ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 22-01-2011 00:14:43

raven_sk
elproger
Iz: Sisak
Registrovan: 10-05-2008
Komentari: 739

Xara 2000, ne spaja se

Pozdrav, dosla mi danas u radionu Xara 1.4, 2000godina, opis kvara je "nesto lupka, trese se, nemirno radi, nema snage"

Xara ne reagira na dijagnostiku, ni Lexiu ni ELM, apsolutno nema nikakve komunikacije, auto se upali i radi, ali nakon cca 10 minuta rada, kad bi trebao ugasiti cok, smanji gas, i sav se trese, i to tako da se recimo svakih 5 sekundi na dvije sekunde zatrese, kao da se zadavi, nema snage u voznji, ko da ima 20 konja

prije cca 20ak tisuca je mjenjana bobina, zrel je za podesavanje ventila, ali buni me ova tresnja, zadnji puta kad je mjenjana bobina auto je radio s slicnim simptomima, plus sto je je elektronika unutar auta divljala, satovi skakali, random se palile lampice po tabpli, brisaci.....cijeli auto se ustvari blesirao.

nije mi sada jasno, dali se ova tresnja dogadja zbog toga sto je problem u komunikacijskom kanalu pa ECU ne komunicira s ostatkom elektronike, ili je ipak do mehanickog problema

i jos jedna meni najinteresantnija stavka.....lampica od rucne na tabli gori stalno dok je rucna povucena, pa i kad se auto ugasi i zakljuca izvana smile

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.

Albert Einstein

#2 24-01-2011 10:50:39

raven_sk
elproger
Iz: Sisak
Registrovan: 10-05-2008
Komentari: 739

Re: Xara 2000, ne spaja se

problem rijesen dizna na trecem cilindru kad se ugrije pocne pustati gorivo
sve dizne ociscene u ultrazvucnoj kupki, testirane na stroju, ta dizna i dalje baca malko vise goriva, ali auto sada radi  normalno, ne zacukava u voznji.......tu i tamo na leru hoce malo stucnuti

ali i dalje se dijagnostikom ne mogu spojiti na njega.....nemam bas velikog iskustva s francuzima, mozda vlaga ili bi valjalo potraziti negdje drugdje???

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.

Albert Einstein

Board footer