ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 03-02-2010 17:37:09

segal
Član
Iz: Sarajevo
Registrovan: 03-02-2010
Komentari: 4

Laguna 1.9Dci 2001 - 2 misteriozna kvara?

naime...1 nebulozan kvar..je "crveni akumulator" na bordu zbog kojeg me udavi ona ......... pricajuci mi o istom! tj da mi nepuni akumulator..ALI..
             u servisu prilikom mjerenja instrumentom je utvrdzeno da akumulator puni (da i za vrijeme izbacivanja greske) kao i to da na dijagnistici nepokazuje gresku o
             tome(opet za vrijeme  greske na bordu). mjenjao sam cetkice..pa oda akumulator..pa zatim regler..i sta sve nisam probao  bog zna... ali mene ....... idalje
             matletira! najveca je misterija kad po 5 dana nista nekaze a onda citav mjesec nesilazi s borda ista greska!

2.  kazaljka goriva nikad nije pala ispod zadnjeg bijelog podioka ..i nekad na tom nivou upali rezervu a nekad  i neupali  pa ostanem na sred ceste ko levat! misleci da imam jos najmanje 10L goriva.  i onaj podatak o tome koliko jos mogu preci do pumpe mi tad nestaje i pretvara u crtice zj. nema podataka nikakvih o tome. raznorazni znalci me u pucuju na raznorazne kvarove ..neznam kome da vise vjerujem .. npr. jedan servis kaze da je do "razvodzaca rezerve goriva" tj neke male dzidze na plovku koja se nemoze zamjenit ! drugi kaze da je do  borda ,a treci da je do same table.

molio bi ove koji su imali susreta s ovakvim kvarovima (bez onih sto nagadzaju jer mi to samo odmaze jos vise)da mi savjetuju od ceg prvo da pocnem i ustvari koji je stvarni kvar od ovog svega ,jer sam se vec nabacao para a nista rijesio nisam!      hvala sto ste odvojili vrijeme za citanje i odgovore na moj post!

Zadnja izmjena od segal (03-02-2010 18:30:31)

#2 03-02-2010 17:55:09

koyot
Expert
Iz: Kladanj, BiH
Registrovan: 18-07-2009
Komentari: 3,000

Re: Laguna 1.9Dci 2001 - 2 misteriozna kvara?

Prvo da budes malo obazriv na nacin izrazavanja bez vulgarnih izraza
Drugo kojom diagnostikom je radjeno I jel mislis u servisu na ovlasteni reno servis

atm tuning
electronic key

------------------------

#3 03-02-2010 18:32:43

segal
Član

ok sorry izrazi su editovani....
a mislim  na obadvije dijagnostike...neznam sad tacno koje su po imenu ...tj bio sam i u ovlastenom i u NE ovlastenom stvar je uvjek ista!

#4 03-02-2010 22:23:13

koyot
Expert
Iz: Kladanj, BiH
Registrovan: 18-07-2009
Komentari: 3,000

Potrazi nekog dobrog elektronicara sto radi I auta (ima ih ovdje na forumu dosta samo neznamo odakle si)pusti kraju ovlasteni servis eto I sam kazes dasi vec bio oni nepopravljaju module vec mijenjaju komlet ,to ces tesko drugacije rjesit

atm tuning
electronic key

------------------------

#5 04-02-2010 00:16:29

carclima
Član
Iz: djurdjenovac Slavonija.hr
Registrovan: 30-04-2008
Komentari: 0

segal napisao:

naime...1 nebulozan kvar..je "crveni akumulator" na bordu zbog kojeg me udavi ona ......... pricajuci mi o istom! tj da mi nepuni akumulator..ALI..
             u servisu prilikom mjerenja instrumentom je utvrdzeno da akumulator puni (da i za vrijeme izbacivanja greske) kao i to da na dijagnistici nepokazuje gresku o
             tome(opet za vrijeme  greske na bordu). mjenjao sam cetkice..pa oda akumulator..pa zatim regler..i sta sve nisam probao  bog zna... ali mene ....... idalje
             matletira! najveca je misterija kad po 5 dana nista nekaze a onda citav mjesec nesilazi s borda ista greska!

2.  kazaljka goriva nikad nije pala ispod zadnjeg bijelog podioka ..i nekad na tom nivou upali rezervu a nekad  i neupali  pa ostanem na sred ceste ko levat! misleci da imam jos najmanje 10L goriva.  i onaj podatak o tome koliko jos mogu preci do pumpe mi tad nestaje i pretvara u crtice zj. nema podataka nikakvih o tome. raznorazni znalci me u pucuju na raznorazne kvarove ..neznam kome da vise vjerujem .. npr. jedan servis kaze da je do "razvodzaca rezerve goriva" tj neke male dzidze na plovku koja se nemoze zamjenit ! drugi kaze da je do  borda ,a treci da je do same table.

molio bi ove koji su imali susreta s ovakvim kvarovima (bez onih sto nagadzaju jer mi to samo odmaze jos vise)da mi savjetuju od ceg prvo da pocnem i ustvari koji je stvarni kvar od ovog svega ,jer sam se vec nabacao para a nista rijesio nisam!      hvala sto ste odvojili vrijeme za citanje i odgovore na moj post!

vidi sad ovo tvoj text :
molio bi ..... (bez onih sto nagadzaju jer mi to samo odmaze jos vis...  a  sto drugo da radimo dok nam auto ne dovezes u garazu i spojimo te na infuziju ????

nemas samse na netu da ti netko pogodi sta  su asteriks i obeliks smislili kad su radili taj auto..  dakle eto ..tabla,bsi,plovak,kablovi...nesta od toga za detaljnije trebas diagnozu i decka sa nesto malo mozga koji ce se potruditi oko tog auta..jer frenci je stvarno kompliciran auto...

ovo sto kazes da si mjenjao ??? zasto ako ne treba,vrati nazad ako mislis da je greskom odradeno.nemoj otici kod drugog majstora jer mislis da ovaj nije u pravu..vrati se kod njega i uredno objasni da pored svega toga situacija je ista pa ce covjek naci sto je problem..

poz..

#6 04-02-2010 15:32:53

Xzoran
elproger
Registrovan: 06-11-2009
Komentari: 60

U pitanju su kontakti na elekto instalacijama. Ako ti svetli akumulator na tabli ,verovatno je negde prekid instalcije do table. A to se moze desiti i usled prljavstine iz motora kad zaprlja kutiju sa osiguracima i relejima kod motora posto i nije bas nesto narocito zasticena od spoljnih uticaja. Moguce je i da dodje do kondenzacije unutar kabine usled jaceg grejanja a da je napolju veliki minus. Slicno mi se desilo u jednom Safranu , korodirale iglice na cincu i to bas na zici koja je zaduzena za potopnu pumpu u rezervoaru, desilo mi se na 180 na autoputu jednostavno auto se ugasio. Razlog: klima radila na max toplini a napolju skoro - 20, (austrija 2006 god). Npr u Renolima je cest slucaj da nesto ne radi a osiguraci i releji ispravni. A kvar u konektorima koji spajaju zice, a pocevsi od motora pa do zadnjh vrata ili gepeka npr moguce je da se zica prekida sa 4  ili 5 cinceva. Tu dodje do predrejavanja, kontakti korodiraju i javlja se kvar. A sve to zbog slabijeg osiguraca koji se odnosi na te uredjaje ili nedovoljne debljine zice.

#7 05-02-2010 01:22:50

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

Ljudi ja sam siguran 100 % sta je tom autu

#8 05-02-2010 01:24:18

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

POKVARIO SE

carclima je u pravu za ovakvu vrstu kvara nema rjesenja na forumu dok se detaljno ne pregledaju svi bitni parametri, tek onda mozda ko ubode sa rjesenjem,.

Zadnja izmjena od eli (05-02-2010 01:25:32)

#9 05-02-2010 14:25:32

segal
Član

@ eli hvala na konstataciji! 

@xzoran...jel ima neki sprej za koroziju ili kontakte (il bilo koji nacin )pa da probam lagano krenuti od akumulatora pa nadalje sa raskopcavanjem kontakata i ciscenjem istih?  posto ovi elektricari u SA izgleda nezele da se peglaju puno s tim tj. s pronalazenjem  stvarnog kvara i najlakse im je reci "sve za zamjenu" !!!  kolko vidim nista mi drugo nepreostaje!

#10 05-02-2010 16:36:10

Xzoran
elproger

pa ima sprejeva,mogu pomoci da se to sredi ali u nekim slucajevima kratkorocno. Meni se desilo na laguni II da ne radi grejanje zadnje sajbe,a grejanje retrovizora radi i sve funcionise kada se upali taster za klimu. A osiguraci relej u redu i sve se nalazi na jednoj instalaciji. I onda polako krenem od zadnje sajbe, skinuo tapacirung na gepeku , seve raskopao i sve ok. Tek u gepeku sa leve strane kad se skine izolacija i tapacirung vidi se jedan veliki plavi konektor sa 20-ak i vise zica i bas onaj koji greje zadnje staklo iglica korodirala i malo stopila plastiku od pregrejavanja. na kraju sam ocistio iglicu i zenski deo konektora i dodao jos jedan spoljni konektor a povezan na zicu od grejaca, (odnosno podebljao zicu i duplirao kontakt-i sad nema problema)

#11 05-02-2010 16:54:52

Xzoran
elproger

Sto se tice tvog pitanja u vezi lampice sto svetli za akumulator, odmah da ti kazem da tu nema neke velike filozofije. Zice od alternatora idu do kopmjutera u motoru i do akumulatora. A od kompjutera direktno na lampu na instrument tabli. E sad moguce je da kontakti na tabli ne nalezu dobro ili jedino odstaje da kompjuter brljavi. Osim moga moguce je da brljavi i regler na alternatoru koji diriguje punjenje akumulatora.  Ako nije regler onda je alternator u kvaru, puni ali ne dovoljnim naponom ili previsokim pa kopjuter detektuje kvar i pali ti lampicu od akumulatora...Uymi drugi alternator, naravno polovni jer novi kosta nenormalno.(kao da je ultra visoka tehnologija, mos*
misliti obrnuti eletkro motor sa namotajima)

#12 14-02-2011 05:18:55

aleksp
Član
Registrovan: 22-04-2010
Komentari: 13

ja sam ima isti takav kvar da mi se pojavi ponekad da nema punjenja!!! nisu kontakti bili nego kvacilo anternatora sam izmenio jer je proklizavalo i usput onda i kais .

Board footer