Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima,imam Audi Q7 3.0 TDI 2008 g. cesto imam problema sa turbinom,signalna lampica za grejace non-stop blinka kao i lampica za kontrolu izduvnih gasova.Pre dve godine promenjen je egr ventil u ovlascenom servisu,ali i nakon toga javljali su se isti problemi samo sto sam u pocetku lako izlazio na kraj stim tako sto bih ugasio auto i ponovo startovao dok sada to ne pomaze.Do pre nekoliko dana motor nije mogao da nabije vise od 2000 o/min. pa sam primetio da se jedna polugica koja ide sa nekog uredjaja do turbine ne pomera,kada sam skinuo tu polugu i startovao auto taj uredjaj je radio normalno tj pomerao se ali deo na turbini nisam mogao da pomerim rukom pa sam na svoj rizik metalnom sipkom razradio taj deo tako da se sada pomera i rukom .Vratio sam sve na svoje mesto i sada kada startujem motor obrtaji idu do 4000,ali i dalje nema tu snagu bukvalno motor radi kao da nema turbinu,zato me interesuje da li ce problem da se resi dijagnostikom i resetovanjem gresaka i da li je na ceo problem moglo da utice paljenje lampice za partical filter?
Zadnja izmjena od mile983 (10-07-2011 12:01:34)
da li ce tebi da spadne temperatura ako resetujes toplomer?
mile983 reci odakle si da te uputimo gde ces resiti problem, sam bez dijagnostike neces resiti sigurno.
turbinu nisi trebao da razradjujes metalnom sipkom vec da skines i ocistis.sad dali je nesto zbog takvog nacina popravke osteceno u turbini neznase. skini turbinu i pravac turbo servis
markusvb odgovor ti je na mestu svaka cast
Pirke
turbinu nisi trebao da razradjujes metalnom sipkom vec da skines i ocistis.sad dali je nesto zbog takvog nacina popravke osteceno u turbini neznase. skini turbinu i pravac turbo servis
Me baš suprotno, samo napred, bude više posla za majstore, ja od sad podržavam ovakve načine popravaka, "sa nekog uređaja do turbine" , samo napred, baš me zanima kak bude prošlo skidanje turbine ako neće majstor skidati
Zadnja izmjena od predingli (10-07-2011 19:14:58)
Ne pitaj me ono što ne znam !
jedna molba je li ima neko od vas link za taj specijalni alat za razradjivanje poluge.
to je specijalan alat hehehe boze svasta