Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kupio sam auto nedavno i imam velike probleme sa motorom.Radi mi kao na 2-3 klipa,dimi,nece da vuce, tesko startuje, tuku ventili..zamenio sam svecice,MAP senzor ali nema promene.Treba mi pomoc..
Hvala vam na pocetnim komentarima:dijagnostika mi je javila problem sa MAP senzorom i lambda sondom,pa sam ih promenio.Motor startuje,ali radi kao bez 2 cilindra..ima struju na svecicama,stavio sam nove..uradjen servis..vise stvarno nemam ideju..
Zadnja izmjena od dunavbp (06-02-2011 23:44:54)
provjeri fazu motora,izmjeri kompresiju,pogledaj dali imaš iskru na sviječicama i provijeri injektore ,dali su oni ispravni i dali na njih dolazi signal iz ECU-a,a bilo bi dobro da ga spojiš na dijagnostiku i provjeri kakvo ti je gorivo.
pa sada udri po redu.
mjeri kompresiju na tom klipu sto neradi moguce da nije sagorio ventil ili nesto nije u redu oko tog klipa
prvo diagnostiku pa posle mehaniku.
kolega jabuka je sve napiso samo kreni najprije diagnostikom pozz
u radu je spas a spasa nema
Proveri i dizne, ako nije mehanicki kvar, moze lako da bude da su one mnogo prljave...
provjeri kompresiju vjerovatno je usisni ventil izgorio imao sam takav slučaj na vectri 1.6 16v na dijagnostici mi je prijavljivo iste greške.