Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Dok mi je auto radilo na vozacevim vratima sam stisnuo tipku za otkljucavanje jer mi je gepek bio zakljucan,
nakon toga ne mogu zakljucati vozaceva vrata. Sva ostala zakljuca ali vozaceva ne, tj. ostanu otkljucanja, pokusavao sam razne folove ali jednostavno ne mogu zakljucati vozaceva vrata.
Da li ima neko iskustva sa ovim problemom?
Hvala,
Samo da dodam da je u pitanju golf V.
Zadnja izmjena od cecilio (20-01-2011 13:55:09)
imam pokidane zice na spuju vrata i karoserije
Valjda ce raditi kada spojis
Meni ova konverzacija nije uopste jasna, kao ni problem sa zakljucavanjem. Kad nece da zakljuca vozaceva vrata, uopste, preko kljuca/daljinca ili u toku voznje pritiskom na taster?
Meni ova konverzacija nije uopste jasna, kao ni problem sa zakljucavanjem. Kad nece da zakljuca vozaceva vrata, uopste, preko kljuca/daljinca ili u toku voznje pritiskom na taster?
Uopšte nece da zakljuca vozaceva vrata, ni preko kljuca/daljinca niti na dugme na vozacevim vratima, tj iznutra. Jedino moze kada kljuc stavim u bravu i zakljucam.
Sva ostala vrata normalno zakljuca.
pokidan instalacija na vozacevim vratima 100%
Nisam siguran da je pokidana instalacija, jer sve ostale funkcionalnosti na vratima rade, podizanje i spustanje prozora, pomicanje retrovizora, komande za zakljucavanje i otkljucavanje.
Da li je moguce da zbog sigurnosnih razloga nece zakljucati, mozda konta da mu je kljuc u bravici za startanje motora ili tako nesta?
Nisam siguran da je pokidana instalacija, jer sve ostale funkcionalnosti na vratima rade, podizanje i spustanje prozora, pomicanje retrovizora, komande za zakljucavanje i otkljucavanje.
Da li je moguce da zbog sigurnosnih razloga nece zakljucati, mozda konta da mu je kljuc u bravici za startanje motora ili tako nesta?
Dovoljno je da jedan vod pukne i nema zakljucavanja vozacevih vrata a sve ostalo sto si naveo radi.
Prikaci na dijagnostiku i uradi aktuator za centralnu i vidi da li se sva vrata zakljucavaju.Ja mislim da ti je problem u motoru ili njegovom napajanju na vozacevim vratima.Postoji procedura za resavanje takvih kvarova a to je da krenes od spoja karoserija-vrata i pratis ozicenje i meris napon sve do motora i sve ce ti biti jasno.Ako nemas iskustva,mozes napraviti vecu stetu pa moj savet je da prepustis posao strucnom licu a posto vidim i iz ostalih tvojih postova da se radi o tvom autu.
Zadnja izmjena od Kele (21-01-2011 10:59:37)
nije pokidana instalacija taj problem ima dosta golfova V,moze se rijesit ali pripremi novce ako nisi sam majstor,nema to veze sa tim sto si ti zakljuco iznutra to je slucajnost
nije pokidana instalacija taj problem ima dosta golfova V,moze se rijesit ali pripremi novce ako nisi sam majstor,nema to veze sa tim sto si ti zakljuco iznutra to je slucajnost
obzirom da ti je poznat problem mozes li mi bar dati malo informacija o cemu se radi? Koliko mogu ocekivat da ce me kostati?
Prvo provjeri instalaciju, a ako je ona uredu onda je problem u elektronici voacevih vrata!
cijene krse pravilnik,mislim da je problem u samoj bravi napisi odakle si mozda ti se neko javi da ti pomogne pa ces saznati i cjenu moze da se popravi ili zamjene konpletno nazovi otpad pa pitaj za cijenu polovne plus ruke za zamjenu zamjena nije tako jednostavna ko je radio zna vrlo lako ti se desi da posjetis lakirera ako si neoprezan.
U blizini Zenice, hvala na informacijama.
Samo da se jos jednom zahvalim "acom" na preporuci i "hanadze" na brzom rijesenju problema.
Bio je prekid instalacije (dvije zice) na vratima .
Zadnja izmjena od cecilio (12-02-2011 23:27:46)
kao sto kolega kaze istalacija sigurno