Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
815 bp8122 9 0676188
7 648 122 391
r2 x95 v2 basis sw48.12
to su podaci od radija inace problem je sto radio nece da se ukljuci a na dispeju na tabli svo vreme pise renault i blinka vreme....
inace radio je iz tog auta i samo je prestao da radi......dali treba nekim alatom prijaviti radio ili je problem u samom aparatu....
u momentu pritiska na power dugme povuce nekih 200 300 ma i iza toga potrosnja padne na 100ma i toliko....nema nikakvog osvetljenja.....
hvala
pozdrav
Zadnja izmjena od yz1mo (18-03-2011 14:06:04)
nesto nevalja sa radio provjeri osigurace za radio a pokusaj da izvadis radio ako je ostao cd unutra on ti blokira komande ako se radi o cd u pozzzzzz
ma to je sve provereno.....neki ozbiljniji predlog?
Tu je u pitanju kvar radia.Moras ga izvaditi i isprobati na stolu i traziti sta je uzrok kvara.
kad sam napisao neki ozbiljniji predlog pomislio sam da je to dovoljno ali izgleda da bi mi neko pomogao moram da obrazlozim do tancina......ovako.....radio izvadjen iz auta proban na stolu okacen na napajanje potrosnja 100ma ukljucen na power dugme povukao je 200-300ma u momentu pa je potrosnja pala opet na 100ma....dali nije hteo da startuje jer nema komunikaciju sa kolima?to neznam......ali isto se tako ponasa u kolima.....isti su rezultati merenja......onda je rasklopljen......nista vidno nema.....elektroliti esr metrom su dobri ...c metrom su dobri......oscilatori rade.....mereno frekvecmetrom gledano osciloskopom....komunikacija sa kolima neka postoji ali dali je dobra to neznam......znaci te fore osigurac mozda kontakt moguce zaglavljen cd ili je neko gurnuo ekser unutra to nema.....pitanje dali se nekim alatom moze pristupiti radiju i vencati ponovo za auto ili feshovati ga ili sta treba uraditi to pitam jer ovakav tip nisam dosad radio.......i ako postoji alat koji je......neka procedura popravke ili bilo kakav savet sta probati........moze i pinout radia mada je konektor isti kao na fordovim cd nove generacije tipa 6000 visteon ali to neznaci da su isti rasporedi......hvala
pozdrav
ima li slucajno navigaciju skupa s radiom naravno koja je odvojena i koja se nalazi u pretincu kod suvozaca?
Pa taj auto okaci na dijagnostiku,i udji u radio-cd merne blokove i posto je fabricki dijagnostika ce ti iscitati u cemu je problem.Ako smatras da si sve pregledao ostaje ti dijagnostika.
Ako je to radio iz novog CLIA III i nema displej , lepo uslikaj sta je na stolu pa da vidimo te oscilacije , tipujem na to da je neko ubio eeprom ili stavio pogresan damp
nismo ovdje da vredjamo jedni druge te osigurac te mehanizam zelim pomoci koliko mogu samo govorim iz iskustva pozzzzzz
cd je iz megana III 2009 god 1.5 dci i nema displej i ovde kod nas niko nije prisao uz radio e sad dali je neko u francuskoj nesto radio neznma a i neverujem.......nevide se tragovi lemljenja jedino ako nije nesto radjeno preko obd........na dijagnostickom uredjau u ovlascenom servisu nemogu da udju u radio ali kazu da je port otvoren ma sta to znacilo.......nemam nikave podatke koji je eprom unutra a koliko se secam kolega zlix ti si iz srbije ili se varam?mogao bih da ti posaljem ili donesem radio ako mozes da ga sredis......naravno posalji mi neki kontakt na pp pa nazvacu te......ovo je bilo u mojoj moci dosad ....ako treba oscilografe da posaljem to mogu tek sutra popodne ......mada mislim da to nemoze mnogo da pomogne.......hvala svima......pozdrav.....ps...znam kolega hajro 60 da nista lose nisi mislio a nisam ni ja nego sam predpostavio da ako se neko javi ovde sa problemom koji nemoze da resi neznaci da je totalni pocetnik u poslu nego da je sve proveri pre nego sto je seo da pise......ali razumem ja da ovde ima dosta da kazem sustera koji bi da budu internet majstori a nisu culi za osigurac pa si mozda zato ti to napisao .....ja se neljutim tako lako tako nemoj da brines.......voljim da pitam i nije me sramota kad nesto neznam .........pre nego sto nesto napisem pitam gugleta pa kda ni on nema odgovor na pitanje onda pisem ovde....eto.....izvinite sto gnjavim....pozdrav
ma slazem se kolega e dasi blize dati dam cd za megana testiran ispravan da resis postojeci problem iako si ti izuzetno uporan isto kao ja i ja cu napraviti programator za ovog forda koji mi pravi problem lock 13 i koliko mognem pomoci svakom narednom kolegi pozzzzz