Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kad upalim auto zadnji brisač počne raditi i kad se zaustavi ne vrati se u prvobitni položaj.S time da mi ne radi rikverc svjetlo(žarulje provjerene).Izvadio sam osigurač od brisača,a rele se čuje da škljocne.Može li mi tko reći šta bi to moglo biti?
Problem je u samom brisacu.Na velikom zupcaniku postoji metalni disk preko kojeg klize kontakti a koji ti je verovatno toliko zardjao da ti kontakt za stop signal nema dodira sa diskom preko kojeg dobija napajanje.Rele ti ukljucuje i iskljucuje brisac i ne vraca u pocetni polozaj jer ne dobija stop signal da ga zaustavi na polozaju koji je predvidjen.Potrebno kompletno rasklapanje motora brisaca.Uglavnom lako se resava.Proveri i kontakte na motoru brisaca...
Sto se tice rikverc svetla,problem moze biti prekidac za rikverc,instalacija,osigurac.Gde se nalazi prekidac za rikverc to ti necu reci...
Zadnja izmjena od Kele (19-01-2011 22:14:05)
wd 40 cini cuda pozdrav
evo ja cu da kazem gdje je prekidac za river na motoru ispod haube
u radu je spas a spasa nema
dal nije na menjacu mozda?
Fala na odgovoru,nit sam mehaničar nit sam električar,ali ipak nisam tolko blesav da ne znam gdje je prekidač od rikverca.A inače auto dok je bio pod garancijom mjenjali su motor brisača.Jel po njihovom nije dobivao struju.Znalo se dogodit da upalim pa ugasim brisač i nakon nekoliko minuta upalim jednostavno je brisač mrtav.Tek kad ugasim i upalim auto brisač proradi.Kad sam reklamirao kod gospode u servisu da i dalje zeza tad su mi odgovorili da ima na njemu termo zaštita.Samo sam se nasmijao i rekao im doviđenja.Evo par godina je bio mir i opet počelo zezat.Sve u svemu hvala opet na odgovoru,a ja sutra pičim kod električara i neka on sve to rastavi i počisti.
slazem se sa kolegom kale a sto se tice rikveca automat koi se nalazi odozgo na menjacu
Bio danas kod električara otišo prekidač rikverca,a žice od brisača nastradale i morao ih zamjeniti.Sad sve radi ok.Još jednom hvala!!!