Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Na dijagnostici izbacuje kvar bombine a ne ponaša se karakteristično za taj kvar.
Imam i problem sa svećicom na drugom cilindru(ne mogu je skinuti-pruža veliki otpor-nije klasično zapekla)
Znači auto normalno radi i onda bez razloga počne da trokira(radi na tri klipa),onda kad ga izforsiram na gasu,kao da probije,pa radi normalno-nekad se dešava često,a nekad uopšte(nekad je rad sasvim normalan)
Sve se ovo dešava samo u gradskoj vožnji.
Ima li ko ideju šta može da bude,ne bih davao 150eur za bombinu ako nisam siguran
Prvo prekontrolisi SVE svjecice, i kablove, a ako je to uredu onda bombina probija. Al ako nisi majstor posjeti ga, da nebi slomio tu svjecicu sto nece da se odvrne!
Ta svjećica što neće da se odvrne vjerovatno pravi problem
Ma bio kod majstora,skidali ostale tri i one su kao nove,pa predpostavili da nije ona u pitanju ali ok,samo me brine kolika je mogućnost da svećica pukne i ako se to desi kako i šta dalje,pomenuo mi je neki rezomat,postoji li mogućnost da se onda ošteti glava(ili prilikom pokušaja da se ta svećica odvrne).
kako je najbolje odvrtati je(na vrućem ili hladnom motoru)
Osiloskop u ruke i meri signale bez cega ostaje. Cest problem je kod tih Z motora motorni razunar izlazi za brizgaljke. A isto tako mogu da glave ventili pa prepumpaju hidropodizace.
OK,a zna li neko neki dobar servis(kvalitetan) u Nišu ili bližoj okolini,naravno da ne bude odmah posle dijagnostike to je bobina ili to je to pa menjaj bez da su 100% sigurni
E moj zemljace koce biti sto posto siguran,nemozes biti siguran ni u svoje d... ,jer te nekad zezne gde netreba.nadji ti postenog majstora da ti resi i ne filozofiraj mnogo.pozdrav
Pirke
Simptomi bobine na njima u najcescem slucaju je da radi ok dok je hladan auto a cim se zagreje pocne da brlja..slozio bih se sa floydom za taj motor.
Pedja.