Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Bok
Imam jedan problem sa Škodom SuperB 2002.g. 2.5,naime problem je u modulu za sjedala,ne radi nikako vozaceva strana,suvozaceva radi.
Auto je bilo u ovlaštenome servisu i rekli su da je problem u modulu koji ima oznaku 3B1 959 760 E,i sad sam ja poceo kopati po modulu,pregledao sam releje,u redu su,izvadio sam glavni procesor i iščitao ga i on je ok,ima jedan unutra HCF koji sam isto provjerio i on je u redu,i ima unutra TJA za komunikaciju koji sam isto promjenio za svaki slucaj,i jos jedan TLE integrirani krug odnosno to je stabilizator napona i on daje 5V uredno,znaci i on je ok,no međutim modul i dalje ne radi s time da moram naglasiti da prvi put kad sam spojio dijagnostiku VAG-COM da je bila greska u instrument tabli koji je prijavljivao da s tim modulom (koji ja pokusavam popraviti) nema komunikaciju,nakon brisanja greške opet se vraća,no međutim stvar se rijesava kako sam promjenio TJA u modulu grešku sam opet izbrisao i više je ne vraća sto bi sad trebalo znaciti da ima neku komunikaciju.
Eh sad u taj modul dolaze 4 konektora otprilike oko 30-tak žica i ja bih volio sada ako je netko voljan pomoći da mi izvuče električnu shemu za taj modul,znaci da vidim di sve dolaze naponi na taj modul i da ja to pregledam.
Pa eto ako bi ko bio voljan bio bi zahvalan i naravno ako ima tko kakvi savjet slobodno ...
Hvala
Malo sam se zezao sa nekim sedistem od audija A6 koji je bio stariji od te skode ali mislim da je u sustini vrlo slicno. Ovo je bilo ful automatik (sediste ide gore/dole, napred/nazad, naslon napred/nazad, naduvavanje, grejanje i airbag). Modul u sedistu ima drugacije oznake (unutra je 908) i ima dva konektora, a kao sto si rekao 30-tak zica. Koliko imas konektora na sedistu i koje su boje?
da i ovo je full automatik naprijed nazad gore dolje ...ludosti i tako to
moj ima 4 konektora ..jedan je napajanje (dvije zice debele) a ostali su po vise zica.....na taj modul dolaze 4 konektora ...a boje svi su crne.... ako bas mislis na konektore.....