Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
jeli neko radio iskljucivanje fap filetra na ovoj ecu..pozz
ja sam probao na jedan pezo sa galetom i nije htio ni uci u konekciju sa ecu , bas taj sid 803.
spojio sam je ja direkt otvorio,ali ne prepozna mi ecusafe fap mape
koju verziju koristis?
naravno da neprepozna
i nece je jos dugo ni prepoznati
samo gubis vrijeme
atm tuning
electronic key
------------------------
hmm... meni su "majstori" uradili skidanje fapa na 307 s tim ecu, naravno da auto od tada ne radi kako treba - radi regeneraciju kod svakog paljenja cini mi se, sta mi je ciniti?
vratit gore fap i original software? kako mogu provjerit da li je software uopce mijenjan? mogu li napravit dump ecu s original pp2000?
jaooj muke i problemi strah me samo koliko ce me oderat u ovlastenom servisu za tako nesto?
Pug 307 2.0HDi 16V 136 FAP rhr siemens sid 803
Zavisi sta je i kako radio,ja sam licno za popravku uvek ali sada je moda,da cim nesto ne valja,ajde da se budzi,yo je ono,lenj dva puta ide,a skrt duplo placa,to je sto je
u ovlastenom minimum 1500 eura a sa pp2000 nemozes ucinit nista
malo nas je sto mozemo uradit taj siemens .
atm tuning
electronic key
------------------------
Ja takoder imam Siemens ECU SID803 na Peugeotu 407 2.0HDI.
Galleto ga naravno ne moze procitati, pa smo otvorili ECU i sa BDMom bez problem ocitali.
Kad se dump ubaci u ECUsafe sve je u redu, prepozna ga i navodno izbaci parametre FAPa, no auto se i dalje regenerirao kako mu je doslo (uglavnom kod svakog paljenja auta).
ECUsafe ima podrsku sa SID803, ali ocito bugovitu.
Tako da sam iz engleske narucio FAP emulator.(mali komad elektronike sa programiranim ROMom bas za 2.0HDI motor 136KS)
Stvar se ukopca umjesto senzora diferencijalnog tlaka i super je odradivala stvar.
FAP je kompletno uklonjen i umjesto njega je stavljena obicna cijev.
Regeneracija se uredno pokretala svakih 800km i nakon 5-10 minuta zavrsila.
Medutim, odlucio sam chipati auto i nakon toga mi emulator nije radio regeneraciju svakih 800km vec svakih 200km (naravno zbog promjenjenih parametara same mape posto je emulator programiran za 2.0HDI 136KS sa tvornickim mapama).
Uglavnom nakon sto sam vratio originalne mape emulator je i dalje normalno radio svakih 800km.
Ali kako sam ja htio zadrzati remap, maknuo sam emulator i vratio natrag FAP.
Pa ako je netko zainteresiran tko ima 2.0HDI 136KS motor i Siemens SID803 a zeli se rjesiti FAPa, moj emulator je na prodaju.
Ja se ispricavam, priznajem nisam citao pravila.
moze li itko potvrditi informaciju da je dorađena podrška za siemens sid 803 u ecusafe verziji 2 i da sad uklanjanje fap procedure stvarno radi?
bump!
da li je tko probao ecusafe2 sa siemens sid 803 za fap off ?