Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Varim jednu cijev klime od aluminijuma i dugo me nije ovalo namucila jer non stop var ostaje porozan,ispitujem ju u posudi sa vodom i sa pritiskom od 10 bar. navario sam podebel var u slojevima i odlucio da ga zbrusim pa opet ponovo varenje,e sad zbog ovog i pisem ovaj post,kad sam tako obrusenu cijev opet ispitivao nije pustala apsolutno nista,sutra cu montirati na auto....ima li ko kakvih logicnih objasnjenja i iskustava da razmjenimo misljenja...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Imam ja,ide ti ona stara izreka: "Ja ga varim, on se lije, kad očistim ni za k...c nije "
Ne pitaj me ono što ne znam !
mozda su ti se te sitne rupice prilikom brusenja aluminija zapunile pa je prestalo pustati....meni se nesto slicno zna dogoditi kad varim plastiku od kilera to je ona PA6 ona isto ostaje porozna kad se zavari ali kad se pobrusi ima skroz lijepu strukturu i ne pusta...
Pa tako ce najvjerovatnije i biti ali me bas zainteresovalo kako se ovo moze desiti
a cime varis te cijevi....da nije slucajno u sastavu materijala problem pa ti je var porozan?
Moglo bi biti ovo kaj edo kaže
Ne pitaj me ono što ne znam !
varim tigom i uglavnom nema problema,i ja sumnjam da je materijal prljav kad se desi da tako zeza,ali sve je to sad manje bitno pored ovog sto se desi,a takodje mi je padalo na pamet da se zacepi brusenjem jer je mekan ali sam ga poslije prelazio i celicno cetkom da istruze grublje var i lagano kuckao cijev po varu pa cak malo i motao i onda ispitivao i apsolutno nista ne pusta,a zezala me je pa mislim jedno sat ipo vremena,var na oko izgleda ekstra ali definitivno ostaju mikronseke pukotine...
nista cudno za aluminijum koji oksidira a pritom ima i reakcije kad freon dodje u kontaktu sa vlagom vazduhom i sl...
@)).....
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka