BOSCH
BOSCH JE BOSCH,i ja sam zadovoljan snjim stvarno pokriva dosta vozila ali nista nije savrseno,pa eto cilj mi je da na ovoj temi dijelimo iskusta jer mislim da nam to svima moze pomoci
mada ali ni tamo nemoze uci bar ja nisam uspio,jel ima neka caka,jedino sam mogao napraviti dijagnostiku motora
Jednom sam samo radil kts-om na e46 kad sam posudio kabel za bmnw, onaj stari tip kabla je bio, sa obd nisma probao, inače na bmw sa reflexom poništavam inetrval, ali isto ide preko dashboarda... budem probao na idućem bmw kts-om
Ne pitaj me ono što ne znam !
Ja imam kts 8meseci i u globalu sam zadovoljan zato sto je relativno lak za rukovanje,sto zbog esija.pre neki dan sam dobio zadnji abdejt.Radio sam kodiranje na 1,5dci i uradio je iz prve ali pre nekoliko dana sam probao Fokuca tdci i nesto nisam uspeo,kad udjem u kodiranje on mi u gornjoj koloni izbaci neki broj pr.5555000000000000000000 uopste nije isti kao na dizni.dali su pre mene menjali kodove posto se vidi da su dizne radjene neznam ali nisam uspeo.U ponedeljak su me zvali na jednodnevnu obuku kod Zeravice u milosevu pa cu bas da se raspitam oko kodiranja posto ce nam to trebati sve vise.Ako jos neko ide na obuku neka se javi da se upoznamo.A stose tice e46 probao sam uraditi servisni interval i nisam uspeo ni kts-om ni rucno.poz
Pirke
Meni najjaci univerzalac 540, kodiranje dizni na 1.5dci mi je svaki put odradio bez problema, a BMW-e bez problema radi i e46 sa obd uticnicom
Kada ti sreca okrene leda, sutni je u dupe!!!
hrvoje koju verziju koristis esi tronik,kod mene je 2010/3 i bmw e46 samo sam uspio motor testirati ostalo nista,pozz
imam kts zanimame da kupim x431 sta mislite o tome
dijagnostika se kupuje prema ciljnoj grupi vozila. mozda je x431 najbolji na svetu za japanska i korejska vozila ali ako uopste neradis tu vrstu vozila to su bacene pare.primera radi imas uredjaj koji odlicno radi americka vozila i ugradu gde zivis takva vozila gotovo nepostoje to su bacene pare
procita sam da i njemc radi jako dobro x431 za razliku od kts koji je smo dobar za motorne grupe a ostalo je povrsan pa koliko ga god hvalili
Kacio sam x431 na bmw e46 i sa obd i sa oruglim konektorom i citao je sve grupe bez problema.Ima cak i dosta aktuator testova,a odusevilo me sto svaki motor od centralne brave moze posebno da se testira.Radio sam sa njim i opele do 2005. i cita ih bez problema kao i francuze.O azijatima da ne pricam.Volkswagen sam kacio golf 5 i lista sisteme kao knjigu.Meni radi posao sto se tice klima i elektrike a bogme i nekolicini kolega mehanicara kada im zapne da ne mogu ocitati neki auto,x431 to odradi bez problema.Naravno,ne moze zameniti tipsku dijagnostiku nikako.
Mislim da sam vise puta pisao o X431, imam Diagun, prezadovoljan sam sa njim. Radi dobro njemce, VW (uopste VAG grupaciju) odlicno, radio sam juce 2008g Touran, slicno kao VAS imas mod skeniranja po "kanalima" pa ti fino ponudi koji su sve dostipni za testiranje i kaze ima li na kom greska ili ne. Naravno adaptacije radi, ima "napredni" meni za resetovanje servisnih intervala itd
Kod Renoa je isto ekstra odradjen, sve do poslednjih modela, testirao sam ga ono bas od pocetka do kraja na svom sceniku 2004g i mogu reci 90% standardnih funkcije koje ima clip moze odraditi. Probao sam i Peugeote 206, 207, 307, 406 od 2002 do 2009g radi odlicno. Mercedese do 2006g, ukljucujuci i Vito i Sprinter. Opel isto tako ekstra, testirao sam modele iz 2008g bez problema. Za japance i azijate je neko vec rekao.
U sustini X431 Diagun je pravi hit, i kao sto sam napisao cak i klonovi rade odlicno osim sto nemaju nas jezik u softverima od auta, dok je sam sistemski softver na nasem jeziku i od updatea nema nista. Mislim... bar ja nisam zadnjih 3mj dobio. Bluetooth mu radi odlicno, bukvalno u jedan dzep stavis obd adapter u drugi uredjaj i ides na teren, a naravno zuti kofer je pun kablova, jos nisam naisao na auto koje nisam mogao dijagnosticirati.
Jedina stvar koja me nervira kod njega je sto povremeno sporo odradjuje ulazak i izlazak iz pojedinih testova, tj recimo promasim tip motora ili tip abs racunara kod nekih starijih modela i dok se resetuje i ponovo udje treba mu 10-15sek... naravno preko bluetootha, mozda bi kablom islo brze
Zadnja izmjena od Eduardo74 (09-01-2011 23:28:10)
A jel ti imaš original ili klon
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka