Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima, posle resene buke na kolima, primetio sam da se sada kola vise tresu (SAMO na leru, oseti se na menjacu, sedistu vratima, dok se na npr menjacu nista ne oseti).
Kad sam otvorio haubu, najvise se trese kuciste u koje ide filter za vazduh i ta cev koja ga spaja dalje ka turbini.
Jel imao neko slican problem i jel bi mozda mogao znati zbog cega je filter toliko poceo da trese?
Vec 3 majstora sam promenio, pa nemam vremena uvek da na svaka 3 dana idem i trazim novog majstora
Pozdrav svima.
Peugeot 307 - 66kw, 2002.
Pa zavisi kod dizela drzaci ili plivajuci zamajac.... kod benzinca svecice bonbina itd.........
Pirke
HDI je u pitanju.
Motor se MNOGO manje trese(kao sat radi ) nego filter vazduha i ta cev sto ide na njega.
Nosaci motora zamenjeni, jedan pre 10 000km , jedan pre 100km.
Jel moguce da filter vazduha ne valja?? :
Trešenje se oseti na menjaču, ali se npr. na menjaču ne oseti. Motor radi kao sat, ali se trese ceo auto. Dizne su dobre, samo jedna odstupa 10% od ostalih. Ja mislim prijatelju da bi trebao naći nekog iskusnog majstora da ti nađe i reši problem. Plivajući zamajac nije, pošto ga tvoj auto nema. Trešenje dolazi od nejednakosti snage u cilindrima. Uzrok mogu biti razlika u diznama ili razlika u kompresiji... Pošto su to kvalitetni motori, ne verujem da je kompresija (ali nije nemoguće). Ja bih, kao što rekoh, našao iskusnog majstora i akcenat bacio PRVO na dizne.
Mislio sam da su ovi iskusni
Napominjem, da se motor ne trese, vec se trese filter vazduha...
Trese se kučište filtera, promjeni nosač kučišta ili podloži ga stiroporom i neće se tresti
Ne pitaj me ono što ne znam !
Kuciste filtera je ono veliko plasticno kuciste koje vidim kad otvorim haubu?
I malo ga podignem i stavim stiropor ispod njega, tako?
Nikakve sarafe ne pomeram il tako nesto?
Cijelo vrijeme pises o kucistu filtera i sad pitas jel ono veliko plasticno.. nekontam..
Pricvrsti ga nekako, snadji se, dok radi na leru auto probaj ga rukama stisnu pa vidi mozes li sta napraviti..
Nisam znao dal ima kuciste unutar tog kucista, na to se odnosilo.
P.S.
Izvinjavam se sto se ne razumem u kola toliko dobro...
Nisam znao dal ima kuciste unutar tog kucista, na to se odnosilo.
P.S.
Izvinjavam se sto se ne razumem u kola toliko dobro...
...e moj Nikola...
Kuciste filtera vazduha pritegnuto ka akumulatoru (ne trese)
Ali se i dalje oseti u kabini, cak i na vratima.
Trese usisna grana od filtera ka turbini...
@zole72, a ti si mozda majstor ili ?
Kuciste filtera vazduha pritegnuto ka akumulatoru (ne trese)
Ali se i dalje oseti u kabini, cak i na vratima.Trese usisna grana od filtera ka turbini...
@zole72, a ti si mozda majstor ili ?
Ja sam čovek dobre volje da ti pomogne jer vidim da lutaš. Moje komentare nemoj da shvatiš uvredljivo, već dobronamerno. Nije sramota ne znati, ali razmisli, da li kućište filtera vazduha od plastike može da trese ceo auto, ili je tu potrebna neka mnogo veća sila, i videćeš da je problem malo veći. Poslušaj me ako hoćeš, ako ne onda izvini za sve.
@zole72, pogresno si me razumeo, pitao sam da li si majstor da bi mi pomogao.
Tipa promenio sam vec 3 majstora, jer uvek nesto fali.
Odnesem kola kod jednog, prezupci kais, ne vidi da ne valja pumpa, kod sledeceg, auto trese, vratim, kaze kao pa to je dizel, nije benzinac...
Malo pre mi je palo napamet, da mozda cev iza motora nije ucvrscena, pa da zato vibrira toliko, i prenosi vibracije na sasiju.
I ako mozda znas nekog majstora za preporuciti u Bg da to pogleda, bio bih takodje zahvalan.
Koliki ti je broj obrtaja na leru?Daj mani se kutije filtera ,ona se usled necega trese kao sto rece Zole.
800
kad se klima upali, oko 850...
Gledah danas, izgleda od motora dolazi, pa se prenosi nekako na sasiju (npr akumulator nista ne oseti tresenje), kao ni menjac...
Nije nista strasno, samo me nervira malo
Razmisljam da odem na wynns ciscenje dizni...