Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Ovo je sta veli dijagnostika
Da ne bih pricao mnogo evo sta veli dijagnostika
-------------------------------------------------------------------------------
Address 08: Auto HVAC Labels: 3U0-907-044.lbl
Part No: 3U0 907 044 A
Component: CLIMATRONIC S B5 C 2004
Coding: 17000
Shop #: WSC 00028
VCID: 31620940D1AF
3 Faults Found:
00792 - A/C Pressure Switch (F129)
35-00 - -
00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85)
37-00 - Faulty
01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)
37-00 - Faulty
-------------------------------------------------------------------------------
Radi se o Skodi Superb 2005, prema tome auto je iz VAG grupe, znaci delovi su mu isti kao na passatu, audiju, seatu, ...
Moze li ikakva pomoc...
P.S.
Inace klima je automatksa, kada ukljucim klimu vazduh struja normalno medjutim ne hladi.
Guglanjem sam pronasao ovo
ovo mu je broj 8D1820511B
pa je li to to ili?!
I dali ima vise ovih motora ili su ove greske samo za jedan motor?
I nije mi jasno kako to da vazduh normalno struji a da je ovo cudo u kvaru, i sta to ima veze sa kompresorom i time sto on nece da krene sa hladjenjem?
nemože bez manometara da se utvrdi,,,,očitaj pritiske
Za prvu gresku,rekao bih da nema gasa ili je neispravan A/C pressure switch.Druge dve su vezane za usmerivace strujanja vazduha u kabini i tu su u pitanju motorici koji pomeraju klapne.Kao sto rece kolega BSA prvo provera napunjenosti klime pa onda da vidimo sta dalje.
Prva greska je vezana za kompresor a druge dve nisu.Kada resis prvu,klima ce proraditi.Kod druge 2 problem su motorici koje treba ili ocistiti ili zameniti.Jedan se nalazi kod nogu suvozaca a do drugog je malo teze doci.
Zadnja izmjena od Kele (27-05-2011 09:19:53)
ma usmjerivace kod svakog drugog registruje tvoj problem je kao sto rece kolega Kele ili presostat ili sistem bez pritiska, vidi u mjernim blokovima da li presostat mjeri i ako radis klimu imas sa cim provjeriti pritisak ako ne radis klimu vozi nekom ko zna.
Zadnja izmjena od Eli&Elvis (27-05-2011 22:54:07)
Kolege kele i eli&elvis su u pravu prvo provjeri to sve,ako i dalje bude problem treba provjeriti osigurace,instalaciju itd.to sve treba da radi neko strucan...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Hvala svima na odgovorime, ja sam inace i mislio da to odradi strucno lice, medjutim, moze li se pomocu VCDS 10.6.3 utvrditi pritisak tj. da li se moze videti da li u sistemi ima freona i njegova kolicina?
P.S.
Moze li mi neko odrediti brojeve delova koji se moraju menjati, tj. brojeve na osnovu kojih ce u radnji da mi daju tacne doticne delove....
Hvala svima unapred!
Pomoću VCDS 10.6.3 ne možeš vidjeti količinu freona! Majstori su ti već rekli šta trebaš napraviti (manometar u ruke).
Ne vidim svrhu kupovanja djelova kad još nisi utvrdio točan kvar ili kvarove.
pozz
Prvo ti napuni propisno klimu a to sa motoricima i nije toliko strasno pa ces naknadno resiti.
mozes u kanalima vidjeti koliki pritisam ocitava klima u sistemu, vec po tome mozes zakljuciti dali ocitava neku divlju vrijednost, neiscitava uopce ili sta god vec drugo
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
ima samo nema stvarne vrijednosti koliki je pritisak nego neke svoje...
meni se na octaviji 2 poklopio pritisak na manometrima i iz kanala
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Albert Einstein
VAZNO PITANJE
Izvinite na velikim slovima ali mi je odgovor hitno potreban.
Naime, bio sam kod specijaliste za klimu, pomocu pritiska je ustanovio da negde CURI, pomocu vode i sapuna ili cega vec nije mogao da nadje 'rupu'. Vrtio se oko onih creva i kompresora veoma dugo. Nakon toga je pogledao ispod kokpita sa strane suvozaca i rekao je da je najverovatnije RUPA upravo tu, ili kod mesta za skladistanje FREONA.
E sada ako neko zna gde su te bolne tacke curenja, sada je odlicno vreme da se nadjete u ispomoc, a bilo bi i dobro da me neko snabde sa slikama ili skicama klime kod ovog auta (Superb 2005 AVF manuelni menjac automatska klima klasik verzija), jer doticni majstor nezna tacno mesto tok kazanceta sto bi se reklo tako da nezna hoce li biti potrebe za skidanje celog kokpita ili samo sa strane suvozaca...
Unapred se zahvaljujem ovom divnom forumu i svim njegovim clanovima!
Nema tu mozda ovo mozda ono izgleda da bi trebao naci majstora koji bas hoce da se pozabavi tim problemom,a sto se isparivaca tice cisto sumnjam da ti on pusta jer je to slucaj 1 naprema 500 onako odprilike...svi koji se ne bave klimama misle da se tu vrlo lako mlate pare ali to je itekako mukotrpan i zaj..... posao koji trazi dosta vremena i zrtvovanja i nikad se u sustini ne moze garantovati jer od citavog sistema mozda 20% nije moguce da se pokvari ili osteti tako da uvijek moze da "pusti" na novom mjestu...
Nisam imao nikakve lose namjere sa ovim postom,ali ovako daj boze da rijesis problem,samo dobar majstor i 100% ce biti rijeseno
Ili se majstoru neće raditi jer mu mušterija govori kako i na koji način popraviti klimu jer tako piše na netu....
Možda je odustao jer nema živce slušati
Ne pitaj me ono što ne znam !
Ili se majstoru neće raditi jer mu mušterija govori kako i na koji način popraviti klimu jer tako piše na netu....
Možda je odustao jer nema živce slušati
I ta opcija nije iskljucena
Stavite boju,napunite i kroz nedelju dana rada,pokazace veoma dobro gde se nalazi.Specijalista to sigurno zna.
Evo me ponovo...
Nazalost ne sa bas najboljim vestima...
Naime problem ispustanja ili curenja je detektovan, barem prema tvrdnjama majstora.
Radi se o unutrasnjem malom radijatoru za klimu, ako sam ga dobro razumeo, koji se nalazi ispod kokpita ili kako se vec zove. Znaci posao iziskuje skidanje celog kokpita, a obavestio me je da cu najverovatnije morati kupit taj radijator...
Zna li ko tacno koliko to kosta, kao i broj tog radijatora, mozda ga kupim preko neta ako je jeftiniji, te mi zbog toga treba broj...
Jeli taj deo isti kao i na passate, jer ovamo bas ima dosta slupanih passata tako da mozda mogu naci isti takav polovni...
Otvoren sam za savetodavna misljenja, pa eto ako neko ima iskustva, znanja, informacije...
Hvala unapred
Zadnja izmjena od no_name (04-06-2011 14:22:51)
vozis skodu superb i sparao bi 20 eura na kileru?????
iz iskustva ti mogu reci da preko interneta i ostalih glupsoti neces proici jefitnije osim ako nemas nekoga vani da ti donese to usput, ali to nije garancija da je isparivac ispravan
zato bolje uzeti novo i zdravo....ako ne vjerujes majstoru koji radi obidji par lokalnih trogvina i vidi kako se krecu cijene
Albert Einstein
je li taj tvoj "sapun" majstor cuo za uv boju za detektor uv boje za ispitivanje curenja azotom itd, kakav sapun kakvi bakraci odvezi auto nekom ko ce posteno da napravi i postene da naplati, ja svojim mosterijama kazem ko hoce da se hladi mora i da plati.
PS ako r134 curi na mali hladnjak i ako je prilikom punjenja sipana uv boja na odvodu kondenza prilikom rada klime trebala bi se pojaviti uv boja.
Zadnja izmjena od Eli&Elvis (07-06-2011 00:13:52)
je li taj tvoj "sapun" majstor cuo za uv boju za detektor uv boje za ispitivanje curenja azotom itd, kakav sapun kakvi bakraci odvezi auto nekom ko ce posteno da napravi i postene da naplati, ja svojim mosterijama kazem ko hoce da se hladi mora i da plati.
PS ako r134 curi na mali hladnjak i ako je prilikom punjenja sipana uv boja na odvodu kondenza prilikom rada klime trebala bi se pojaviti uv boja.
Sve servirano kao na tacni ali taj "majstor" ....
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka