Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kod kolege navodno crko ECU, narucen novi koji treba stici ovih dana-naravno polovan. E sad mene zanima kod ubacivanja novog sta se sve treba napravit po pitanju programiranja ? Od starog imam Security key, a od novog NE. Moze li se ubaciti novi i samo resetirati immo i ponovno programirat kljucevi da se ne dira hardware-ski ecu ili na koji bi nacin mogao doci do sec. key-a od novog ?
ecu broj:
BOSCH 0 281 010 859
Hvala unaprijed
nisam ja lud, vi ste samo ljubomorni sto glasovi ne pricaju sa vama
ma neces nista moci napravit ako neznas od novog security key i ako ga ne - resetiras.
ja neznam radi li se tu o hybridnom ecu al 99% da se radi neda mi se sad gledat kataloski broj.
ako je hybridni za to su ti potrebni specijalni alati - ja recimo takav mogu resetirati ali samo na mom stolu nikako drugacije.
podzrav
nije hybridni, 1.7 dti jest a ovaj 1.7cdti nije. A jeli se moze sa starog prebacit na novog chip u kojemu je taj podatak pa da to sve radi ? I moze li se iscitati security key iz file-a iscitanog recimo galettom ?
pozz
Prikacis novi ecu, opcom ti iscita br. sasije od njega, odes kod opel dilera i uz nadoknadu od 20-25 eur dobijes security kod. Resetiras ga, pa onda u imo prijavis da si ugradio novi ecu
jesi ti to tako radio da iscitas vin i ides traziti samo tako pin code sa vinom?
pin code je immo podatak i kao takav je osjetljiv, da bi tako mogao dobit pin code moras dokazat da si vlasnik navodnog auta kojem pripada broj sasije a posto je to dio sa otpada kako to dokazat a i porijeklo tu je upitno.
mislim opet kod nas je balkan svasta je moguce korupcija vlada
jesi ti to tako radio da iscitas vin i ides traziti samo tako pin code sa vinom?
pin code je immo podatak i kao takav je osjetljiv, da bi tako mogao dobit pin code moras dokazat da si vlasnik navodnog auta kojem pripada broj sasije a posto je to dio sa otpada kako to dokazat a i porijeklo tu je upitno.
mislim opet kod nas je balkan svasta je moguce korupcija vlada
Da, bas tako uradim, odem kod dilera platim 25eur i dobijem pin. Ja te fino razumem zasto kazes ovo, ali ipak mora prvo da se regulise rad otpada, pa onda da ja dokazujem odakle sam nabavio i kako...
Pozdrav
Kako to može bez saobraćajne i lične karte VIN to PIN kod Opel Dilera pa znači kod svakog novog vozila pročitam VIN na parkingu i kod dilera za 25 eura imam PIN?????? To bi dobro došlo Lopovima ima PIN samo ti razvali bravu i posao završen. Nešto mi je to sumnjivo***
Za 25 eura dobijes i ceo carpass gde je i mehanicki broj kljuca, pa ne mora ni razbijati bravu.
I to da ne postoji, lopovima nije problem nista ako se namerace na auto.
Zadnja izmjena od marsher (01-06-2011 23:07:01)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Cujte kolege, lepo sam rekao da to jos funkcionise, bar kod nas. Na kraju krajeva diler ili generalna opelova politika je da prodaju pin kodove. Znam vrlo dobro kakve posledice moze to da prouzrukuje...al nije moje da to resavam. Ja bih prvo da se regulise rad auto otpada, jer od njih ponekad i zaboravim kad sam ugradio nesto novo ( ocekujem da mi neko dodje sa polovnim filter ulja)
E sad u vezi lopova, mislis da ako neki lopov baci oko na neki auto bice mu hendikep ako nema pin i odustace od svoje namere??? Policija ima zadatak da se spravuje takvim stvarima, ja za to nemam ni volju ni vreme Pogledaj samo kakve informacije se razbacuju po forumima samo da bi neko dobio jos vise postova ili "hvala"; ovde mislim na one forumase koje u nikom slucaju se ne bave profesionalno ovim zanatom. Zato kolege stalno napominju da se pazi kome i kakve informacije se daju.
I na kraju, ako tebi neko dodje sa polovni ecu bez auta i trazi uslugu immo off, dali prvo istrazujes odakle mu , sta ce mu, gde ce da ga ugradi (ako je tako - skidam kapu)... ili odma protrijes ruke i dogovoris cenu??? I da ne budem pogresno shvacen, u 100% od situacije trazim da se auto doveze u servis da se fino odradi posao i tako znam kome sam uradio. Naravno svi radimo u zivimo u relativno malim sredinama, tako da gore dole znamo se ko smo i sta smo
A ako vam smeta to sto opel prodaje pin kodove, onda sta da se radi sa svim ti pin i login read-eri koji se prodaju sirom sveta, kako ce to da se regulise???
Nisam imao nameru da nikog uvredim ( izvinjavam se ako sam to uradio)
Evidencija se vodi,ako je fizicko lice mora dokazati knjizicom da je auto njegov, ako je servis i to se belezi.
Uostalom 90% vlasnika drzi svoj carpass sa kodovima u autu, sto se novih auta tice.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Kod nas to ne ide tako ne izdaju bez podataka vlasnika ma bitno je da posao ide )))
ok nebitno to sad vezano odakle nabavit pin, ja danas dobio ECu i pin dobio na nacin da sam odlemio chip u kojemu je smjesten on, broj šasije, god.... i ubacio u programator i iscitao dump nasao gdje stoji pin od starog koji ja imam, to isto napravio sa drugim i jednostavno iscitao.
Ali problem nije rijesen, Ecu funkcionira ali kvar nije do njega. Auto nece da pali, nekad uspije i radi sasvim normalno i nakon 10-30 min se podje trzat i ugasi se i nece upalit ili nikako ili nakon 10 pokusaja. Kad se to desi dobijem slijedecu gresku:
P0201 Injector 1 - circuit malfunction
gresku izbrisem, pokusam palit dodje ista ali injector 2, zatim 3. itd stalno ih mjenja
moguci uzroci po autodati su ECU, instalacije ili injector
Injectori svi skidani i ispitani kod specijaliste svo ok, ecu mjenjan nije ni do njega. Jeli se netko susretao sa ovakvim problemom i ima li netko ideju sta bi moglo biti ?
Hvala unaprijed
Jesil programirao injektore u taj novi ECU
>Nema potrebe da se rucno unose kodovi injektora na ovome modelu<
tako pise u uputstvu op-coma za astru G
i nisam resetirao ecu, nego prelemio chip sa security codom sa starog na novi ecu tako da nije potrebno nikakvo kodiranje te je auto odmah prihvatio novi ecu. Ali nije do njega isto se ponasa u svakom segmentu, sad je na redu pregled pumpe goriva koji je u tjeku
Pregledaj filter goriva ima neka serija gdje je pravio probleme, pa je proizvođač napravio izmjenu. Ako imaš blizu gdje uzmi Orig.
Zadnja izmjena od Diagnostic-service (06-06-2011 19:42:09)
ok, budem probao pa javim
pumpu dobio nazad, potpuno ispravna. a to s filterom isto nije jer sam spojio iz boce s naftom i direkt preskocio filter i isto potpuno nikakve razlike. jeli
itko imao takav ili slican slucaj ?
hvala
trazi kvar u instalacije negdje prekida il usla voda pa doslo do oksidacije provjeri te zice sa tih dizni neznam vise sto da ti kazem
kolega bio si u pravu upitanju su bile instalacije, iza motora steker koji ima 10-ak zica medju kojima su one od dizni, 5 cm od njega ispod izolacije jedno 4-5 zica golo skroz bilo i radilo spoj pa je malo radilo malo ne ili nikako. Sve izolirao izbrisao greske i auto radi ko sat.
10 dana kasnije opet nece da upali kad ono ista stvar na drugom mjestu, na spuli od pumpe goriva. Opet sjekao, izolirao... I sad opet radi sve normalno.
Izgleda da su im instalacije jako lose, uglavnom problem rijesen nakon skoro 2 mjeseca
Ne znam da li je taj ECU ispred prednjeg lijevog točka, ako jeste bude tu svašta još, stvarno su inžinjeri u opelu našli mjesto za ECU, svaka im čast!
Ali je interesantno da svaki put stručnjaci, naročito u ovlaštenom servisu, kažu da je crko ECU, a ustvari nije... a o cijenama novih ECU ne treba govoriti.
Zadnja izmjena od Eduardo74 (24-06-2011 18:03:15)
Jeste iznad ne ispred lijevog tocka, a neznam sta bi ti rekao ovaj spoj je bio u samom prostoru motora negdje na pola auta skroz nelogicno kao da je neko skinuo ziletom izolaciju sa zice. A svaki je skoro rekao da je crkao ecu i sto je jos jace ecu skinut, otvaran i sve ispitano i opet je bila dijagnoza da je crko ecu to mi je jos nevjerovatnije i to jos od 2 ajmo reci najveca majstora na mom kraju za ECU. Sto se tice cijene ja sam ovaj dobio dosta povoljno u odnosu na ragularnu cijenu polovnog koji je oko pola jedne prosjecne europske plaće
opet isti auto, novi problem. Bilo sve uredno mjesec dana i jucer ujutro nece da upali nikako. Dijagnostika kaze P0380 problem oko sistema predgrijavanja. Sve prekontrolirao i nasao da jedan grijac ne radi, ali nisam jos stavio novi ( sutra ), sumnja mi je bila opet na instalacije ali nadjoh pokvaren grijac pa sam odustao od daljnjeg trazenja.
E sad mene zanima jeli moguce da zbog jednog crknutog grijaca nece da pali nikako ? Upalio na guranje odmah, vozen 5 min. pali poslije na kljuc sve ok, ali nakon 20 min stajanja opet nece palit i nije htio nikako vise dok ga nisam upalio start sprejom i sad opet pali
citao parametre sve mi izgleda ok samo mi ovo sumnjivo:
Rail Pressure Control Solenoid Valve : 356% ???
jeli to normalno ? i jos mi se cudno ponasa na leru kad se dodaje gas
rad normalan dodas gas malo samo i drzis bez pomjeranja on sam dize obrtaje do malo preko 3000 i cim malo popustis padaju na 800-900 znaci nemozse ga drzat stabilno izmedju 1000-3000 do cega bi to moglo biti ? A nema osim grijaca nijedne greske vise
Hvala
egr otvoren
Pirke
na sta tocno mislis sa egr otvoren ? vrijednost egr-na leru je oko 74% kad das gas pada na 0%
jutros pali normalno
pregledaj prelive na injektorima