Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima, primetio sam cudan zvuk na leru, i ispostavilo se da je od spanera pk kaisa i lezaja kompresora klime, te su oni zamenjeni.
Buka je tada postala manja.
I sada sam uocio novi zvuk dok je motor na leru, kao da nesto češe o nešto. Zvuk dolazi sa leve strane motora (gledajuci kad se otvori hauba).
Ovaj zvuk je možda i ranije postojao, samo ga tad nisam mozda uocio.
Ovaj zvuk se pojavljuje kad motor dostigne radnu temperaturu.
Kada se klima upali, zvuk se gubi, ali kao da je i dalje prisutan.
Ako se da makar mali gas, zvuk se skroz izgubi.
U prilogu je snimak (mislim da se najbolje primeti u prvih 10ak sekundi)
Remenica alternatora 100%
Jel mogu nekako i ja da budem siguran u to ili ?
Takodje, motor kao da se tada malcice trese...
1000 % remenica alternatora...isti motor isti simptomi i kod mene...nisam zamijenio na vrijeme i remenica je crkla totalno a uz to skršila mi i osovinu tako da sam morao kompletan rotor mijenjat...sve skupa oko 400 KM...a mogao sam proći u pola manje...mijenjaj to...
Znaci zamena toga tipa 100e?
Jos samo majstora naci
Mozes odvuci tim sto su vec mijenjali te dijelove a mozes i sam testirati ako imas zelju.
Remenicu mozes testirati kad skines PK remen. Blokiraj nekako rotor i pokusaj okrenuti u jednu i u drugu stranu tu remenicu. U jednom smjeru remenica treba da blokira (kao zadnja zvijezda na biciklu) a u drugom da klize ali sa velikim otporom. Takodje ne smije se glimati u odnosu na rotor.
Pokusaj zavrtiti rotor u smjeru u kojem se inace vrti kada motor radi. (najlakse remenom koji je skinut) a zatim zaustavi rukom remenicu. Rotor treba smije naraviti 1-2 kruga i stati. Pri tome nesmijes cuti cudne svukove npr struganje metala od metal i sl.
nevalja remenica altenatora sto mozes ispitati na nacin kako su ostali objasnili ili je remenica na radilici drugo nema
Hvala svima.
Nije problem ako tako vozim jos 3-400km dok ne posetim majstora? Ili je problem?
ako je problem remenica alternatora onda je problem - otkinuce je. ako su lezajevi moze iskrviti osovinu rotora.
Hvala svima.
Nije problem ako tako vozim jos 3-400km dok ne posetim majstora? Ili je problem?
Hvala svima.
Procitaj sta je doee napisao iznad
Procitao sam...
U jbt... Ja ni ne znam koliko vozim ovako... Mozda 300km, mozda 10 000
Ranije sam imao drugi zvuk pa ovaj nisam ni primecivao...
Shit...
da se nadovezem na temu isto auto, isti motor, e sad dali je i ovaj zvuk isti neznam heh. Kod mene kad tek upalim auto,ali ne uvjek, cuje se kao da remen zakaca od nesto pa se dobije zvuk isto kad voz krece, ako me razumijete... Dali je i to simptom kvara remenice ili mozda treba dotegnut remen i sl.. I jos da dodam, kod mene se otkinula lamela kompresora klime, pa mozda je sta i do te remenice..
hvala
Zadnja izmjena od Grga07 (10-04-2011 14:13:24)
dotegni remen !!!
da se nadovezem na temu
isto auto, isti motor, e sad dali je i ovaj zvuk isti neznam heh. Kod mene kad tek upalim auto,ali ne uvjek, cuje se kao da remen zakaca od nesto pa se dobije zvuk isto kad voz krece, ako me razumijete... Dali je i to simptom kvara remenice ili mozda treba dotegnut remen i sl.. I jos da dodam, kod mene se otkinula lamela kompresora klime, pa mozda je sta i do te remenice..
hvala
da se nadovezem na temu
isto auto, isti motor, e sad dali je i ovaj zvuk isti neznam heh. Kod mene kad tek upalim auto,ali ne uvjek, cuje se kao da remen zakaca od nesto pa se dobije zvuk isto kad voz krece, ako me razumijete... Dali je i to simptom kvara remenice ili mozda treba dotegnut remen i sl.. I jos da dodam, kod mene se otkinula lamela kompresora klime, pa mozda je sta i do te remenice..
hvala
Meni se cuje kao da cese o nesto, ali tek kad se zagreje.
Sutra auto ide kod majstora
Mada prethodni majstor rece da nije alternator, i da misli da je zupcasti mozda prezupcen
Hvala nedime na odg.! Nikola, javi kako si "prosao" kod majstora:D
Mislim da se Nedim salio
pogledaj remenicu radilice i altenatora
Pumpa, nosac motora, prezupcen kais.
Auto mislim da se sada manje cuje.
Ali na leru mnogo se vise trese u kabini.
Takodje, kada okrecem volan (u leru) tresenje se menja, moguce da je alternator.
Napomenuo sam to majstoru, ali rece majstor da alternator je ok...
Evo novi snimak od juce, posto je zamenjeno gore navedeno...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T9otP0x24dc[/youtube]
Meni se cini da sad radi bolje... Al i dalje trese u leru (majstor kaze dizel), bio auto kod oba majstora, obojici spomenuo alternator, ali nisu naveli nikakve primedbe na njega...
Sta vi mislite? Jel vam se i dalje cuje alternator ili vam ovaj zvuk ok deluje?
Treskanje motora na leru može uzrokovati i neka od dizni koja odstupa od referentnih vrednosti. Ako ti treska više kada je hladan motor, a kada se zagreje skoro prestane, velika je šansa da je jedna ili više dizni.
Dizne pogledane.
3 su na 100 +- 0.5%
jedna na leru radi na 90%