Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Cao svima,imam veliki problem sa puntom176 1,2 ecu IAW8F.5T/070C-18 nece da upali(ne baca varnicu).Moje znanje je na kraju , ali rezultata nema.Sljedece sam ispitao :bobine zamjenio,senzor radilice zamjenjen (640 oma,kod verglanja proizvodi napon 1V),ecu zanjenjen rezultat isti.Kablove instalacije ispitani ,bez greske.Benzinska pumpa radi par sekundi i onda se ugasi.Jos jedna cudna greska se desava ponekad gori sijalica od ulja i ako je kljuc u ruci !!!Kompresija motora je ok.Greska nije dijagnosticirana jer klk ,bosch.k+can ne moze da uspostavi vezu sa ecu.
pregledaj masu kompjutera popusti se koliko se sjećam negdje je na glavi motora
ili glavni relej
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Cao svima,imam veliki problem sa puntom176 1,2 ecu IAW8F.5T/070C-18 nece da upali(ne baca varnicu).Moje znanje je na kraju , ali rezultata nema.Sljedece sam ispitao :bobine zamjenio,senzor radilice zamjenjen (640 oma,kod verglanja proizvodi napon 1V),ecu zanjenjen rezultat isti.Kablove instalacije ispitani ,bez greske.Benzinska pumpa radi par sekundi i onda se ugasi.Jos jedna cudna greska se desava ponekad gori sijalica od ulja i ako je kljuc u ruci !!!Kompresija motora je ok.Greska nije dijagnosticirana jer klk ,bosch.k+can ne moze da uspostavi vezu sa ecu.
Pozdrav!Lijepo bi bilo se predstaviti,ko si?odakle si?cime se bavis?itd.I ja kao Gonza mislim da nemas napona na procesoru! Ta dva relea sto stoje pravo,na limu,jedan je lijevo za procesor i motornu el. a ispod osigurac 10A a desno rele pumpe os.20A pgledaj,ako sam dobro shvatio o kom puntu se radi.
a immo?
nesto od instalacije ti je u prekidu i da nekontrolirano napajanje na druge elemente ,a kamo bi trebalo neda!
ne radi ono šta voliš, več voli ono što radiš!
dali ti gori lampica od kljuca na istrument tabli
Prvo hvala na savjetima! O meni : rodjen u Foci,odrastao u D. Vakufu, zivjm u Austriji. Po zanimanju visa elektronske obrade podataka,hobi elektronika i radio amaterstvo od malih nogu.Radim u termoelektrani itd....
O problemu :fiat 1,2 od 93 do 99 motorkod 176A8.000 ,95 godiste nema imo,glavni rele dobije struju i salta dalje,jedina anomalija na releu je sto izlaz 7 plava zica prilikom verglanja ima jos uvijek 12V,a trebala bi biti 0V.Gdje ima sve masu,jer po nekad i kad je kontakt ugasen svijetli lampa za ulje? Alneser okrece skroz normalno ali nema varnice,pumpa za gorivo radi par sekundi i onda se ugasi.
proveri dali bobine dobijaju +12 volti,dali kompjuter dobija napajanje stalnu struju i +15 sa kontakta.
kompjuter ima 12+ stalni i 12+ preko kontakta,bobina dobije 12 v kratko na pocetku (preko glavnog relea) da ispita bobine i vise ne .
probaj alnasovat direktno na alnaser, da neokrečeš bravicu.
Možda je bravica problem?
Hvala na savjetu ali sam mjenjao kompletnu bravu sa kljucem,imo nije problem jer ga i nema.
meni nije jasno dali je 1Volt naimjenicnog napona od senzora radilice prilikom verglanja dovoljno,jer po autodati trba biti 2V.Senzor radilice sam mjenjao i sa drugim (polovnim da li je ispravan ne znam ima 640 oma)isti rezultat 1V.Usvakom slucaj sam narucio novi ,koji dalazi sutra.
Kolika je mogucnost da i drugi ecu pude neispravan???
Zasto po nekad gori lampa od ulj i ako je kontakt iskljucen,tek poslije upotrebe centralne brave preko IR daljinskog se ugasi,moze li biti da negdje u unutrasnjosti ima losu masu i da su svi moji problemi vezani upravo za tu masu.
ispitaj instalaciju od senzora radilice i omski senzor treba da je od 650 do 750 oma,ako je sve to uredu kompjuter !!!!!!
nazalost mjerio sam na ulazu u ecu i instalacija je ispravna sam mi nije jasmo 1Volt, a po auro dati trebaju biti 2V
Ipak je imoo,da li neko moze uraditi imoo off ,neka se javi na PM .
Pozdrav,
Okači dump iz 27C512 pa će ti već netko očistiti,
fijat pali ko" munja!!!