Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: Prethodna 1 … 9 10 11Obrnuti redoslijed poruka
sam si se namestio zgodno a takve prilike se retko propuštaju.
Zna kolega Bacha kak to izgleda kad se sam namjestiš... nema dugo je bio u istoj situaciji
Ne pitaj me ono što ne znam !
O.K.,prihvatam salu ...
Poz. Da li smije biti lufta izmedju lezista predjeg amortizera i kape iznad koje je stegnut saraf amortizera? Kada sam mijenjao gume metalnom sipkom sam suzbio malo amortizer prema gore i primjetio sam da se pomenuta kapa zajedno sa osovinom amortizera pomjera 1-2 mm iznad karoserije (lezista). Mjesto na kojem se pojavljuje taj luft sam oznacio plavom strelicom na slici. Sa tog mjesta mi otprilike i dolazi neko krckanje kada prelazim preko neravnina.
P.S. Da preduhitrim poznate odgovore ici cu u servis u narednom mjesecu radi pakni pa cu im reci da provjere i trap, samo me intresuje da li smije odvajati amort od sasije na tom mjestu.
Hvala
Zadnja izmjena od rimano (17-11-2010 01:32:03)
Pa možda ti radi na gumenom djelu, što i mora! Tu gdje si obilježio i treba biti gumeni dio šelje amortizera al ....., može biti i da je ležaj veæ dobio!
Tu mora da radi malo, moguæe da je ležaj loš ali bi pucketao u motanju, a to što ti se èuje su vjerovatno stabilizatori
pozdrav...veæ nekoliko puta kad startam auto ujutro javi mi se 3 kratka bipa i nekad mi ispiše poruku na displeju a nekad ne. da li postoji naèin da vidim negdje naknadno poruke koje se jave na displeju ili je to trenutno i nemože se vidjeti bez dijagnostike.
(nisam baš dobar sa engleskim a mislim da je pisala ovakva poruka-"top up engines cooling level")pretpostavljam da se radi o rashladnoj teènosti...
Zadnja izmjena od doee (18-11-2010 12:22:38)
Moguce da je lezaj jer nekada kada vozim i motam cujem to pucketanje. Kada motam u mjestu ne cuje se. Stabilizatori su mi zamjenjeni pa sumnjam da su oni.
Na kojem principu radi gas na pug-u 307, dali je "fazon potenciometra" ili nesto drugo? Nervira me to sto imam lufta, odprilike 4-5cm, stiscem papucicu ali nista se ne desava, pa neznam kako da to ispravim... Svaki prijedlog, sugestija dobro dosli
Hvala unaprijed
Kako da ispraviš, pa kupiš sebi VW
Vidi na dij. u parametrima kako reaguje papuèica, ali mislim da je u redu tako je to kod njih
Zadnja izmjena od oliver (21-11-2010 00:30:20)
imam problem s 407-icom, zaključao se i ne mogu ga otključati niti daljinskim niti s ključem
vjerovatno si uključio super zaključavanje il kako se već to zove, hajd ako skontam kako se to otključa javim
ispravka, evo sad čitam da bi ipak i tad trebao normalno otključati
jesil probao sa rezervnim ključem, možda je taj u banani
Zadnja izmjena od muxa (11-12-2010 00:52:59)
ok
probao sam s rezervnim i mjenjao sam bateriju u ključu i opet ništa
Pozdrav , imam jedan problem sa pezo 206 1.4 ecu magnet mareli,, ugasio se i vise ne pali. Provereni osiguraci , sva napajanja. Dijagnostika nece da udje Texa.. da li je neko imao ovakav problem.. Hvala unapred na pomoci
Kada das kontakt da li ti gore lampice na tabli?Ako ne svetle,otisao ti je BSI.
Jel ulazi dijagnostika u ostale module
izgleda ovaj napisa i pobjeze
Pozzz Svima. E ovako ukratko imam 307 2.0HDI. Mijenjao sam mu ulje i kako sada da resetujem Kompjuter da bi mi brojao kilometre za ulje ispocetka i imam jednu gresku koju mi izbacuje na KOMP nesto Antipolution Fault ako zna ko sta o ovom problemu neka pise
Hvala unaprijed
posjeti dijagnostiku cim je ispisao antipoultion fault ima neki gresaka a da bi znao o kojoj se gresci radi moras na dijagnostiku
ramo ce ti usput i resetovat servis
O toj grešci imaš ovde na forumu ispisano i preričano, i to baš opširno samo se malo potrudi i prelistaj teme (fap filter,peugeot itd.)
Jel moze neki savjet sta bi moglo uzrokovati ovu gresku
i dali postoji senzor temo ulja ili tu vtijednost uzima sa nekog drugog senz
imam nekoliko pitanja za pezo 307 1.6 16v benzin 2002god
1.neradi mi zadnja prskalica bio sam kod majistora kazu da je do kompjutera jer su gledali i sve je ispravno i desava mi se jos da mi na istrument tabli pokazivac za dali je pojas vezan cas se pali a cas gasi a pojas nije ubacen pa dali je to do kompjutera
2.auto mi do 2000 obrtaja nekako trom preko 2000 ide odlicno i desava se kad krecem ponekad kao da gubi snagu kad je hladan sta to moze da bude
3.kad krecem i namotam u desno ponekad se cuje kao da nesto pukne pozadi kao da se nesto zategne
ako moze neko da mi pomogne unapred zahvalan
Stranice: Prethodna 1 … 9 10 11Obrnuti redoslijed poruka