Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
sta ja znam,..vec drugi put za malo vrijeme radi remont motora,zadnji put u pezo servisu mi kazu poktivili se izduvni ventili,a pumpa benzina je ok,nakon sto je motor uraden(glava motora) i sve vraceno na svoje mjesto i dalje nece da upali,kompresiju ima a ima i stop i jos neke lampice od ulja motora,uvalio sam se u ovo blizu 1500 eura (tri velika remonta za sest mjeseci)sto u servisu sto u trgovinama za dijelove. mogao bi napisati esej oko mog iskustva sa ovim autom a eto sad stoji i nece da upali
Pa imaš neku garanciju za posao od servisa ?
Ne pitaj me ono što ne znam !
zadnji put u servisu sam platio samo dijagnostiku,a onda odslepo auto u garazu i napravio remont glave motora(a radio isto to 6000km prije,tad je glava bila na obradi i zamjenjeni usisni ventili i gumice ventila,medutim tad nisam kvalitetno zatego sarafe na glavi motora pa mi je nakon 3000km probilo ulje na strani zupcastog i vjerujem zbog toga je i prezubio sad) i sve vratio na svoje mjesto. Ne cujem ono zujanje od pumpe za benzin...vergla ko nov...jel moguce da ima neku blokadu u kompjuteru ili postoji hiljadu drugih mogucih varijani
moras ponovo na dijagnostiku moze biti mnogo toga
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Erki jel ti to radis sam
Pirke
zeznuto ga je izvuci iz garaze posto je garaza u podrumu a cini mi se da ga mogu kako islepati pravo bi ga na otpad
jel moguce da je sta problem oko antifriza,i kako se uopste sipa antifriz "njeam pooojma"
ma radim sam,rasturam hahah ,salu na stranu volim da ceprkam ali sad sam u guzvi to mi je auto sve sto imam
Na greškama se uči !
Ova ti je skupa greška, ali ajd kad si navalio, samo napred, ne bih se štel mešati
Puuuuno jefinije bi bilo da to nekome odvezeš da popravi kak treba !
Vidiš da ne znaš niti odzračiti rashladni sistem a upuštaš se u takve zahvate
Ne pitaj me ono što ne znam !
u servisu sam prvi put bio i tad stvarno nisam imo pare da platim potrebne servise oko dihtunga glave motora i usisnih ventila(1500),tu sam 550 platio za nista,sedam sati. onda sam uzeo i rasturio sve,glavu odnio kod strojara i to platio blizu 300,dihtung sarafi moment kljuc i jos sice neke i spakujem i upalim na pola kljuca .
vozio 6000km km i prezubi mi zupcasti,bio u servisu opet i platio sat i po samo. rekli mi da su se pokrivili izduvni ventili,sta cu spustim ga u leru u ovu garazu i jovo nanovo. sad evo lezi vergla ko lud ali se necuje pumpa od benzina kad dam kontakt
a nebi ja olako sam to nego me nagovorio ovaj jedan i naravno kasnije ga nigdje
savjet? bilo sta,ideja? niko nista
dupli relej,blokada napajanja pumpe,a ozraciti sistem na malom hladnjaku itd "njeam pooojma. hvala za sugestije
odšlepaj ga kod majstora da ti kaže koji je problem ,zatim ga opet vrati u podrum i sam ga rasturi
ja koliko imam para toliko i muzike ugovorim. jos jednom hvala svima,pezo danas preso prve kilometre