Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav, u tri godine sam zamjenio cetiri kvake na vratima gepeka samo zato sto mi se raspao prekidac indikacije stanja vrata
iz nekog razloga mi u bravi sve pohrdja i prekicacu zasmelcaju kontakti
jel imamo negdje provjerenog dobavljaca tih prekidacica da mogu jednostavno promjeniti prekidac, svaki koji izvadim se doslovno saspe u komade, tako da sada imam tri kvake bez prekidacam i jednu vise neispravnu nego ispravnu na autu
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Problem ti pravi zadnji brisac, tj. strcaljka za vodu koja ti puni zadnja vrata vodom, pa se taster raspada, a moze i cela brava da zariba. Ne mogu da se setim ali mislim da nije bas jednostavno zameniti samo taster.
Problem ti pravi zadnji brisac, tj. strcaljka za vodu koja ti puni zadnja vrata vodom, pa se taster raspada, a moze i cela brava da zariba. Ne mogu da se setim ali mislim da nije bas jednostavno zameniti samo taster.
da znam, jedan motoric sam zakrpao pa mi je crkla brava, a nedugo nakon toga elektronika motora pa je stalno radio
onda sam promjenio motoric, ali mi je brava svejedno opet crkal drugi puta, nedugo nakon toga mi se raspao i drugi motorci, ali njega sam popravio na vrijeme tako da se brava nije kupala u tekucini za brisace, ali je opet crkla brava
e sada je i cetvrti puta crkla a motoric je dobar i nigdje ne pusta........pa mi vec pun kufer davanja novaca po 300 ili 400kn za polovnu bravu ako je mehanicki ok, vise me zanima gdje nabaviti prekicad koji se moze pripasati
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Albert Einstein
Da si znao sta te ceka, mogao si odmah da resis problem tako sto bi kupio novu bravu i nov motor brisaca. Potrosio bi iste pare ali bi ti sve to jos uvek radilo . Verovatno su i te polovne brave (tasteri) bili na izdisaju. Kao sto rekoh, nisam siguran ali mislim da bi dosao do tastera, moras razbusiti bravu. Posto imas visak brava, mozes da se igras sa jednom i videti da li moze da se nesto uradi. Meni nije nikad padalo na pamet da se zezam sa tim ali ako to uradis, posalji neku sliku, voleo bih da vidim. Pozz
znas li ti koliko kosta novi motoric u hrvatskoj????
za te pare kupim dvoja vrata s kompletnom instalacijom pa svake dvije godine mjenjam
a da ne govorim da ce se i tom novom motoricu za tri godine isto dogoditi, posto nisu niku bog unaprijedili u odnosu na prve ravizije, i dalje zahrdaj izmedju cjevi i osovine i pokida......
Albert Einstein
Kolega slikaj bravu pa da probamo naci rjesenje, sto se tice motorica, pokoji se i uspije spasiti (rasklapanjem, ciscenjem i podmazivanjem), mali problem je gumica oko cjevcice za prskalicu, ali da se rijesiti.
ma motoric sam ja slozio, mada, cini mi se da nije dugorocno rjesenje, prije ili kasniej ce se opet kaupiti govana izmedju ta dva crijeva i motoric ce ponovno procuriti, ako primjetim na vrijeme vjerojatno cu ga opet uspjeti spasiti.....
kvaku slikam za vikend pa posaljem
Albert Einstein
Problem je i kad se uzme nov motoric, opet se desi da ode, imao sam taj slucaj... a za bravu problem ti je prekidac da li je otvorena ili zatvorena ili nesto drugo?
Problem je i kad se uzme nov motoric, opet se desi da ode, imao sam taj slucaj... a za bravu problem ti je prekidac da li je otvorena ili zatvorena ili nesto drugo?
brava prikazuje da je stalno zatvorena.......
Albert Einstein
Kolega slikaj bravu pa da probamo naci rjesenje, sto se tice motorica, pokoji se i uspije spasiti (rasklapanjem, ciscenjem i podmazivanjem), mali problem je gumica oko cjevcice za prskalicu, ali da se rijesiti.
Dakle, nije problem u ciscenju i podmazivanju, vec sto propadne elektronika u motoru. Stampa i elementi poprilicno su razjedeni, a vise puta sam imao situaciju gde je inegralac eksplodirao. A ne znam sta je problem po pitanju gumice? Mozes stavljati kakve god hoces, voda ce i dalje pronaci put.
@raven
Prvo kazes da ti je pun kufer davanja novaca za polovnu bravu... menjas cetiri kvake za tri godine... novo je skupo... jeftinije je kupiti za te pare dvoja polovna vrata sa instalacijom, pa svake dve godine menjaj... Stavi na papir sve ovo pa ces videti gde si ti u celoj prici. Ako mislis da si bolje prosao, onda tako i nastavi da menjas.
Rasklapao sam je jednom prilikom, prekidac koji se nalazi u njoj manjih je dimenzija pa nisam uspio naci slican za zamjenu, Stavio sam drugi prekidac koji se koristi za signalizaciju da li je otvorena ili zatvorena hauba kad se ugradjuje alarm. Smjestio sam ga u onu gumicu kojom se steluje zazor gepeka u odnosu na vozilo. Ima vozila sa fabricki ugradjenim ovim prekidacima u navedene gumice, to mi je i dalo ideju, jeste da je improvizacija, ali u ovom slucaju i nije lose, na datom vozilu to radi i dan danas.