Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Dakle radi se o 307, 1.4, 2002 godina. Događa se da se u prosjeku svakih 50 km gasi instrument tabla i radio na 3 sekunde, testirao sam sa BB-om, koji nije pokazao nikakvu grešku. Gledajuči shemu vidljivo je da cijelim tim sistemom upravlja BSI modul, dali je netko imao sličan problem i kako riješiti?
Hvala!
Pozdrav!!
Prvo preduvavanje ploce BSI,nakon toga probati flash,a ako ni to ne pomogne onda je MCU.
Prvo preduvavanje ploce BSI,nakon toga probati flash,a ako ni to ne pomogne onda je MCU.
Kolega, molim te objasni mi šta smatraš pod produvavanje, dali lemljemje kontakata ili nešto drugo?
Kolega, molim te objasni mi šta smatraš pod produvavanje, dali lemljemje kontakata ili nešto drugo?
Duvaljka sa vrelim vazduhom,flux pasta okolo procesora sve to umesto lemljenja.Imas stotine kontakata na tim plocama pa ko ce ih sve lemilicom preci.
Problem riješen.
Iako svi najprije kod takvih grešaka mislimo na kontaktne greške, što nas odvede u krivom smjeru traženja kvarova. Dakle BSI je upravljačka jedinica koja upravlja sa svime poslije nje, ipak sam krenuo tražiti grešku u suprotnom smjeru, krenuo sam najprije (što je najlakše) od radia, i BINGO, netko je ugradio neorginajni radio, i masu radia spojio na onaj tzv CAN - , Eto to je povremeno resetiralo BSI, što opravdava one 3 sekunde, koje su bile potrebne da instrument tabla i ostali potrošači koji su povezani prorade.
Hvala svima koji su pomogli!!