Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
auto nema pravu snagu.... u mjernim blokovima tlak turbine ide do 2500 mb.znači prepunjava i nakon nekog vremena baci ga u safe mode... mjerač protoka zraka kad se stisne u trečoj ide čak do 1000 mg-h a zadan je 850...nekužim zašto auto nema snage a turbina prepunjava..po meni bi auto trebao iči dobro sve vrijeme dok ga ne baci u safe mode...mjerač protoka mi je isto sumljiv malo,stavit ču drugi za probu,ali opet mi je malo sumljivo prepunjavanje a auto nejde....katalizatora nema..da napomenem,turbinu su skidali prijašnji majstori i čistili...išo je auto dobro mjesec dana i onda problemi..onda su majstori štelali štangicu turbine...danas sam ga samo nabrzinu stavil na dijagnostiku da vidim kaj se događa..u ponedeljak mi dolazi auto...greške ima dvije 00575 tlak u usisnoj grani i 00519 davač tlaka u usisnoj grani...jel može da mi senzor tlaka laže da turbina prepunjava,ali u stvarnosti turbina ne daje dovoljno kolko treba..on se nalazi u ecu... auto je passat 97. god.
Zadnja izmjena od tomy.virje (10-03-2011 21:18:02)
Imao sam na jednom instalacija bila u prekidu od senzora pritiska, nekud je prolazila kroz tijesn pa se nažuljala i probila na masu, vidi da nije isti slučaj
Provjeri turbo da li je uredu i da nije tko šta šarafao po njemu
dali se to na autu dogadja prije ili posle stelovanja stangice turbine
štangica od turbine se ne dira,a ako se dira moraš itekako znati kaj radiš
po meni prvo štangicu na orginalnu duljinu stavit,a neznam jel češ to uspijet bez ispitnog stola
puno je 2500mb nesme tolko da bude.zbog toga udje u safe mod.ali zbog cega neide dok neudje u safe mod??moze biti vise stvari.cime radis diagnostiku?kako stoji paljenje?
da znam da je puno...ali dal mi ko može pojasniti parametre od mjerača protoka...zašto ide preko 850 mg..dijagnostiku radim sa multi diagom...a paljenje nisam gledo...
Ja mislim da je po nekoj logici normalno da masa vazduha bude srazmerna pritisku turbine.Ako treba maf da pokaze850 na pritisak 1900 onda nista cudno sto je na pritisak od 2500 masa vazduha veca.Nasteluj ti polugu odnosno pritisak ali predhodno proveri ventil za regulaciju turbine
probaj da uvrnes granicnik 1-2 kruga
zdravo imao sam isti problem na pasatu 19 tdi 66kw turbina prepunjava i ide u safe mode kad ugasis i opet upalis ide dobro se dodeka ne ide u safe kad doze do 2500 ispao e ventil n75 pogresno namesteni crevca i namestio sam gde treba i auto ide i sve je dobro u tvom slucaju mozda crko ventil ili neko crevo na ventil pukao
servis dijatom
bez obzira motor bi trebao da vuce normalno dok ne udje u safe mod preporucujem ti da probas sa drugim MAF-om
i prijr skidanja turba probaj drugi N75 ventil
a mislim da ces opet skidat turbinu na ciscenje po mogucnosti u turbo servis da malo posteluju stangicu
1.ispitaj da li polugica seta kada pravis vakum vakum pumpicom
2. meri potpritisak ispred i iza elektromagnetnog ventila u praznom hodu i u dodavanju gasa
ovde je problem sto turbina nema regulaciju a to za protokomer je onda logicno jer povuce vise vazduha
pošto vjerovatno nemaš vakum pumpicu,nabavi cca 1,5m crijeva koji ide na vakum dozu,te ga spoji (vidit ćeš tamo di ti na razdjelnik dolazi debelo crijevo sa vakum pumpe imaš zeleni čep,makni čep)spoji crijevo tu te ga uštekavaj i ištekavaj sa vakum doze na turrbu(auto mora biti upaljen)
kad ga uštekaš krilca (polugica) se mora micati
a možeš to i sa dobrim frendom vag comom odradit u testovima,a time ćeš ispitat i N75
Kolega ako si vec sve ispitao, probaj zameniti senzor pritiska , imao sam nekoliko slucajeva i bilo je do njega....
FORD - Found On Road Dead
FIAT - Failure In Automotive Technology
prljav turbo punjac cest slucaj kod tih motora
evo da javim da sam riješio...turbina je bila razštelana na polugici i ventile je netko krivo stavijo...za turbinu su stavili od egr-a onaj sa crnom kapicom i na egr sa bijelom...zamijenio sam to i štelao sam polugicu sve dok nisam naštelo kak treba...hvala svima!!