Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Izbacuje ovu gresku.Dali je senzor na stubu volana ili na letvi.Moze li da se popravi ili mora zamena.Dali da se prihvatam ovog posla ili da saljem dalje.Nisam radio do sad ali znatizelja je jaca od mene.Ako moze neka smernica odakle da pocnem.Hvala i pozdrav
postavi kod greske mozda je u pitanju samo kalibracija a ako nemas pps radije nemoj
a mozes i dijagnostikom uci pa pogledati dali ima funkciju dali pokazuje stepene zakrenutosti volana
Imam pps.Prikazuje gresku senzor ugla upravljaca stlni poremecaj.Uparametre mi neodgovara taj ugao.Unapomeni pise dole ispog da vrednost treba da bude -610 do 650.To ja nerazumem jer nije u stepenima ali nesro nije uredu jer je prikazana vrednost 18000.Neznam kako da drugacije da ga ispitam
kad pomjeras volan dali se vrednosti mjenjaju
ne menja se.
mjenjaj
senzor je ispod volana iza abledera mora da se skine volan da bi s e skinuo ,dzek sa 3 zice ide u njega crne boje
Kolega malo ponekad pogledaj datum, dosao je mogao citavog pezoa rastaviti i sastaviti 10 puta, pa valjda ga je i nasao......
Da se nadovezem na temu. Isti problem samo na citroenu C5, u ABS-u prijavljuje gresku u komunikaciji sa elektronikom senzora ugla volana (greska je "primljena vrijednost ugla volana nije vjerodostojna ..."). U parametrima volan ima vrijednost ugla ca. 360000 stepeni umjesto ca. -600 +600. Vrijednost ugla se mijenja sa pokretanjem volana (ali u tom nenormalnom opsegu). Nakon kalibracije nema promjena. Ozicenje ili nesto drugo je u pitanju?
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
abs centrala ja sam imao problem isto pokazuje brzinu tocka 665 km/h a auto stoji
autocom tri tocka 0 a ovaj 665 probao i sa drugim senzorom isto problem
ostale senzore uredno cita