Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
evo o cemu je problem pa ko moze neko barem priblizno da mi objasni sta bi to moglo biti ..
Juce mi se dogodilo da mi zupcasti kais od Opel Askone 1.8I-85 godiste preskocio i pokidao nekih 15-zubaca od tog kasisa, to mi se dogodilo u toku voznje pri brzini od nekih 60km/h odmah mi se auto ugasio i nisam mogao vise da ga upalim , doslepao sam auto do svoje kuce i danas sam zamenio nov kais, i kad sam ga upalio zvuk motora vise nije bio isti, cudno radi i jako trokira kada je na leru , nesto slicno kao da radi na III klipa. Ali kada mu dam jaci gas u turazi on radi pri toj jacini gasa radi normalno, cim pustim gas on hoce da se ugasi. Askona poseduje Plin pa me zanima da li je moguce da je do protokomera ili sta je tu vec moguce da se dogodilo, i da li je moguce da je nesto u motoru otislo kada mi se to desilo.?
Recimo da je ventile savinulo
Ne pitaj me ono što ne znam !
Posavetovao sam se sa nekim od majstora i rekao mi je da iskluci tu mogucnosxt da su ventili ili klipovi posto je motor 1.8 ohc.
da li je to tacno ili ne pa sam zato zeleo da se informisem i pitam vas ...
1.8 ohc , ascona, crvene boje, moja maturalna radnja 1993, preskočio zupčasti, povijao 2 ispušna ventila,inače ne volim benzince ali tak me zapalo, imam negde doma cjelu maturalnu radnju, opis rada, alat, zaključak.... obično na benzincima rijetko savine ventile ali....
Osim toga, svjećice van, mjeri kompresiju ili okreni ventile na cilindru da su zatvoreni i zrak u cilindar pod pritiskom i slušaj na usis i auspuh, stvar jednostavna....
Zadnja izmjena od predingli (23-05-2011 22:52:50)
Hvala ti puno na odgovoru, mozes li mi reci sta bi jos moglo biti osim tih ventila, kabovi ili svecice?
Ništa, promjenio 2 ventila i sastavio, naravno brtva glave i ostale popratne stvari, no za početak provjeri jel ventili dihtaju.....
znaci tvoje misljenje je da su ventili otisli ?
ventili a zna biti po koja klackalica
Posavetovao sam se sa nekim od majstora i rekao mi je da iskluci tu mogucnosxt da su ventili ili klipovi posto je motor 1.8 ohc.
da li je to tacno ili ne pa sam zato zeleo da se informisem i pitam vas ...
Sad sam se nekaj sjetio... nevezano za ovaj kvar, mjenjam ja prije 10-15 g. jedan motor na kadetu, i kaže mušterija joj pa ovaj motor nije ohc , taj nije dobar, tu na poklopcu piše samo GM, na mojem starom motoru je pisalo ohc , ti motori kaj nisu ohc ne valjaju....uzalud ja njemu pričam da ohc znači Over Head Camshaft i da je motor koji ugrađujemo koncepcijski isti on hoće ohc motor i gotovo....
Hvala svima puno na odgovorima .... videcu sutra kada oteram kod majstora koji je problem nastao
evo da se javim , 4 cilindar ne funkcionise kako treba merili smo kompresuji na taj cilindar i nista nije pokazao jednostavno 0, pa smo opet proverili u u tak cilindar sipali malo ulja i opet je pokazao 0. Gde su konstatovali da je taj ventil crko Ostali cilindri lepo pokazuju ...
Hahhaha nisam se sjetio....
evo da se javim , 4 cilindar ne funkcionise kako treba merili smo kompresuji na taj cilindar i nista nije pokazao jednostavno 0, pa smo opet proverili u u tak cilindar sipali malo ulja i opet je pokazao 0. Gde su konstatovali da je taj ventil crko
Ostali cilindri lepo pokazuju ...
Znači malo se svinuo , ko bi rekao, pogodil sam
predingli hvala ti na savetu pomoci )
..a da probamo pomaknuti fazu nekoliko zuba na kontra stranu od one gdje je preskočio prvi put, možda taman izravna taj ventil?!?
Nebi bilo loše probati,jedino mi je dilema da li vožnjom u napred ili je bolje vožnjom u rikverc?
ojj menee...
@)).....
Pa krivo po krivo-mozda i drzi
Pirke
Danas su majstori raskvarili glavu od motora, povadili ventileni teflone vodjice i sve sto ide uz to... 4 Usisna ventila su u redu, ali 4 izduvni ventili nisu, pokrivili su se i moram da stavim druge tj nove. Pa me interesuje da li je moguce od toga sto je preskocio kais da je to uzrok tih ventila sto su pokrivljeni, ili je to nesto sto je odavno se pokrivilo a tek sada doslo do izrazaja kada je preskocio kais. Pitam zato sto mi se pre desavale detonacije kada vozim na plin i vecito mi je protokomer nastradao, da li te detonacije imaju uzrok toga sto su oni pokrivljeni.?
Da samo dodam na klipovima se ne vidi ni jedan otisak od ventila da je udario.
Obavezno pregledati i obraditi i usisne i izduvne ventile i sedišta ventila u glavi.
naravno da je zbog toga sto je preskocio zubcasti