Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Audi A6 1,9tdi '98 oseca se cudan miris, kao miris lamele ferode, ali nije zamenjena je jednom lamela, a danas u servisu i ceo set(lamela korpa i potisni lager) i opet se oseca taj miris, ja licno mislim da nije do toga da ima nesto veze sa klimom.
Dali je neko zna sa bi to moglo da bude???
klima .imas sredstva za ciscenje ali nisu jeftina ali zato u apoteci kupi sepsol ,pusti ventilaciju na max i nadji prskalicu onu za sto rasprsuje i prskaj sepsol na ulaz u ventilaciju.proveri i filter za polen. ovo je dobro da se uradi svake godine jer se na niskim tem razvijaju neke bakterije .....
tu treba vidjeti kad je mjenjan susaè (takozvani boca filter) neugodni mirisi su vecinom iz susaèa, u vecini slucajeva smrdi kad se poslije upotrebe klima iskljuci tada nastane taj neugodni miris, kada se taj susac zamjeni potrebno je uraditi servis klime zamjena plina ulja u kompresoru.
Promijeni filter kabine, pogledaj odvod iz kutije evaporatora te kolièinu plina
u sistemu tj. test propusnosti sistema da ne curi plin u cab.
Ako paljevina moguæe nešto oko vent. cabine ili nešto strano povuèeno u sistem
dovoda zraka.
Aj sad i ja malo da davim, vozao sam se pre neki dan dobrih 5 sati na otvorenom, i 80% vremena klima (digitalna) je radila na najnižoj temperaturi (17 stepeni), non stop je bila na automatskom režimu. Kada se auto uveèe ohladio, krenem u grad i osetim kako smrdi iz ventilacije, i to toliko jako da je grlo poèelo da me peèe. E da, i poèeo je da mi se magli auto. Morao sam mehanièki da pozatvaram sve otvore na ventilaciji, i još uvek se malo oseti. Jel može tu neka prva pomoæ da se odradi, da prolongiram majstora za 2-3 nedelje dok se ne vratim sa letovanja? Auto je Seat Ibiza 2001, 1.4, 16v, aua motor.
Pozzzz
promeni polen filter!
best regards!
Provjeri cijevi za odvodjenje kondeza da nisu zapusene ,novi polen filter i treba urditi dezinfekciju klime
polen filter je menjan pre manje od mesec dana na redovnom servisu, zapravo svi su filteri menjani. Ali ajde, nije neka stavka, promenicu ga, samo moram prvo da vidim gde je rupica koja odvodi kondenzat pa da je otpusim, sumnjam na to jer je odjednom poceo da smrdi i to bas jako! Hvala na brzom odgovoru, pozzz!
Da se nisu rupe za odvod vode kondenzirane zaštopale na podu pa se još malo prašine pomješalo i to smrdi ?
Ne pitaj me ono što ne znam !
Pa to i kažem, to mi najlogicnije zvuèi, bilo mi je èudno da odjednom poène da se oseæa. I to konstantno smrdi, ne samo kad upalim auto. Najgore je sto mi se magli auto, a ne smem da otvorim ventilaciju uopšte :\ videæu da se zavuèem ispod samo da prestane ova kiša da lije, pa da mogu da legnem dole.
Da vidim, u isto vrijeme smo skoro pisali pa nisam vidio da si to napisao
Ne pitaj me ono što ne znam !
Meni hoce da magli auto ako je napolju toplo i koristim klimu i parkiram auto u garazu u kojoj je hlidno, kada kasnije udjem u auto zamaglila mi sajbna. Zato malo prije nego cu da stignem kuci ugasim klimu, i kasnije nema ni neprijatnih mirisa ni da magli auto.
Da vidim, u isto vrijeme smo skoro pisali pa nisam vidio da si to napisao
Hehe.... tek sam sad skontao kad si ti pisao
Da aktiviramo opet temu pred leto. Elem, kupio ja onu wurth penu za čišćenje ventilacije, ali slaba nešto vajda od toga. pokušao sam i sa onom bombom takozvanom koja se aktivira u kolima i ostavi se auto da radi da procirkuliše kroz sistem, ali kratkog je daha efekat. Jel postoji još nešto (osim mehaničkog pranja) što bi moglo da eliminiše neprijatne mirise??
jesi probo na cist polem filter istresti par kapi tecnog mirisa kao sto je ambi pur i ukljuci ventilaciju pa ces vidjeti razliku
hehe, probao sam, samo sa iseckanom jelkicom. Mirisi, to stoji, ali opet ostaje problem da zna da magli ponekad i da je sistem i dalje urnisan od bakterija. Probacu sa asepsolom ovih dana pa cu da javim sta sam uradio!
Verovatno ti je u slivniku između šoferke i haube nagomilano blata koje je zapušilo odvod i skuplja se voda koja isparava i magli a i ubacuje u kabinu smrad kad radi ventilacija.
da vidi ima li vode ispod akumulatora.
Nije zapuseno brate nista, cistio sam i to skoro., bas sam ga prao, a akumulator je skroz kod fara desnog kod mene, nema veze sa ventilacijom nikakve.... Ma probacu sa celom bocom asepsola sutra, skinem polen filter i prskaj! Mrzi me da rasturam pola auta zbog toga, zato trazim alternativno resenje!
Skinut polen filter, pola boce asepsola je usisao, prskao sam dok nisam prestao da osecam prste. mislim da se stanje dosta poboljšalo. oseti se samo asepsol, blago blago, a smrad je eliminisan!