ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 13-02-2011 17:00:45

jack
Član
Registrovan: 30-01-2011
Komentari: 15

Upotreba ručno izrađenog kl interfejsa na novijim vozilima

Pozdrav svima,

Koristim se sa ovom napravom, napravljena je uz pomoć prijatelja (inače TV mehaničar) radi se o ML 2903...
ne koristim nikakav džek, već onako sa pinovima - žicama...
Doduše samo na starijim vozilima (tamo gdje može, naravno) pruža da se odrade određene dijagnoze što meni u biti i treba za brži popravak..... bla bla bla

Konkretno me zanima dali bi bilo pametno da se spaja na passata 3bg, 2004 god, 1.9 tdi pd, 74 kw...
problem je ESP svijetlo na tabli, a ono se uključi za nekih 10-tak min nakon što se auto pokrene (počne voziti)...
Ranije je bio problem nakon paljenja motora 10-tak min bez da se počne voziti, pa sam zahvaljujući vrijednim forumašima riješio problem (mijenjo mu neko alternator i umjesto francuza-valeo stavio bosh-uk, pa je pobrko žice prilikom spajanja, mislim na dvije žičice - jedna za pobudu i jedna...)

Čovjek kod koga tjeram na dijagnostiku (novija vozila i starija kad ne mogu sam riješiti) imao smrtni slučaj jutros,  i neće raditi neko vrijeme, a meni se žuri....

Dali da to radim sam ili je pametnije maniti se ćorava posla...?????

"svakakvog voća u božijoj bašti imade"

#2 13-02-2011 18:27:56

drz
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 16-05-2009
Komentari: 948

Re: Upotreba ručno izrađenog kl interfejsa na novijim vozilima

Manuti se corava posla.

#3 13-02-2011 20:51:29

Rocky
elproger
Iz: BIH
Registrovan: 09-03-2009
Komentari: 1,134

drz napisao:

Manuti se corava posla.

hahaha:D

#4 13-02-2011 22:45:08

cicko1
elproger
Iz: Žitište Zrenjanin
Registrovan: 25-01-2009
Komentari: 101

Cijena interfejsa za vw vozila zabilja je povoljna pa nema nikakvog razloga da se eksperimentiše.

#5 13-02-2011 23:34:19

koyot
Expert
Iz: Kladanj, BiH
Registrovan: 18-07-2009
Komentari: 3,000

pa sam pitas i sam sebi odgovaras
pa sta ti mislis skalamatit interfejs i eto rjesenja za audi 8 2010 godina

atm tuning
electronic key

------------------------

#6 14-02-2011 00:32:55

jack
Član
Registrovan: 30-01-2011
Komentari: 15

Ma ne možeš svakome otjerati auto na dijagnostiku, što zbog njegove opreme, što zbog njegovog ne znanja, složit ćete se da je i to takođe problem...

Dosad sam uglavnom popravljao starija vozila, u zadnje vrijeme nešto novija (auta stara oko 4 - 5 god) i naravno opet se rade i starija,  tako da se eto polako javlja potreba da se ozbiljnije naoružam sa hardverom i softverom za dijagnostiku.
Pogledao sam na web shopu ali ne mogu da pronađem VCDS 10.6 - vidim da ga većina smatra najboljim za VAG grupaciju, a obzirom da se uglavnom ta vozila vrte u mojoj radioni razmišljam da ga nabavim.

A što se tiče čačkanja mečke, ništa od toga, radije ću jedan dan sjediti i ništa ne zaraditi nego napraviti kakvu pizdariju.

"svakakvog voća u božijoj bašti imade"

#7 14-02-2011 02:13:01

Dajan2008
Expert
Iz: Istra
Registrovan: 07-10-2008
Komentari: 1,329

Smatram da je problematika sa verzijom VCDS 10.6 baš u prijevodu, i ako želiš raditi novija (čitaj skuplja) vozila, razumijevanje i korištenje literature i dijagnostike na nekom svjetskom jeziku ( engleski ili njemački npr.) nije izbor nego obaveza. cijena i jedne moguće greške zbog lošeg prijevoda nadmašuje cijenu uređaja za dijagnostiku samog. Verzija VCDS 908 koju možeš dobiti ovdje u WEB Shopu je više nego povoljna, uređaj je mogučnostima više nego dovoljan, a imaš i jednu od najboljih podrški na ovim prostorima.
Zapravo je odluka laka, zar ne? smile
Pozdrav

#8 14-02-2011 15:45:33

mlulic
Expert
Iz: Kaštel Kambelovac Hrvatska
Registrovan: 08-02-2009
Komentari: 782

Kolega dajan slažem se 100%

Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem

Board footer