Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima,kupio sam golfa 4 1.6 16v 2000.god pre dva meseca i sve je bilo ok do pre desetak dana.Naime pre desetak dana pri normalnom startovanju auta upalila mi se lampica EPC i cek lampica.Rezultat toga je bio da auto ne prima gas i neide preko 2000 obrtaja.Ler drzi na 1100 uz nemiran rad.Otisao sam kod prijarelja autoel.zakacio ga na neku diagnostiku od linkolna i ocitao grsku na senzoru leptira gasa.Pokusao je da obrise gresku ali bez uspeha.Odlazim kod auto mahanicara,diagnostika ocitava istu gresku i ospeva da je obrise.Auto radi normalno,ja sve srecan.Medjutim ujutru da ga upalim ista stvar i jos pored toga javi mi se problem sa kodom tj.nece brava da ocita kod.Posle nekoliko pokusaja ocitan kod i auto pali.Ono sto sam primetio tada je da kada lampice sijaju jako tada je kod ocitan a kada lampice slabo sijaju osim one gde je kljuc tada kod nije ocitan.Juce sam bio kod jos jednog automeh.na njegovoj diagnostici je prijavljeno dosta gresaka immo,neispravni namotaj citaca koda,neispravan kljuc...onaj senzor leptira gasa i jos svasta nesto,a da i lambda sonda iza katalizatora ne daje nikakva ocitavanja.Ono sto mene trenutno zanima je da li imaju ovi kvarovi nesto zajednicko jer mi je neverovatno da je to sve crklo odjednom a i ako jeste zasto?Molio bih svakog ko prepoznaje ove simptome da mi da koji savet jer ja trenutno ne znam sta da menjam.U pitanju je golf 4 1.6 16v AUS motor.Napisah roman za samo par meseci.Zahvaljujem se svakom ko je izdvojio ovoliko vremena da procita moju muku. pozzz
U pravu si nije moglo to sve da se pokvari najvjerovatnije ti to sve uzrokuje jedna ili dvije stvari ali to je na ovaj nacin tesko za rijesiti,najpametnije ti je otidji kod nekog mehanicara koji zna sta radi nek se dobro pozabavi tim problemom,na tim motorima zna da ode taj difuzor sa klapnom jer je u njemu elektronika i ler gas,mozda pomogne i samo ciscenje...
Sto se immo tice moguce da ti se to slucajno desilo,ako se bude ponavljalo probaj jedno vrijeme sa drugim kljucem ili ih preprogramiraj...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
prva stvar koju bi ti preporucio je ciscenje klapne gasa uz obaveznu adaptaciju iste ako se problem ne rjesi onda ti preostaje samo zamjena
dijagnostikom provjerite vrednosti ECT senzora
sto se tice kljuca ako imas rezervni probaj sa njim jer ako on uredno ocitava kluc problem ti je u transporderu a ako ne u samoj ovojnici to jest anteni pa sad kreni redom
za pocetak probaj ovojnicu ocistit medicinskim alkoholom
Zadnja izmjena od bjeli (04-02-2011 12:22:17)
vozi auto nekom ko zna sta radi i najjevtinije ces proci sve sto budes vise mehanicara obilazijo skuplje ce bit
to ti je moj savjet
Ocisti mase i kontakte isprskaj vd sprejom
Pirke
Hvala puno,evo ovako.Uradio sam ciscenje leptira i uradio kalibraciju istog i opet isto.Sto se tice kljuca imam ih dva i na oba kljuca se isto ponasa.Ono sto me buni je to zasto to nekad radi a normalno a nekad zeza.Dva dana sam vozio bez problema a danas eto opet zeza.Nije problem da odem kod majstora ali treba ovde naci takvog.Uglavnom se svodi na to "verovatno".Puno hvala svima.
zato ti kad pocne da zeza ponovi spoji dijagnostiku
Hvala puno,evo ovako.Uradio sam ciscenje leptira i uradio kalibraciju istog i opet isto.Sto se tice kljuca imam ih dva i na oba kljuca se isto ponasa.Ono sto me buni je to zasto to nekad radi a normalno a nekad zeza.Dva dana sam vozio bez problema a danas eto opet zeza.Nije problem da odem kod majstora ali treba ovde naci takvog.Uglavnom se svodi na to "verovatno".Puno hvala svima.
Pozdrav,
ne zovu se dzabe ovlasceni servisi kad tamo mogu sve da srede i to sa original delovima.
Ovako se mucis ides od Tome do Mome i niko nista ti ne popravlja.
Pozz!To sto ti ne prepoznaje kluc imao sam isti problem,el.ulozak brave def. bas tako kako se kod tebe desava!
U pravu ste prijateli potpuno,otprilike da mi nema druge nego pravac servis pa kako bude.Danas sam bas ocistio alkoholom i od 10 pokusaja dva puta nije hteo da procita kod.Kao da je malo bolje.Hvala vam puno na savetima,ukliko bude nekih promena i kada resim problem objavicu. pozz svima