Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Danas mi je drug javio da su mu neki u servisu ustanovili da mu se čuje plivajući zamajac pa ga interesuje koliko je set sa zamajcem i koja je cijena za ruke.Neznam dali je zamijeniti set plivajućeg zamajca ista procedura kao na golf 4. ili je komplikovanije jer sam čitao na ovom forumu da su ljudi morali ponovno skidati mijenjač jer kao ako se ne obrati pažnja nakon zamijene motor teže pali,dali može neko ko je stručan samo da mi kaže na čemu treba obratiti pažnju pri skidanju i montaži seta kvačila i pliovajućeg zamajca.
ista procedura kao na golfu4 do sada sam uradio dosta petica i nikad nisam imao problema i zaista prvi put cujem da je neko ponovo zbog toga skidao mjenjac bar ja nisam imao problema a sto se tice cijene
moze na pvt da nebi krsili pravila
Zadnja izmjena od Rocky (31-05-2011 23:54:54)
skoro isto kao i na golfu IV nema veliki promjena
ko je radio na IV nece imati ni problem da uradi na V, neki "majstori" skidaju ponovo jer ne znaju pregledati zamajac pa stave samo korpu i lamelu a ostave poderan zamajac pa zbog toga skidaju drugi put uzmi set tkz. DMF sachsov i nesekiraj se.
imao sam problem na golf v sa plivajucim zamajcem isto,ali sam sve skino i kupio valeo set zamajac korpu i lamelu i sve ok.
kako vam se ponasa auto kad propadne zamajac?kakvi su simptomi?
ja imam jednog wv sarana kad dodajes gas vibrira auto dok ne postigne veci obrtaj,pa sumjam na zamajac.recimo vozis 4 brzinom 60km/h dodajes gas vibrira do 80km/h
provjeri na sharanu zadnji nosac sto veze na most zbog tog nosaca 80% sharana vibrira, zamajac se najlakse osjeti kada je auto dobro zagrijan protrzava u prvoj brzini i cuje se lupkanje iz mjenjaca.
provjeri na sharanu zadnji nosac sto veze na most zbog tog nosaca 80% sharana vibrira, zamajac se najlakse osjeti kada je auto dobro zagrijan protrzava u prvoj brzini i cuje se lupkanje iz mjenjaca.
taj nosac sam vec promenuo.