Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
..moze se namestiti paljenje i bez alata uz malo maste,ali moram priznati da je robija...
i onaj kontra navoj na remenici...
@)).....
ako nemas alat nediraj remenica je preskupa ja uvijek je skinem razradim pa tek onda podesavanje palenja
Probao sam i sa istekanim senzorom temperature ali nista opet , prvo paljenje nista , drugo upali na pola kljuca ...
javlja mi opet glavni relej "prerano iskljucivanje" citano kts-om pa cu se malo pozabaviti s tim dok ne nadjem ko ima alat za bosch pumpu u blizini Jablanice .. a ako nista eto me kod tebe draskok
uvijek rad gost
nasao sam jedan problem! , konektor od ECU nije bio dobro ustekan (a skidan je prilikom mjenjanja filtera nafte i zamjenje zup. remena.. a vlasnik kaze kako se radio servis auto tesko pali ) i sumnjam u to jer i nakon zamjene senzora radilice opet ga je izbacio kao gresku ..
tako da mi ostaje da vidim ujutro kako ce upaliti pa se javim ))
nebih dirao ugao paljena bez alata , ionako sam na belaju sa ovim autom jos bi mi trebalo da pukne remenica .. )
a,da ti negdje ne povuće zrak ili vrati gorivo
Jutros je dobro upalio !
vidjet cu jos sutra posto je danas malo toplije, temp je koji stepen u plusu ...
Nije problem sa gorivom stavljao sam mini filter ispred sa vidim sta se desava i sve je ok .. a i ovaj auto ima rucnu pumpu prije filtera tako da i kad napumpas nece da upali..
Jucer upalio tek od 2 put .. a jutros od prve :-D
sve sto me vise zajebaje meni postaje interesantniji ....
rijesio sam problem .. servisirao anlaser i pali kao raketa ))