Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima!
Molila bih ako netko može pomoći vezano za zamjenu motora u Opel Astri 1.4 16V. Nedavno mi je otišao motor (iz čista mira na 117.000 km), radilica probila blok motora i karter.
Tražim zamjenski motor, ali ispostavilo se da ga nije lako pronaći, plus svatko ima svoje mišljenje o tome koji motor paše. Moj je X14XE. Po onom što sam čula, samo taj tip motora koji se u periodu 1998-2000 ugrađivao u Opel vozila može se koristiti za zamjenu. Recimo, motor Opel Astre ili Vectre 1.6 ne bi mogao ići, jer pretpostavljam da bi njegova oznaka bila X16XEL. S druge strane ima nekih majstora koji tvrde da može i taj motor. Koliko vidim X14XE se tih godina osim Opel Astre, ugrađivao i u Corsu i Tigru.
Voljela bi čuti i druga mišljenja.
Unaprijed zahvaljujem.
Zadnja izmjena od vozačica (08-06-2011 09:37:52)
Moze, treba reprogramirati kompjuter i eventualno sa upisom u saobracajnu dozvolu.Zavisi od kog auta ce biti motor, moze biti i X16XE i X16XEL.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
X16XE ulazi kao zamenski bez problema, pashe i na drzace i na menjac, samo sto to posle mora na a-test da bi se promenila knjizica, samim tim i vishe para za registraciju Ovo je ako hoces da bude sve po propisu
ma ima ti motora puni otpadi ja neki dan mjenjao covjeku klipnjaca probila blok
Zadnja izmjena od Rocky (06-06-2011 17:30:04)
Zahvaljujem svima na odgovorima! Vjerojatno je tako u Brčkom, ja sam iz HR, Knin, kod nas i nije tako jednostavno za naći, na par auto otpada u okolini jednostavno ga nema, a oni uglavnom prodaju rabljene motore uvezene iz Njemačke.
Mene stalno muči zašto mi se to desilo, da li je došlo do zamora materijala ili... auto je bio baš dobro očuvan i održavan.
najbolje ces proci ako nađes svoj motor mislim po kodu motora jer znaju se desit naknadni problemi
ma da se nabavit i u hrvatskoj.ako zapne javi se na pm dat cu ti nekoliko brojeva od otpada gdje ima pa ti posalju hp expresom
Eh, da se bar bolje razumijem i da sam bar kolegica, lakše bi neke stvari shvatila
Google puno toga otkrije, između ostalog i koji su se motori ugrađivali u koja vozila tih godina.
A koje je Vaše mišljenje, X14XE ili X16XE/X16XEL?
Stavi 1,6 neces se pokajati 1,4 je slab motor za tu karoseriju.znam iz licnog iskustva.poz
Pirke
Hvala još jednom svima na odgovorima. Nisam više mogla tragati za istovrsnim motorom, a u blizini sam pronašla 1.6 Vectrin iz '99., tako da se iskreno nadam da neće biti nikakvih problema. Pirke hvala, eto ipak ide 1.6...
Sa srecom dugo da te sluzi,videces razliku.poz
Pirke
Ako si bliže Županji ili Osijeku dođi u BIH uzmi taj Motor ima ih dosta. X16XEL
Zadnja izmjena od Diagnostic-service (09-06-2011 23:47:48)
Ja stvarno ne znam šta je s ovim mojim autom, Vectrin 1.6 iz 99.g. ne odgovara. U tri Opelova ovlaštena servisa u HR tvrde da ne smije ići drugi motor izuzev X14XE. Ako se stavi X16XE/L, javljaju se problemi s upravljačkim kontrolama i smjesom. A ja stvarno nemam snage nakon promjene motora nastaviti drugu bitku s usklađivanjem kompjutora. Daleko sam ja od Brčkog...
Posljednja šansa je majstor koji ima donji dio motora X14XE, pa bi još iskoristio glavu mog motora i dao garanciju na to. Mislim da će tako i biti.
mozda ti je to najbolja solucija jer mozes da ubacis 16 motor ali kako ce se auto ponasat to ti niko nemoze sa sigurnoscu reci
Ma može se ubaciti bilo šta unutra samo nije isplativo, možeš čak i diesela ubacit, samo je stvar love.
Za X16XE treba komplet instalacija motora, senzori, novi ecu i tako.. Več ti je to neisplativo.
Najbolja i najpovoljnija ti je opcija da uzmeš blok od x14xe i središ glavu od staroga kako ti mehaničar i predlaže.
Ispast će te daleko najjeftinije od bilo koje druge kombinacije. Taj blok možeš nabavit za kikiriki.
Može ECU x14xe da se Programira na x16xel, ne može iz vectre-b x16xel nije isti motor ali može iz Astre-G x16xel potpuno je isti kao x14x, samo programiraš ECU na x16xel