Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kako je najsigurnije i najtacnije ispitati preko VCDSa dali su injektori uedu ili nisu i u kakvom su stanju. Kako ustvari biti sto posto siguran da ih treba mijenjati i da su propali. Recimo da je to motor pd 1.9 tdi 74 kw? I drugo pitanje kako ispitati isto preko VCDSa rad bustrer pumpe ili pumpe rezervoara dali je crkla ili nije?
Sta god da uradis drugima, uradio si samom sebi.
Ma znam to Eli al mi to nekako nije ono sto se kaze sto posto sigurno. Mnogo skupo da bi se covjek iskljucivo na to oslonio. jednostavno trayim potvrdu od iskusnijih da vidim dali mozemo da vjerujemo mjerenju jednog mjernog bloka. a za pumpu stvarno neznam postupak. osim direkno sa releja pumpe al to je na starinski postupak i nije preko VCDSa. Znaci interesuje me kako preko VCDSa tacno ustanoviti ova dva kvara?
Zadnja izmjena od ljubitelj (19-03-2011 03:02:06)
Sta god da uradis drugima, uradio si samom sebi.
pumou mozes pokrenut u nizlaznom testu a dizne znaci ako stvara problem odrazice se i na rad i tada ces imati i zapamcnu gresku
a sto se tice mjerni blokova tamo mozes vidit korekciju dizni ako izlazi izvan okvira korekcije smatra se neispravnom
ali dokle gos nemas neki problem nemoj se puno zamarat sa tim
S tim kada se gledaju mjerni blokovi dizna ako odstupa od zadane mjere ne mora značiti da je dizna loša može biti slaba kompresija...
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
@Eli&Elvis
Da li bi mogao da napises postupak. I mene to zanima kako bih mogao to proveriti.
Volkswagen Passat B5.5 3BG
1.9 TDI PD
2003 Silver Sedan
posle lift pumpe ide provera tandem pumpe jer zbog nje u mernim blokovima za dizne moze doci do losih podataka/velike korekcije narocito na prvom cilindru tj najdalem od nje na istoj magistrali.postupak ti je u elzi.zbog takvih stvari auto lako pali ali nece da ide na putu.cak i prima gas u mestu ko dobar dan.za lift pumpu je vazno da radi dostavu bez zaglavljivanja i pritisak je gore/dole 0,5bar dok je za tantem na vruc motor
2/3 bar na leru a 7 bar na 3000 obrta stime da ce manometar da igra jer je takva pumpa
Zadnja izmjena od MN026 (25-03-2011 11:04:16)