Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav!
Dakle kod paljenja motora bude sve u redu, ali kroz nekoliko desetaka sekundi, pada kazaljka od obrtaja i pali se kontrolka od akumulatora,
napominjem da napon punjenja ne pada i ako odpojim klemu od akumulatora motor normalno radi. To traje odpočetka par sekondi, ali se zna dogoditi da i ostane tako nekoliko minuta. mislio sa na početku da se radi o alternatoru, ali radi bez spojenog akumulatora.
Radi se o motoru 2,2 benzinac 2002 godina vectra c.
Molim pomoć.
Hvala!
skidanjem kleme u radu na tom autu napravices cudo,postoje instrumenti za merenje punjenja.Sto se tice kvara prvo dijagnostika.
Punjenje akumulatora se ne mjeri skidanjem kleme nego voltimetrom, tako skidajuć klemu dok motor radi možeš napravit veliku štetu. Moj savjet je da to otjeraš nekom autoelektričaru da izmjeri punjenje i da spoji dijagnostiku. Pozzz
Punjenje akumulatora se ne mjeri skidanjem kleme nego voltimetrom, tako skidajuć klemu dok motor radi možeš napravit veliku štetu. Moj savjet je da to otjeraš nekom autoelektričaru da izmjeri punjenje i da spoji dijagnostiku. Pozzz
Hvala na komentarima, ali kod skidanja kleme akumulatora nikako se nesmije dodavati gas jer bi napon alternatora mogao porasti van granica,te bi oštetio potršače,ali takvom kontrolom se utvrdi dali alternator radi ili ne, to znaju svi stari majstori. Kod mene je napon 13,9 volti. Mjereno sa voltmetrom, ali kontrolka punjenja svijetli i što je najbitije alternator proizvodi struju jer bi kod skidanja kleme motor stao.
mikim kod toga auta nesmijes skidat klemu u radu motora a sto se tice dodavanja gasa to ne znaci nista to su stari majstori proveravali kod stari auta ali auta sa Ecm-mom se to nesmije radit
prijateljski savet a ne moras ga uvaziti,na autu koji ima kamaru modula ne skidaj klemu u radu.To o cemu pricas su metode iz doba golfa 2 i jugica koji su imali tek po koji elektronski relej
Taj auto da prikopcas na dijagnostiku,odmah bi znao u cemu je problem.Ovako ako nastavis da ispitujes gde je kvar problem ti nece biti samo na tabli ...
mnogi su imali probleme sa skidanjem kleme i kada motor ne radi... ima procedura i za to... ali kao sto ti radis..hmmmm
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
prijateljski savet a ne moras ga uvaziti,na autu koji ima kamaru modula ne skidaj klemu u radu.To o cemu pricas su metode iz doba golfa 2 i jugica koji su imali tek po koji elektronski relej
Ok,prijatelju kad si u frci svašta probaš, dignosticirao sam sa op-com-om nije pokazao grešku. Postavio sam pitanje te zatražio pomoć, nadam se da je netko imao slični slučaj. Stoga vas molim za savjet i da zajednički pokušamo riješiti problem.
Hvala!
imao sam jednom slican problem na vectri c dti,stim sto je posle par minuta prekidao citav sat.Bio je problem u njemu.U satu nije imao gresaka ali su drugi moduli registrovali prekid komunikacije s satom.Probaj iscitaj can sucelje,probaj malo u stvarnim vrednostima videti obrtaje u trenutku kad ih ne pokazuje...
imao sam jednom slican problem na vectri c dti,stim sto je posle par minuta prekidao citav sat.Bio je problem u njemu.U satu nije imao gresaka ali su drugi moduli registrovali prekid komunikacije s satom.Probaj iscitaj can sucelje,probaj malo u stvarnim vrednostima videti obrtaje u trenutku kad ih ne pokazuje...
Ok, možeš li me uputiti, op-com sam nabavio prije desetak dana kako isčitati can sučelje sa istim, radio dam u servisu sa BB-om, tamo mi je poznato. Dakle molim te za uputu kako sa op-com učiniti isto.
Hvala!!
jbg druze radim s kts-om op-com nemam,razgledaj po meniju tvoje dijagnostike mora negde biti opcija pregled sastava,auto scan ili nesto sl.
Pokušat ču sutra, pa se javim sa živim podacima.
Care postoje dva problema koja mogu tako da se manifestuju ko Vektre C to godiste, zavisno od gresaka.
Cim modul, i dzek od ABS-a.
Ko radi umrece od gladi
To sto ti se pali signalna lampica za punjenje po mom misljenju problem ti je u alternatoru ili regleru.Sto se tice obrtomera,preko dijagnostike udji u ECU i tamo pogledaj registruje li ECU broj obrtaja motora.U oba slucaja problem moze biti i sama instalacija.Malo isproveravaj sve navedeno,i napon punjenja meri ali kada opteretis alternator(ukljuci ventilator kabine na max i upali duga svetla).
Zadnja izmjena od Kele (05-02-2011 10:50:46)
dzek abs nije jer bi padala i skala tem. motora,a modul stuba volana jeste ako nije sat
dzek abs nije jer bi padala i skala tem. motora,a modul stuba volana jeste ako nije sat
Pozdrav, kolega testirao sam po tvojim uputama, za vrijeme blokiranja op-com ne pokazuje nikakve podatke instrumenta ali na displeju se pojavi slika volana sa uskličnikom. Vjerujem da se radi o modulu stupa volana. Kako ispitati isti, dali mjenjati ili kako popraviti?
Hvala!
pa lako je to ispitati kad ti se to desi probaj se konektovat op-comom na stub volana ako se nemoze da konektuje tj. nema komunikacije op-com sa stubom volana onda znas da je on to 100%
popravit ga je tesko nadji dobrog autoelektronicara i odnesi mu to sam po cim modulu prckariti nije stvar za svakog pa cak i za nekog srednje zalosti vec samo za experta.
pri samom otvaranju mozes sjebat ako neznas odma senzor ESP-a jer je u njemu integrisan a zamjenski takvog nema kupit vec samo citav CIM modul.
Ok auto mi se vrača iduči tjedan pa ču se javiti sa novim informacijama za sad HVALA SVIMA.