Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima,
Imam problem sa jednom astrom 1.7dti (y17dt)
Variraju okretaji u leru i uzrokuju trešnju u kabini.
Okretaji variraju od 815 do 865.
Mjerena je kompresija i to je uredno u granicama.
Ne javlja nikakvu grešku na dijagnostici..
Imam neke pretpostavke oko senzora radilice ali eto nisam 100% da bi moglo do njega biti.
Kada bi mogao da nadjes drugi kom.bosh pumpe hoce i on da pravi problem
Ko radi umrece od gladi
senzor na radilici je cest kvar ali bi ga dijagnostika trebala registrirati i motor bi trebao biti u safe modu. u tom slucaju bi obrtaji trebali biti cca upola manji jer ih uzima iz ecu pumpe kad je senzor neispravan. provjeri za svaki slucaj dosjedni gumeni O prsten na senzoru. zna se desiti da propadne unutra i da senzor ne sjedi do kraja pa brlja.
Probano sljedeće:
Svi djelovi sa ispravnog vozila:
Senzor radilice, maf, EDU, map..
)
Nije se ništa promjenilo, trese ko blesav.
Popodne ću preć svu instalaciju i pogledat žice.
Mjerio sam i punjenje alternatora. Ler oko 14.00-14.10, pod gasom ista stvar, tu i tamo varijacije ali večinom ne prelazi iz tog područja.
Otvorio sam i edu za svaki slučaj. Prelemio sam onaj zloglasni kontakt od 3 polnog kondenzatora koji uvjek nastrada.. Prevencije radi, mada nije bio u najboljem stanju. Ostalo sve ok.
Druga stvar koju sam našao je greška engine control modula.
0002-Engine Coolant Temperature, Frequency Out Of Range
Not present
00163 - Engine Coolant Temperature, No Signal
Not present
a sta kaze temperatura motora u parametrima?
Tako ona i dalje trese.
Pregledao sve konektore/žice, našpricao ih kontakt sprejem.. OK
Eto ako netko ima ideju šta bi moglo biti..
Gledao sam parametre, senzor temperature na dijagnostici kaže 86-89 stupnjeva. tako bude i na kazaljci ne prelazi 90.
Mislim da ect senzor i nemože uzrokovati trešnju..
jesil dizne proverio
Moj kolega je skoro iamo taj slučaj sve izmijenjao Senzore, ECU, EDU izgleda da mu je Pumpa pravila problem ako ti šta može pomoći
Koja je mogučnost trešnje vožnja na lož ulje i od nje zaštopani injektori.
Naime promjenio sam filter goriva i kod izmjene sam vidio da je u čašici lož ulje, stranka mi nije baš definirala kolko se dugo vozi tako samo da vozi na čistu ložu.
Koliko ti motori uopće mogu trpiti lož ulje i dali uopće znate nekoga ili ste vidjeli da se vozi s tim motorom na ložu?
Ja imam bolesnika kaj vozi isključivo na plavi dizel, već jedno 5-6 god. mercedesa sprintera cdi i nikakvih problema, probao sam već par puta napomenuti da bude svega sa pumpom i diznama ali ne pomaže tak da sam dignuo ruke i samo gledam i čekam kad bude stalo, međutim već jedno 80-100 000 km tak vozi....
Ne pitaj me ono što ne znam !
Nebude mu od plavca ništa. Inače koriste ga cr traktori tako da s njim nema problema..
Lož ulje je puno gora stvar.
nije problem toliko u vrsti (plavi loža dizel) nego čistoča goriva
nisam ginekolog,ali mogu pogledati