Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav!
Problem je u zupcanicima kojima se uzubljuju bregaste medjusobno. Na bregastoj koja pokrece izduvne ventile oznaka se moze pomeriti za 4 zuba. Mehanizam je osiguran zeger osiguracem i kad zupcanici nisu medjusobno uzubljeni moguce je izvrsiti pomeranje oznake na zupcaniku, koji se sastoji iz 2 dela. Na strugu sam proverio da li je bregasta kriva i tom prilikom usled inercije pomerio se zupcanik na kome je oznaka. Sada nemam pravi polozaj osnovnog podesavanja i ne mogu uzubiti bregaste osovine.
P.S. U ovlascenim servisima nisu spremni da mi daju potrebnu informaciju pa se nadam da ce neko od vas moci da mi pomogne.
Moras ga nategnuti da bi ga uzubio pravilno, na jednoj bregastoj je zupcanik iz dva dela, prvi nategnes i pridrzis na tom mestu dok spojis sa drugom bregastom u suprotnom NE VALJA!
best regards!
Hvala Zeljko, mozes li malo detaljnije da mi objasnis postupak. U kom polozaju je postavljena bregasta usisnih i koju bregastu natezem i u kom smeru.
Pozdrav
Zadnja izmjena od DTI (06-09-2010 18:12:06)
tesko da ce sta videti
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Evo, mozda ovo pomogne
Zadnja izmjena od marsher (07-09-2010 09:55:53)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
e ovo ce pomoci kad bude imao status elprogera a kao clan slabo...
@)).....
To i nije neki problem za resiti, samo malo razmisljanja i eto, a vrlo prosto drugacije ne moze!
best regards!
pa jednostavno nista posebno prvi cilindar stavis na paljenje a cetvrti na vagu,ovo lako slozis i bez ikakvih oznaka ako ista kuzis jer nisi napisao da li si majstor ako jesi samo malo truda i razmisljanja
Problem resen. Hvala na pomoci. Pronasao sam podatke u TIS-u. Pozdrav
Pa sto si nas mucio kad imas TIS:
Zadnja izmjena od marsher (08-09-2010 23:45:04)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
pa jednostavno nista posebno prvi cilindar stavis na paljenje a cetvrti na vagu,ovo lako slozis i bez ikakvih oznaka ako ista kuzis jer nisi napisao da li si majstor ako jesi samo malo truda i razmisljanja
ima mala caka oko jedne bregaste, ako si radio znas o cemu se radi, ako nisi .....
best regards!
pozdrav svima! ako neko moze da postavi neki koristan link posto se nijedan u ovoj temi ne vidi ili mi posaljite na pm uputstvo za uzubljenje astre 1.7 dti sa dve bregaste. Unapred hvala!
vidi u autodati