Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Auto je Peugeot 407, 2.0HDI 2004g.
Prije mjesec dana mi se pocelo desavati da nakon sto sam auto upalio , cuo sam skljocanje nekog releja u predjelu BSIa, nakon tog zvuka sva struja u autu se ugasila i nakon sekunde natrag je relej skljocnuo i dosla je i sva struja, masina je uredno radila dok se to desilo.
Od 10 paljenja auta to mi se recimo desilo 3-4 puta.
No prije 3 tjedna nakon sto sam upalio auto sva struja je nestala i nije se vise vratila nakon sekunde kako je to inace bilo.
Nakon sto je struja nestala motor je i dalje radio, pa sam izvadio kljuc iz brave, no on je i dalje nastavio raditi i za 2-3 minute se ugasio.
Nakon toga probao sam otpojiti akumulator i nakon par minuta spojiti, ali nista, auto je totalno mrtav.
Dok se stavi kljuc u bravu i da kontakt ne pale se apsolutno nikakve lampice, ne radi centralno otkljucavanje, ma nista, nigdje nema struje.
Auto je odvezen majstoru i majstor je primjetio da je na BSIu izgorio jedan relej i elektronika koja njim upravlja.
Narucen je novi BSI, isprogramiran i sada jedino sto se moze je upaliti radio i svjetla.
Kad se da kontakt auto je i dalje "mrtav".
Peugeot planet jedino prepoznaje BSI racunalo, dok sva druga racunala ne vidi.
Auto je sad vec treci tjedan kod majstora i vise nema nitko ideje sto da se provjeri (bio sam kod 3-4 majstora ukljucujuci i ovlasteni servis).
Ja osobno posjedujem originalni interfejs i jos dok je auto bio u voznom stanju a pocelo mi se desavat to sa gasenjem struje, prikljucio sam ga na dijagnostiku i jedina greska koja je bila je bila na racunalu motora (Siemens SID803) i njezin kod je U2003.
Peugeotov service box daje sljedeci opis za tu gresku:
Šifra postprodaje za kod greške: Daljinski upravljano buđenje : Nevjerodostojan zahtjev za glavno uključivanje
Opis dijagnostike : Neprihvatljiv zahtjev za glavno buđenje i uvjet brzine (Tijekom najmanje 500 ms)
Neprihvatljiv zahtjev za glavno buđenje i signal daljinski upravljanog buđenja (Tijekom najmanje 500 ms)
Uvjeti nestanka greške:Kontakt uključen
Sumnjiva područja: Mreža CAN
Jel ima tko ikakve ideje ili iskustva sa takvim slucajem?
Vec sam 3 tjedna bez vozila, a najgore je sto je auto prosao par majstora i nitko ne moze shvatiti u cemu je problem, sve instalacije su provjerili, cak su probali zamjeniti i BSM(kutija osiguraca u predjelu motora) , ali nema nikakvih poboljsanja.
Hvala unaprijed.
dali su pogledali kabal koi dolazi do osiguraca imal struje i dali koi osigurac ima struje
Da.. to su prvo provjerili..
Jednostavno nemaju vise ideja sto provjeriti.
To isto se meni desilo na jednoj 206-ici kada sam menjao eeprom u BSi i nisam uneo VIN od vozila.Kada dam kontakt sijalice na tabli mi se uopste nisu palile.Kod mene je u pitanju bio imobilizer jer se VIN u BSI i ECU nisu slagali.Proverite ponovo sva podesavanja za PPS.Na kraju krajeva ako je novi BSi isti kao i stari probaj prebaciti eeprom iz starog u novi pa vidi sta ce se desiti.Koji je BSI,Siemens ili Valeo?
Zvat cu sad majstora pa neka provjeri da li je dobar VIN upisao u BSI.(makar je covjek vjerovatno sve vec tri puta provjerio).
Problem je u tome sto se kljuc niti nemoze upariti(programirai) sa novim BSIom, PPS jednostavno ne prepoznaje kljuc.
Dakle dok je problem u imobilizeru necu se paliti lampice prilikom davanja kontakta?
U pitanju je Siemensov BSI i ECU
Eto, auta nema vec mjesec dana i jos nikakvog rijesenja
Dakle nakon sto je stavljen novi BSI moze se upaliti radio, svjetla i sl, no auto je u economy modu sto je normalno.
Problem je sto dok se da kontakt jednostavno se ne pali ni jedna lampica na komandnoj ploci i naravno auto ni ne pocinje verglati.
E sad to bi moglo biti do kljuca, jer kljuc nije uparen s BSIom, a najveci je problem sto ga nije ni moguce upariti, jednostavno PPS ne prepoznaje kljuc dok ga hocemo programirati.(ni jedan od dva kljuca)-
Sutra dolazi jos jedan majstor pogledat auto no nemam vise opcija, zar nitko nije imao slican slucaj?
Svaki auto je prica sa sebe,da li mislis da je neko vidovit i da moze da vidi na daljinski sta je tvom autu,nadji lepo majstora koji ima znanje,i naravno dijagnostiku,pa polako,resi ce se,kadbi svaka buba med brala...Nema vise Stojadina i Yugica pa resis auto zacas,ponekad i u ovlascenom servisu stoje kola po nekoliko nedelja kad se usele djavoli u njih,nista vise nije prosto kao sto je bilo
Ja lijepo pitam da li je itko imao slican slucaj, ne trazim ni ne tvrdim da netko bude vidovit
Dok se sa ostalom tvrdnjom potpuno slazem i znam da nije lako otkloniti takav kvar na modernoj tehnologiji u roku od par sati.
evo napokon rjeseno
dakle problem je bio u BSI, izgorio relej pa je kupljen novi BSI.
no i dalje se auto nije palio jer se kljuc nije mogao upariti sa BSIom, ali evo danas je kolega uspio i auto radi najnormalnije
hvala svima
Zadnja izmjena od kish89 (09-02-2011 21:28:22)