Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pomenuti audi tesko dize snagu do 2100 obrtaja preko toga vuce ko lud . greska 00550 , Spojen iz bidona da ne vuce vazduh opet isto. Pali dobro al dok nabije 2100 mrtav totalno. U mjestu prima gas a kad treba da krene nema sanse. Svakla pomoc i prijedlog dobro dosao. Dodam gas maksimalno i nekoliko sekundi drzi obrtaje na maksimumu zatim sam oboriu na 3200 pa 4000 pa opet vrati na maksimum a to mu se desava kad je malo zagrijaniji. Oznaka motora AFB.
Zadnja izmjena od ljubitelj (28-05-2011 16:24:12)
Sta god da uradis drugima, uradio si samom sebi.
00550 je regulacija ugla predubrizgavanja jesi gledao to pogotovo ako je automatik neradi ni mjenjac dobro
00550 je regulacija ugla predubrizgavanja jesi gledao to pogotovo ako je automatik neradi ni mjenjac dobro
provjrri komplet fazu motora a posebno pumpe za posljedicu ove greske automatski mjenjac ide u safti mod znaci pocrvene PRN....
ja ga podesavam KTS-om u osnov. podesavanju kad ukljuci paljenje ide da -15 a kad vrati treba da bude od 0-4 a za vag com mioslim da ga nepodrzava pogotovo afb motor
da jasam rdisa vcds ali kod mene je cvjek prijr mene podesvao zakretajuci remenicu pa sam morao prvo
vratim pumpu u fazu nakon cega je sve bilo ok
ubacio sam blokadu u radilcua nije mi se mogla ubaciti blokada u pumpu
ja radim sa vcds ili vagcom podesavam taj motor afb akn ake sve to odradim...
@)).....
vcds i vag-com nemaju tdi tajming kod v6 2.5 tdi barem meni jos nikad nije uspjelo neznam do cega je zato ga radim KTS on ga odlicno radi
nemas pravi ili original ili neznas da ga upotrijebis kolega kad ga budem radio okacit cu slike da se uveris...
vcds i vag-com nemaju tdi tajming kod v6 2.5 tdi barem meni jos nikad nije uspjelo neznam do cega je zato ga radim KTS on ga odlicno radi
@)).....
kolega dizel servis vcds je za vw grupaciju ako on nemoze kako onda univerzalci mogu
imam klon i vcds i odlicno radi vec godinama ali na v6 motorima nikad nisam mogao dobiti diagram tajminga cini mi se da u cetvrtom kanalu ide na 3000 obrtaja pa se predje u osnovno podesavanje i tu se gleda palenje ali nije tacno opet izbacuje gresku 00550 a kts ga odradi odlicno to je barem moje iskustvo sa ovim motorima mada moguce je da i moj vcds mozda nemoze to odraditi ali sto se tice ostalog odradjuje ga odlicno on izbaci diagram ali nema skale palenja
vazi pozdrav
Kod mene je sledeca situacija. Licencni VCDS i nikad nisam imao problema za tdi tajming . grupa ooo go swith tu bazik setings tdi timing i odaberem oznaku motora. grafik i na srednju crtu. Dali je nekim slucajem tdi tajming za 2,5 v6 motor drugcije
ja sam imao takav slucaj,istu gresku mi je izbacio,bila je bosch pumpa u pitanju.stavljena druga i sve bilo ok!
iamo sam ja taj isti slucaj neki dan i bilo je do pumpe ali mi nije pumpa reagovala na podesavanje ugla predpalenja i to je mehanicki kvar u pumpi ali ako reaguje na palenje onda je ili do faze motora ili do ugla pretpalenja
Zaboravio sam napisati . Bilo je do bos pumpe . Bosista odradio posao i sad je sve OK. Hvala kolegama na trudu i zalaganju. Veliki poz za sve elprogovce.
vidim da ima dobrih invormacija za audi mene muci problem posle generalke na audi a6 2.8 motor apr iz 2000 god lepo ali ali se cije neki zvuk kao hidro podizaci ili spaneri od bregaste dali je to ili moze biti nesto drugo glave odradjene u komoletu uzubiosam ga bez blokiraca bregaste okretao na prazno dva tri kruga dolazi sve na svoje mesto samo sto se cuo spaner bregaste kad popusti lupi zato sto nije imao ulja i nije naspanovan bio . ima neko neki savet za taj problem HVALA