Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
dosao mi je navedeni auto sa simptomom kada se krece ili kada ga optereti u kucistu filtera zraka cuje se zvuk kao da tubin propuse turbina djeluje dobro ne trosi ulje gresaka nema auto normalno ide samo ovaj zvuk kao da krklja molim za vasa iskustva sa ovim
Moze biti da je negdje vrlo malo napuklo crijevo ili interkuler pa da sisit zerak pod pritiskom,zan zavarati taj zvuk pa moze biti na sasvim drugom mjestu od koga se cuje...
Imao sam slucaj na mercedesu da se jedno sace na interkuleru pocelo parati po duzini kuda je tvornicki pertlovano,totalno je nevidljivo mjesto bilo i da nije bilo masno tesko bi to skontao...isto je isao dobro i nije bilo grsaka ali je sistao kao lud,vjerovatno jer je pritisak bio jos u granicama normale...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
imao sam slican slucaj na nisan patrol sisteo je jako a nemalo je nisto ni crevo napuknato ni interkuler oizvadio turbinu i bilo je do geometrijata na perkite na turbiata nikoe perki bea iskriveni i pod taj agol se stvara zvuk promenio turbini i sve dobro
servis dijatom
crjeva su citava vec u filter zraka kao da vrati zrak
moracu sutra malo detaljnije sve pretresti
najcesce na tim motnrima napukne cijev kod egr-a,na mjestu dje je kao harmonika. provjeri
stavio novi protokoner i necuje se vise
stavio novi protokoner i necuje se vise
Cudno da nije bilo gresaka i da se se sve normalno ponasalo
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!