Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam na terenu navedeni audi koji ne baca iskru niti ne aktivira dizne. Pod verglanjem baca grešku 0513. Ispitan signal sa CKP i engine speed senzora prema ECU i to je sve ok. Auto je inače 1994.g. i V6 motor. Molio bi za pomoč ako netko ima ideju ili je imao takav slučaj. Svaki savjet mi je dobrodošao.
Pozdrav,
Sudeći po grešci radi se o imobilizeru, probaj drugim ključem a ako neide bolje potraži pomoć majstora koji se bavi ovom problematikom.
Napiši odakle si da bi ti se mogao netko javiti (na forumu imaš dosta stručnjaka).
ti schubi kazes da se javi majstoru?
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
je napisao skrivenu poruku za korisnika: schuba
Zadnja izmjena od internet majstor (27-07-2011 14:42:28)
@)).....
Ok. Pa zar bi bio problem u immu kad se kod greške odnosi na signal sa CKP senzora. Neznam, možda ti auti tako razmošljaju , ali....??? Većinom radim Renaulte al oni kad imaju immo u grešci to i prijave. Ako je immo u problemu, onda mi to uopće nije problem.
ne razmisljaj na glas....
@)).....
Hvala reuf! Sutra ću se ponovno zapiknut u taj auto pa ću provjerit. Inaće je na tom autu Hellin ECU.
evo još malo rezultata istraživanja po audiu. Immo je u redu. Stavljen novi ckp senzor i nakon nekoliko verglanja auto upalio i radio dobro na leru i gasu. Upalio još petnaestak puta sa pauzama i onda opet po starom. Nebi ni pod razno. Pod verglanjem ne čita okretaje i gotovo. Čak sam i osciloskopom prekontrolirao ulaze signala u ECU. I to je ok. Signal sa hala bregaste je ok. Stvarno više nemam ideja. ECU?
skini karter pa vidi sta ti daje signal senzoru ako je lim zna se iskriviti pa ti daje pogresne informacije
enigma napokon razrješena. Stavio sam drugi ECU i sve radi. Hvala još jednom svima koji su nesebično davali savjete!