Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ja molim sve clanove ovog foruma da me usmere ka dijagnostici,da mi objasne sta treba u pocetku da naucim...
izvinite nov sam u ovom forumu i zelio bih da naucim oko dijagnostike.....neka mi neko kaze sta je to sto je
najglavnije sto treba da naucim,koje programe da koristim,nek me neko usmeri u ovome molim vas...
zivi zdravi i veseli bili
pozz svima
ljudi,ima lo ko ga da mi odgovori,cekam odgovor
kolega dali si mehanicar ili si samo radoznao dijagnostika je jedna moze se reci nauka pa moras tacno da pitas sta te interesuje
..u danasnje vrijeme , tj. 2011g, mislim da covjek treba prvo odluciti KOJA VOZILA CE RADITI
opel, vw, fiat, bmw.......
zatim sta ce raditi, struju ili mehaniku
ja bih svakome preporucio da se opredjeli za jednu vrstu vozila
npr. vw i tome se maximalno posveti, nauci
tako, prvo to
a onda ce vam se pomoci oko nabave inetrface, dijagnostickih programa, podatkovnih programa
literarture za dijagnostiku
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
Napiši nam malo više čime se baviš , šta najviše radiš, jesi koristio nešto od dijagnostika, programa, pa ćemo ti onda nešto moći reći, ovako je to preopširno
najprejed kupi autodatu da vidis kako to funkcijonise pa polako dalje
osmane jel radis kao mehanicar ili se bavis nekim drugim poslom
Poz...posto sam i ja ovako slicno pitanje planiro postaviti pa da neotvoram novu temu pitacu ovdije.....Razmisljo sam da uzmem kabal sebi pa da pocnem raditi sa dijagnostikom...naravno zapocetak sebi a poslije ko zna kako krene posao,imam vw i vw bi i radio,nisam nikako radio sa dijagnostikom al imam dosta slifa sa strujom,inace sam po profesiji mehanicar-elektricar...e zapocetak volio bi ako je u mogucnosti da mi pomognete u odabiru pri kupovini kabla,posto imam nekog rodzaka u inostranstvu pa mi je voljan i uzeti ja sam planiro uzeti ovog ....................................... pa me sad zanima koji cemi program biti potreban za rad i dali cu moci neke osnovne funkcije zapocetak raditi sanjim.....
Pozdrav
Ja nevozim brzo ja samo nisko letim....
@Dino_ze: Procitaj pravila foruma.
admin.
Poz...posto sam i ja ovako slicno pitanje planiro postaviti pa da neotvoram novu temu pitacu ovdije.....Razmisljo sam da uzmem kabal sebi pa da pocnem raditi sa dijagnostikom...naravno zapocetak sebi a poslije ko zna kako krene posao,imam vw i vw bi i radio,nisam nikako radio sa dijagnostikom al imam dosta slifa sa strujom,inace sam po profesiji mehanicar-elektricar...e zapocetak volio bi ako je u mogucnosti da mi pomognete u odabiru pri kupovini kabla,posto imam nekog rodzaka u inostranstvu pa mi je voljan i uzeti ja sam planiro uzeti ovog ....................................... pa me sad zanima koji cemi program biti potreban za rad i dali cu moci neke osnovne funkcije zapocetak raditi sanjim.....
Pozdrav
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
najbolji je monofazni kabal 3x12 debljina.
Daj i meni jedan nabavi
Ne pitaj me ono što ne znam !
Može li mi ko reći kako se slaže taj monofazni 3x12 sa autodatom,da ne nabavljam ako nisu upar.
to se slaze vrlo lako sa upa usb programatorom ali samo klon sa orginalom ne mozete sjebacete kabel 3x12 al autodata ostace citava.pozdrav
meni skoro jedan dosao kaze ne mogu ponistiti na BMW E 60 servis ulja a ima dijagnostiku Wurt, kazem ja njemu sad ces da vidis da moze vcds ponititi ja ustekam vcds i ponistim servis rucno kad on dodje nakon 10 dana kaze ja kupio sebi vcds ali nigdje nema bmw-a, kazem ja to je klon mora biti original.
nisam ja lud, vi ste samo ljubomorni sto glasovi ne pricaju sa vama