Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
astra-h 2008 god 1.7cdti kad pritisnes dugme za bord kompjuter ispise na displeju not instaled.moze li to nesto uraditi sa op-com om?
i kako se ukljucuje kod njega dnevna svetla?(body-uec-programing-code.....)???
Za aktiviranje svetala moci ces da udjes u REC moras da imas kod, a u UEC skoro nikada ne ulazi, fora je u OP-COMu, mada skoro sam radio Astru H 2007 i uspesno sam aktivirao svetla, :/za bord nisam siguran da moze da se aktivira sa OP-COMom, probaj, treba da promenis index sifru u dipleju i u varijan konfiguraciji oznacis da ima bord, na neki astrama treba da u CIMu, u varijan konfiguraciji oznacis da ima bord...
Zadnja izmjena od mpservis (08-05-2011 16:05:48)
Ko radi umrece od gladi
U UEC mozes sa OP-COM promjeniti varijantu ukljucivanja prednjih svjetala. Potreban ti je kod za ulazak. Kad udjes imas mogucnost za pet opcija i iskljuceno tj. rucno. Obicno bude ukljucena vrijanta 1 da se svjetla pale kad se pokrene motor (DF signalom). Vrlo je interesantna varijanta br.5 Ako nju odaberes mozes brzim okretanjem prekidaca za palenje svjetala (2x) ON OFF promjeniti konfiguraciju iz automatskog palenja u rucno i obrnuto bez dijagnostickog uredjaja. Ima jos razlike sto se tice osvjetljenja konzole ali se isto prekidacem moze rijesit. Ostale varijante nisu bas za nas popularne. Radi se uglavnom da se svjetla pale cim das kontakt ili da se upale kad spustis rucnu itd. Ako ti je to interesantno javi da postavim na forum, imam to negdje zapisano sta radi koja varijanta.
U REC mozes podesavati otvaranje i zatvaranje prozora na daljinsko, verzije unutrasnjeg osvjetljenja table, konzole itd... ne znam detalje, ali samo ako imas ugradjen REC modul. 2007 i 2008.g. je ugradjivan samo uz posebnu doplatu. Mozes provjerit kad otvoris prtljaznik, skini poklopac tapacirunga sa lijeve strane i vidi dal ga imas.
BC isto mozes prijaviti sa OP-COM samo ako je resetiran. Kao sto kolega rece moras promjeniti konfiguraciju vozila i prijaviti ga u CIM, ECU, REC i jos na nekim mjestima zavisno od opreme koju imas.
U pravu si kolega da za ulazak u UEC ne treba kod, ali za reprogramiranje bilokoje opcije trazi kod.
ADM interesuje me koja varianta sta radi.postavi ako nije problem.
imas li proceduru kako se prijavjuje BC
hvala.pozzzz
None - nema nista automatike, sve se rucno pali
Varijanta 1 - na kontakt se pali pozicija, a po pokretanju motora pale se kratka svjetla (DF sistem)
Varijanta 2 - na kontakt se pale i poziciona i kratka svjetla
Varijanta 3 - kratka svjetla se pale po spustanju rucne kocnice. (pozicija???)
Varijanta 4 - na kontakt se pale samo kratka svjetla, pozicija samo sa prekidacem
Varijanta 5 - brzim okretom prekidaca iz 0 u 2 (dva puta) mijenja se opcija None u Varijantu 1 i obrnuto.
Osvjetljenje konzole se pali na prekidac u polozaju pozicija.
Ovo nisu sluzbeni podatci nege o sam to svojevremeno ispitivo posto u TISu nisam nasao sluzbene podatke. Iz tog razloga moguca su odstupanja zavisno od opreme i godista auta.
Nemam sluzbene podatke za prijavu BCa, ali znam da treba promjenit index sifru. Ne mogu rec tocno koju da stavis jer to ovisi o tipu i opremi vozila. Pokusaj sa siframa 7, 9, i 11. Cini mi se da je kod mene 9. Prijavi u CIMu i ECU da je prisutan, a prosetaj i po drugim modulima da vidis jel ga nudi za prijavu. Kasnije ces jos morat podesit sifru za senzor temperature, dal je plovak u rezervaru linearan ili ne itd... To neka te ne zabrinjava stavljaj bilo sta pa cemo kasnije dotjerat u red. Spojit cu TECH na svoj auto i snimit te podatke, mozda ti se nesto uklopi.
za dnevna svetla treba security cod .to sam uspeo da uradim.videcu dalje sta mogu