Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Tigra 97 god. 1,4 eco tec 60kw
Problematican ler gas,povremeno bez pravila pocne sam sebi dizati obrtaje,lagano do 2000 rpm.cak i vise...polako dize pa naglo pusti i tako stalno,tad se pali i check engine lampica....pri davanju gasa par puta a nekad i sam od sebe se smiri i automatski ugasi i lampicu....
Na dijagnostici pokazuje :
P 0505 IAC kontrola ler gasa
IAC motoric je ciscen (nije ni bio zaprljan) premjerene vrijednosti po autodati i odgovaraju,EGR ventil takodje ciscen,promjenjen nov MAP senzor (jer mi je on vrlo sumnjiv) i stanje kao da se malo promjenilao na bolje ali ne puno...jednostavno sam zablokirao neznam sta dalje a sve zivo na motoru je tako nepristupacno i nabijeno oko tog usisnog dijela,strahota...
Zna se desiti i po par sati da je sve normalno dok ju vozikam ...
Zadnja izmjena od astambura (26-03-2011 22:59:16)
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
jesi li provijerio da ti negdje ne vuće falši zrak
Da to zaboravih,to sam prvo rijesio vukao je na sastavu grane i difuzora (kucista klapne) jer su sarafi bili dobro popustili,cak se culo kako sisti ali nista se nije promjenilo sto se tice variranja lera
Jos jednom napomijnem da se desava povremeno i srednje ucestalo...
ECT senzor
ovako kolega imas na desnoj strani motora cjev gumenu ptomjera oko 6 cm i duzine 5 cm skini aluminijumsku granu pa ces vidjet
isti problem imao ta guma pukla i tu uvlaci fals nekad se namjesti pa sve super
Nije ECT temperatura je dobra na satu i u parametrima mjerenja
Mislis na onu lakat gumenu cijev koja ide sa metalnog kucista klapne pa ispod usisne grane na filter,nisam ju skidao ali ne osjetim vise ni malo sistanja vazduha spricao sam i sprejevima okolo da vidim reaguje li gas i nista tako da sumjnam da je do tog...na jednom mjestu je vuklo fals vazduh i to sam rijesio to sam gore vec opisao ali stanje u vezi lera se nije popravilo...
skini nece s ni vidjet i ja sam to skonto tek nakon neka 3-4 sata cackanja po autu
kod mene je bila pukla samo 1 cm pa se nekad namjesti ide po dva dana bez problema pa onda digne obrtaje na 2000
kolega pogledaj sa lijeve strane motora prema kabini imas jedan snop zica sa djekom odpoji i vidi da nemas pizdarju u njemu ako ne probaj ga mrdat i nasprejat dobro moze biti stvar u njemu imo sam dosta puta slucaj da je tu bio problem mora da bude jedan okrugli djek dosta veliki ,
u radu je spas a spasa nema
kolega jesil gledao motoric od klapne kakko reaguje cesto da ne otvara i zatvara dok se auto ne zagrije onda normalno radi proveri to cesti kvarovi kod opela
Doce mi auto opet za koji dan pa cu te predloge sve ispregledati,na klapni ima sam TPS senzor a ne motoric,motoric IAC ima jedan za ler gas i cok njega sam provjeravao,desava se upravo cesce kad je bas zagrijan...